16 sleepers fra eksperterne

Draftday.dk har spurgt fem draft-eksperter om, hvem deres personlige favorit-sleepers eller “uslebne diamanter” i dette års draft er. Det har ført 16 navne med sig. Se her hvem du skal holde øje med senere i draften blandt de mere ukendte navne.

 

Eksperterne er:

Rob Rang
Draftnik hos CBS Sports og draft-websitet NFL Draft Scout

Dane Brugler
Draftnik hos CBS Sports og draft-websitet NFL Draft Scout

Damond Talbot
Draftnik og ejer af websitet NFL Draft Diamonds, der fokuserer på talenter fra mindre skoler.

Dave-Te’ Thomas
Har gennem to årtier været talentspejder og privat konsulent for flere NFL-hold, og han er manden, der hvert år for NFL skriver de officielle biografier og analyser af talenterne, som mediefolk modtager.

Scott Wright
Draftnik og ejer af draft-websitet DraftCountdown.com

16 sleepers – “uslebne diamanter”

QB Cody Fajardo, Nevada (Dave-Te’ Thomas)
Tog over for Colin Kaepernick hos Nevada og er ligesom 49ers-stjernen en uhyre mobil og hurtig quarterback, der lige nu er mest farlig med fødderne. Han er blevet timet i tiden 4,59 sekunder og løb for 3482 yards og 44 touchdowns i Nevadas ”Pistol”-angreb. Han er dog slet, slet ