2014 NFL Draft: Draftday.dk Live Mock

Hvem skal de 32 NFL-hold vælge i draften?  I den sidste måned frem mod The 2014 NFL Draft kommer vi på Draftday.dk med vores personlige bud. I en live mock draft skiftes vi til at vælge en spiller i 1. runde.

Reglerne er enkle: Hvis du var general manager for det hold, der er “on the clock”, hvem ville du så vælge? Vi skal ikke gætte på, hvem de vælger – det handler udelukkende om vores helt personlige mening. Hvem ville vi tage, hvis vi havde “final say” på holdet under på draft day?

Modsat i virkelighedens verden er der dog ingen tidsbegrænsning i form af 10 minutter mellem hvert valg. Nogle dage vil der blive valgt to spillere, andre dage slet ingen. Så tjek løbende denne live mock…!

Kommentér gerne på hvert valg! Og kom med dit bud på – i kommentarfeltet eller på vores Facebook-side – hvem det næste hold i rækken skal vælge…

Valgte spillere
QB Blake Bortles, UCF (1)
QB Johnny Manziel, Texas A&M (11)
QB Derek Carr, Fresno State (20)
WR Sammy Watkins, Clemson (3)
WR Mike Evans, Texas A&M (7)
WR Odell Beckham Jr., LSU (15)
WR Brandin Cooks, Oregon State (18)
WR Cody Latimer, Indiana (23)
WR Kelvin Benjamin, Florida State (26)
WR Allen Robinson, Penn State (29)
WR Marqise Lee, USC (30)
TE Eric Ebron, North Carolina (12)
OT Greg Robinson, Auburn (4)
OT Jake Matthews, Texas A&M (5)
OT Zack Martin, Notre Dame (9)
OT Taylor Lewan (19)
OT Ja’Wuan James, Tennessee (29)
OC Weston Richburg, Colorado State (31)
DE Jadeveon Clowney, South Carolina (2)
DT Aaron Donald, Pittsburgh (14)
ILB C.J. Mosley, Alabama (17)
LB Ryan Shazier, Ohio State (21)
OLB Khalil Mack, Buffalo (6)
OLB Anthony Barr, UCLA (8)
CB Justin Gilbert, Oklahoma State (10)
CB Bradley Roby, Ohio State (22)
CB Darqueze Dennard, Michigan State (24)
CB Kyle Fuller, Virginia Tech (25)
CB Jason Verrett, TCU (27)
CB Stanley Jean-Baptist, Nebraska (32)
S Ha Ha Clinton-Dix, Alabama (13)
S Calvin Pryor, Louisville (16)

2014 NFL Draft

1. Houston Texans – QB Blake Bortles, UCF
Jacob Nørtov: Texans har brug for en quarterback, og jeg mener Bortles har talent til at blive valgt først. Han vil i head coach Bill O’Brien få en fremragende læremester, der er vant til at arbejde med fysisk, store pocket passers, og Bortles, der kan lære bag Ryan Fitzpatrick, har solid armstyrke, er teknisk dygtig og kan levere fra lommen. Defensive end Jadeveon Clowney er draftens bedste spiller, men jeg ser ham ikke som et godt fit til Romeo Crennels two-gap 3-4 system, hvor han ofte vil skulle spille rush linebacker eller 5-tech defensive end og ikke traditionel 4-3 weak side defensive end.

2. St. Louis Rams – DE Jadeveon Clowney, South Carolina
Søren Hygum Hansen: Med Texans’ og Jacobs valg af Blake Bortles står Rams i en drømmesituation: Holdet kan vælge mellem tre-fire “blue chippers”, der vil kunne blive All-Pro-talenter i NFL. Jeg er udmærket klar over, at St. Louis allerede er ekstremt stærkt besat på defensive end-positionen, men alligevel var supertalentet Clowney valget. I min bog er Clowney det bedste forsvarstalent i draften i de 11 årgange, hvor vi på Draftday.dk har dækket draften, og min egen filosofi er, at man aldrig må lade så stort et talent slippe forbi – quarterbacks undtaget. I NFL anno 1975 eller 1982 ville et valg af Clowney virke som fråds, men i NFL 2014, hvor holdene kaster historisk meget, kan du ikke have nok gode defensive ends, som Seahawks beviste i 2013. For du skifter dem ind og ud, og trenden er p.t. at nogle defensive ends rykker ind som hurtige defensive tackles. Jeff Fisher kan sagtens – og det har han allerede erklæret – finde plads til Clowney på en linje med også Robert Quinn og Chris Long. Rams kan ikke lade Clowney ryge forbi. For Clowneys langtsigtede potentiale er gigantisk – et “once in a decade”-talent.

3. Jacksonville Jaguars – WR Sammy Watkins, Clemson
Jacob Nørtov: Egentlig er det ikke et svært valg, for Watkins er i mine øjne en af de absolut bedste wide receivers, der er kommet ud af college i mange år. Justin Blackmons fremtid hos jaguarerne er meget usikker, og ingen ved, om han kommer i kamp i denne sæson. Jaguars har et kæmpe behov for offensive playmakers, og det får de med et valg af Sammy Watkins. Han har exceptionel hurtighed, stensikre hænder og vil kunne træde ind fra dag ét og gøre en stor forskel for Jaguars’ angreb som første receiver. Linebacker Khalil Mack var også i mine overvejelser, men Jaguars’ angreb har hårdt brug for angrebsspillere, der kan gøre en forskel.

4. Cleveland Browns – OT/OG Greg Robinson, Auburn
Søren Hygum Hansen: Cleveland Browns vælger Greg Robinson, fordi han i min optik er én af draftens tre bedste spillere og en mulig All-Pro-spiller og en fremragende “run blocker”, og fordi han oven i købet rammer et behov. Browns kan sagtens bruge en højre tackle i stedet for Mitchell Schwartz (der kan rykke ind som guard), eller også kan Robinson, der er blevet sammenlignet med Larry Allen, starte som guard. En højre tackle i top 5? Det er ikke et problem. Venstre tackle-positionen er i dag ikke meget mere værd end resten af angrebslinjen, fordi de bedste pass rushers flytter meget rundt i jagten på den bedste duel i duellen. Og en kombination af Joe Thomas og Greg Robinson vil være NFLs bedste om to år. Jeg overvejede også kraftigt Khalil Mack, men Browns har mange outside linebackers, og Robinson og Mack er værdimæssigt omtrent lige gode i min bog.

5. Oakland Raiders – OT Jake Matthews, Texas A&M
Jacob Nørtov: Nogle Raiders-fans håber nok på Johnny Manziel eller Teddy Bridgewater, men Oakland er i “win now”-mode. Hvis quarterback Matt Schaub skal have succes, er Raiders nødt til at beskytte ham, og selvom de har signet Donald Penn og Austin Howard, så er det langt fra nok. Penn blev cuttet af Tampa Bay Buccaneers efter at have tilladt 11! sacks sidste år, og Howard kan meget vel være bedre som guard. Derfor går jeg med Texas A&M’s Jake Matthews. Efter min mening er han suverænt den bedste tackle i årets draft (ikke det største talent/potentiale), og han vil være en spiller, Raiders kan smide ind på alle fem positioner på den offensive linje, og 10 år senere spiller han der stadig. Matthews kommer fra en football-familie (søn af legendariske Bruce Matthews), og han har en høj football-IQ, forstår blokeringskoncepter og laver meget få mentale fejl. Raiders går ikke galt med et valg af Matthews. Khalil Mack var også et bud, men behovet for at passe på Schaub er væsentligt større end at opgradere defensiven.

6. Atlanta Falcons – DE/OLB Khalil Mack, Buffalo
Søren Hygum Hansen: Khalil Mack er et let valg til Atlanta Falcons, der savner en edge rusher, og som med Mack får det perfekte fit til holdets “hybrid”-forsvar med både 4-3- og 3-4-systemer. Hvor god er Mack? Så god, at nogle kilder i NFL sammenligner ham med selveste Lawrence Taylor. Selvom han aldrig bliver så god som NFL-legenden, vil Mack fra dag ét kunne være en faktor, og han er en meget komplet linebacker, som var historisk produktiv hos Buffalo, selvom modstanderne fokuserede heftigt på at stoppe ham. Efter min mening har Mack top 4-talent i denne draft.

7. Tampa Bay Buccaneers – WR Mike Evans, Texas A&M
Jacob Nørtov: En “no-brainer” og så alligevel ikke. Bucs har shippet Mike Williams til Buffalo, og allerede inden da var Lovie Smiths mandskab tyndt besat på wide receiver-positionen. Derfor giver Mike Evans virkelig god mening, og han vil udgøre en frygtindgydende stor, fysisk duo med Vincent Jackson a la Brandon Marshall/Alshon Jeffery hos Chicago Bears. Evans er ikke super eksplosiv og er ikke en polereret route runner, men han har en unik evne til at skabe sig plads, og han er nærmest umulig at dække op på de NFL-populære backshoulder-kast. Den eneste anden spiller, der var inde i mine overvejelser var Johnny Manziel, og egentlig ser jeg ham som et godt fit under Bucs’ offensive koordinator Jeff Tedford, og vil tro han kan få succes hos et hold som Buccaneers. Jeg valgte dog at gå med Evans, men det var tæt.

8. Minnesota Vikings – DE/OLB Anthony Barr, UCLA
Søren Hygum Hansen: Minnesota Vikings bruger ottendevalget på Anthony Barr, der om nogen deler vandene. Nogle ser ham som en kommende stjerne, andre som et overvurderet prospekt. Men ingen kan negligere hans fysiske potentiale, for han har en fremragende “size speed ratio” og er én af draftens bedste atleter – og efter min mening et top 10-talent. Som running back frem til 2012 har Barr dog stadig meget at lære, men under Mike Zimmers ledelse vil han have en fantastisk chance for at få det meste ud af sit talent og give et lunkent forsvar et boost af fart og playmaker-evner. Barr anses for at være et fit til et 3-4-system, og derfor ikke umiddelbart et fit til Vikings’ 4-3-system. Men det er en forestilling baseret på gamle NFL-forhold. I dag skifter mange hold rundt mellem 4-3- og 3-4-forsvaret, og nogle 3-4-hold – ifølge bogen i hvert fald – står fx ofte i et 4-3 Under-system. Barr kan fungere som defensive end på nogle downs og være på kanten som linebacker på andre downs. Og Zimmers budskab til Vikings-ledelsen, da han blev ansat, var: Vær ikke bange for at vælge 3-4-linebackere til mit, fleksible system, for jeg finder en plads til dem. Sådan én er Barr.

9. Buffalo Bills – OT Zack Martin, Notre Dame
Mit valg falder på Notre Dames offensive lineman Zack Martin, der vil kunne træde ind på højre tackle fra dag ét og overtage fra enten Erik Pears eller Chris Hairston, der i øvrigt begge er free agents efter denne sæson. Grunden til, at jeg vælger netop Martin er, at han kan spille fire positioner (LT/RT/LG/RG) på den offensive linje, og Bills har brug for en starter med den alsidighed, som Martin tilbyder. Samtidig har han enorm erfaring fra 52 kampe i college, og Martin er derfor meget poleret og teknisk dygtig. Det er et lidt “kedeligt” valg, men mange mener, at Martin som minimum har en fremtid som Pro Bowl-guard. Godt nok er tight end et stort behov for Bills, og jeg overvejede også Eric Ebron, men Buffalo vil kunne finde en god pass catching tight end i anden eller tredje runde.

10. Detroit Lions – CB Justin Gilbert, Oklahoma State
Søren Hygum Hansen: Detroit Lions er langt fra stærkt besat på cornerback-positionen, selvom holdet har investeret i positionen i de senere år, og derfor er løverne nødt til at finde en ny corner, og det finder de i Justin Gilbert. Han er ikke noget færdigpoleret talent, men han er en playmaker med muligheden for at blive en elite-corner, som gennem college-karrieren scorede hele otte ikke-offensive touchdowns. Herunder seks på kickoff returns. Gilbert, der er draftens mest talentfulde cornerback – fysisk set – vil altså også være en stor, stor faktor på special teams. Jeg overvejede også Eric Ebron til Lions med det dette valg, men i en NFC North, hvor Lions skal stoppe receivers som Jordy Nelson, Randall Cobb, Alshon Jeffery, Brandon Marshall og Cordarrelle Patterson, er Gilbert et større behov, og han er på mit bræt helt lige med Ebron.

11. Tennessee Titans – QB Johnny Manziel, Texas A&M
Jacob Nørtov: 2014 er et “make or break”-år for Titans’ quarterback Jake Locker, og jeg tror ikke på ham. Derfor er valget ganske let: Det bliver en quarterback, og det bliver Johnny Manziel. Texas A&M-profilen deler i den grad vandene, og kritikere vil hævde, at han på grund af sin størrelse (5’11 3/4) ikke vil kunne vinde som pocket passer i NFL. Det mener jeg som udgangspunkt er forkert. Manziel viste i 2013, at han godt kan vinde fra lommen, og hans evne til at bevæge sine fødder lynhurtigt gør ham i stand til at finde de kastebaner, det kræves for at kunne begå sig i lommen. Samtidig har Manziel en solid arm, god taktisk forståelse og exceptionel mobilitet. Sidst men ikke mindst har Manziel “it”-faktor; det vindergen og den konkurrencementalitet, der ikke kan læres og som løfter resten af holdet, og som i sidste ende kan være forskellen på sejr og nederlag.

12. New York Giants – TE Eric Ebron, North Carolina
Søren Hygum Hansen: New York Giants har gennem flere sæsoner forsøgt at opgradere tight end-positionen, men står stadig med et stort hul på pladsen. Det hul bliver nu lukket med valget af Eric Ebron, som, flere mener, er den bedste tight end, som draften har set siden Vernon Davis i 2006. Ebron er en playmaker, og han har farten til at lægge et kæmpe pres på modstanderen, hvilket Giants og ikke mindst quarterback Eli Manning har hårdt brug for efter et par lunkne sæsoner fra Mannings side. Ebron er langt fra flyvefærdig og har ikke vist imponerende evner på blokeringer, og så er der ikke mindst spørgsmålstegn ved hans attitude. Men under Tom Coughlins ledelse tror jeg på, at han vil leve op til potentialet – og det er stort.

13. St. Louis Rams – S Ha Ha Clinton-Dix, Alabama
Jacob Nørtov: Søren valgte defensive end tidligere i draften, så Rams står stadig og mangler en tackle og en wide receiver. Jeg er dog ikke solgt på Michigans Taylor Lewan og slet ikke i den her slot, og wide receiver-gruppen er dyb nok til, at jeg kan lade den position vente. Så derfor vælger jeg til det bageste forsvar, hvor Rams har brug for at opgradere på safety-positionen. Ha Ha Clinton-Dix har størrelse (6’1/208) og masser af fart til at patruljere det bageste område, og han er desuden en god tackler og ikke bleg for at blande sig på løbespil. Slot #13 er måske en smule højt for en safety, men Clinton-Dix vil kunne starte fra dag ét og gøre en forskel for Rams.

14. Chicago Bears – DT Aaron Donald, Pittsburgh
Søren Hygum Hansen: Chicago Bears tøver ikke længe med at vælge Aaron Donald med 14. valget. Bears har mistet Henry Melton via free agency og savner en ny “one gap” lineman af den lette slags, som den cirka 290 pund-tunge Donald er. Hans præstation ved The Scouting Combine var i “Jadeveon Clowney”-klassen, og han viste et ekstremt hurtigt førsteskridt, som han også gjorde det gennem college-karrieren. Han kan blive en 10 sack-spiller i hver af de næste syv-otte sæsoner og en playmaker for bjørnene. Det er en “no brainer” for Bears at snuppe Donald både her i denne leg – og i den rigtige verden til maj,

15. Pittsburgh Steelers – WR Odell Beckham Jr. LSU
Jacob Nørtov: Jeg var lidt i tvivl, for Steelers kunne godt bruge en cornerback eller en opgradering til den defensive linje. Safety kunne også være en mulighed, men jeg mener ikke, at værdien er til stede. Og netop når vi taler værdi, så er Beckham Jr. fremragende værdi på nuværende tidspunkt. Nogle mener, at LSU-profilen ender i top 10, og hvis man ser på Beckham Jr. og hans tape, så er der masser at kunne lide. Beckham Jr. mangler størrelsen som Mike Evans og Kelvin Benjamin, men han er ekstremt eksplosiv, og han vinder mange jump-balls pga. sin springstyrke og evne til at gribe bolden på det højeste punkt. Samtidig er han en glimrende route runner, og han er dynamisk med bolden i hænderne. I min optik er han suverænt den tredje bedste receiver i draften, og måske endda nærmere end Sammy Watkins og Mike Evans, end man lige skulle tro. Steelers har et behov på positionen, og derfor vælger jeg Beckham Jr.

16. Dallas Cowboys – S Calvin Pryor, Louisville
Søren Hygum Hansen: Safety-positionen er vigtig som aldrig før, og Dallas Cowboys kan ikke gå igennem en 2014-sæson med troen på, at tredjerundevalget fra 2013, J.J. Wilcox, er fremtidens mand på den ene safety-potionen. Calvin Pryor er højt på mit bræt, og flere anser ham for at være et bedre safety-prospekt end Ha Ha Clinton-Dix – og han er for god til at passere for Dallas. Han er en “enforcer”, som med sine hårde hits og udmærkede rækkevidde i opdækning kan sætte tonen for et Cowboys-forsvar, som var skidt i 2013. Tabet af DeMarcus Ware øger presset på at finde en pass rusher, men jeg mener ikke, at der én med værdi i denne situation, selvom jeg overvejede Kony Ealy og DeMarcus Lawrence. En anden mulighed er Taylor Lewan som ny højre tackle.

17. Baltimore Ravens – ILB C.J. Mosley, Alabama
Jacob Nørtov: Mosley er en af mine absolut favoritspillere i denne draft. Han er “football first”, ydmyg og produktiv, og han har været en lederfigur hos Alabama, hvor han har været med til at vinde et par college mesterskaber. Skader vil skubbe Mosley ned ad draft boards og få ham til at falde i første runde, men kigger man udelukkende på det spillemæssige, så er han et top 10-talent. Den 6’2, 234 pund store linebacker er desuden yderst fleksibel og kan begå sig i både et 4-3 og 3-4 system. Ravens’ startere er lige nu er Daryl Smith og Josh Bynes med Arthur Brown i spil potentiel bejler, så positionen kan efter min mening bruge en opgradering. Mosley vil være et perfekt valg for et hold, der fortsat søger efter afløseren for Ray Lewis.

18. New York Jets – WR Brandin Cooks, Oregon State
Søren Hygum Hansen: Jets har hårdt brug for playmakers efter en 2013-sæson, hvor holdet måske havde den dårligste gruppe af offensive “skill position players” i NFL. Brandin Cooks er en playmaker – han er lille, men har en forrygende fart i fødderne og har været ekstremt produktiv i college. Han er ikke en klassisk første-receiver, men i et NFL, hvor receiverne bliver flyttet rundt på banen fra spil til spil, kan han han blive en vigtig brik i en “Joker”-rolle. Han kan dominere som slot-receiver, men kan også gå på ydersiden langs sidelinjen. Det er en anelse tidligt for Cooks efter min smag, men ikke så tidligt, at det ikke kan forsvares.

19. Miami Dolphins – OT Taylor Lewan, Michigan
Jacob Nørtov: Sidste år blev quarterback Ryan Tannehill sacked 44 gange, og hvis han skal have succes, er Dolphins nødt til at få styr på den offensive linje. Jason Fox er lige nu starter på højre tackle, men han er ikke den langsigtede løsning og er kun signet på en etårig aftale. Med Taylor Lewan på brættet er der ingen grund til betænkning. Lewan er en erfaren starter og er teknisk dygtig, og han vil ét opgradere højre flanke. Eneste lille minus er, at Lewan har et par uheldige sager uden for banen (sigtet i en sag om slagsmål med Ohio State-fans), og hvis jeg var GM hos Dolphins, ville jeg nøje overveje, hvordan Lewan passede ind i min organisation.

20. Arizona Cardinals – QB Derek Carr, Fresno State
Søren Hygum Hansen: Arizona Cardinals har flere huller, der skal dækkes, men i dette tilfælde tænker holdet mere på i overmorgen end i dag og vælger fremtidens “franchise quarterback” og en kommende afløser for Carson Palmer. Jeg kan faktisk bedre lide Teddy Bridgewater end Derek Carr, men Carr passer med sin stærke armstyrke bedre til det vertikale angrebssystem med mange dybe kast, som Cardinals praktiserer under Bruce Arians. Han er ikke færdigpoleret og klar til NFL, men han får minimum én sæson på bænken, hvor han kan suge til sig – præcist som Palmer selv fik det i 2003 hos Cincinnati Bengals. Det vil gavne Carr. En lille spøjs sidenote: Palmer er født i Fresno, hvor Carr gik på universitetet…

21. Green Bay Packers – LB Ryan Shazier, Ohio State
Jacob Nørtov: Packers mangler i den grad playmakers på forsvaret og spillere, der konstant i nærheden af bolden. Shazier passer perfekt på den profil, og hans 39,5 tacklinger for tab af yards de sidste to sæsoner er vildt imponerende. Den 6’1 og 237 pund store Shazier mangler måske ideel størrelse, men NFL lægger i dag mere og mere vægt på hurtighed, og at linebackers kan blive på banen på alle tre downs. Det kan Shazier, der er en eksplosiv atlet (42 inches vertikalt spring) og kan dække et stort område på banen. Big Tens førende tackler i 2013 (134 styks) kan meget vel gå i top 20 til maj, og det gør ham også til et solidt BPA-valg for Packers.

22. Philadelphia Eagles – CB Bradley Roby, Ohio State
Søren Hygum Hansen: Philadelphia Eagles vælger Bradley Roby, der både giver god værdi her, men som samtidig også dækker et behov. Eagles’ cornerbacks med Cary Williams i spidsen havde deres problemer i 2014, og holdet har brug for at opgradere positionen i et NFL, hvor du ikke kan have nok gode cornerbacks. Roby er fysisk set helt i top, men havde en skuffende indledning på 2013-sæsonen, der kostede draft-værdi. Kan han leve op til sit talent, kan han blive en “shutdown”-type cornerback i NFL.

23. Kansas City Chiefs – WR Cody Latimer, Indiana
Jacob Nørtov: Chiefs har hårdt brug for at opgradere på wide receiver-positionen, og de vil være på udkig efter en receiver med stensikre hænder, der kan begå sig i et West Coast-system. Derfor falder mit valg på bomstærke Indianas Cody Latimer, der yderst sjældent taber bolde, er en solid route-runner og kan skabe yards efter catch. Jeg overvejede også USC’s Marqise Lee, der er meget samme type. Grunden til, at jeg vælger Latimer over Lee er, at han er større og mere fysisk (6’2/215), har lidt bedre hænder og en evne til at vinde jump-balls og gribe i tæt trafik. Lee er lidt mere dynamisk ned ad banen, men jeg vælger at ofre den fart, fordi Lees skader og relativt skrøbelige kropsbygning bekymrer mig.

24. Cincinnati Bengals – CB Darqueze Dennard, Michigan State
Søren Hygum Hansen: Cincinnati Bengals har brug for forstærkninger i forsvaret, og i den bagerste kæde er der efterhånden flere aldrende cornerbacks og et ungt talent i Dre Kirkpatrick, der endnu ikke har slået til. Derfor slår Bengals selv til på draft day og vælger Darqueze Dennard. Nogle analytikere mener, at Dennard er draftens bedste cornerback, og han er i hvert fald en stærk football-spiller, der er god i “press coverage”. Han vil blive en del af cornerback-mixet og vil med tiden kunne forme en – potentiel – stærk starter-duo sammen med Kirkpatrick.

25. San Diego Chargers – CB Kyle Fuller, Virginia Tech
Jacob Nørtov: Chargers har hårdt brug for cornerbacks, og Fuller vil være et rigtig godt fit til den defensive koordinator John Paganos system. Fuller er dygtig i både zoneopdækning og i “press coverage”, og samtidig er han en meget villig tackler og kan blande sig på løbespil. Fuller har god størrelse (6’0/190), er meget erfaren med 42 kampe på sit cv og har samtidig været holdkaptajn. Hos Chargers vil han med det samme kunne overtage rollen som første-cornerback og opgradere en svagt besat gruppe.

26. Cleveland Browns – WR Kelvin Benjamin, Florida State
Søren Hygum Hansen: Ikke alle er vilde med Benjamin, men jeg kan personligt godt lide ham. Han er upoleret, men han har størrelsen og styrken til at skærme bolden af og vinde i tæt trafik, hvilket er afgørende i NFL i dag, hvor quarterbacks kaster mange “back shoulder throws”. Han giver Browns et godt supplement til Josh Gordon, men indrømmet: Holdet savner stadig en quarterback, der er bedre end Brian Hoyer.

27. New Orleans Saints – CB Jason Verrett, TCU
Saints har signet Champ Bailey i free agency, men han har set sine bedste dage. Det tidligere førsterundevalg, Patrick Robinson, har aldrig levet op til forventningerne, og derfor er cornerback stadig et af Saints’ allerstørste behov. Jason Verrett er en af mine absolut favoritspillere i dette års draft, og havde han været et par inches højere end de 5’9, så var han formentligt også i spil som første cornerback af brættet. Verrett er en aggressiv type med fantastisk evne til at bryde boldens bane, og han er en virkelig dygtig atlet med gode boldevner. Verrett vil kunne spille nickelback som rookie – hvilket ofte vil være i en starterrolle – og overtage på ydersiden for Bailey i sit andet år.

28. Carolina Panthers – OT Ja’Wuan James, Tennessee
Søren Hygum Hansen: Carolina Panthers vælger en offensiv tackle i Ja’Wuan James, der er én af mine favoritter. James startede 49 kampe som højre tackle hos Tennessee Vols og kan få samme plads hos Panthers. Han er en høj, enorm fyr, der har styrken til at håndtere kraft – og som potentielt kan ende som venstre tackle i NFL. Jeg overvejede også wide receiver Allen Robinson fra Penn State.

29. New England Patriots – WR Allen Robinson, Penn State
Jacob Nørtov: Søren overvejede Robinson – jeg snupper ham til Patriots. Jeg ved godt, at Patriots-fans skriger på Minnesotas Ra’Shede Hageman, men jeg er ikke fan. Det er jeg derimod af Robinson. Patriots har fortsat brug for at tilføje ungt talent til wide receiver-positionen, og det ville være logisk at se på Robinson, der sidste år gjorde det fremragende i Bill O’Briens system hos Penn State. Netop dét at Robinson har spillet i O’Briens system betyder, at læringskurven burde være kortere. Patriots har brug for offensive playmakers, og Robinson vil give Tom Brady et 6’2, 220 pund mål, der er dynamisk med bolden i hænderne.

30. San Francisco 49ers – WR Marqise Lee, USC
Søren Hygum Hansen: San Francisco 49ers vælger den bedste spiller på brættet og dækker et behov ved at vælge Lee. Personligt er jeg en anelse skeptisk omkring Lee, fordi han ikke har den størrelse, som de bedste receivers i NFL har, men hos 49ers vil han blive en god tredje-receiver, der har antrittet og det ekstra gear i fødderne til at løbe fra modstanderne. Det er afgørende for et hold, der savner en dyb trussel – det kan Lee til en vis grad være. Hvis Lee ikke var på brættet, ville 49ers stå i en svær situation i denne live mock draft, der ikke gør brug af handler. Mit valg ville i så fald have været Donte Moncrief.

31. Denver Broncos – OC Weston Richburg, Colorado State
Jacob Nørtov: Jeg var meget i tvivl om dette valg. Ideelt var Mosley eller Shazier faldet til Broncos, der kan bruge en middle linebacker, men det gjorde de ikke, og jeg forventer heller ikke, at de gør det torsdag. En højre tackle eller en cornerback kunne være en mulighed, men begge positioner er dybere end center, som jeg har valgt at gå med. Richburg er den bedste center i denne årgang, og han vil kunne blive kørt stille og roligt ind til at kunne starte i 2015. Har også erfaring fra tackle/guard og vil kunne fungere som backup på sidstnævnte position.

32. Seattle Seahawks – CB Stanley Jean-Baptist, Nebraska
Søren Hygum Hansen: Han er en stor cornerback, der skaber dybde i et forsvar, der har mistet Brandon Browner. Jeg tror, at han kan blive en profil i NFL, og jeg er vild med hans potentiale. Passer perfekt til Seahawks’ forsvar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *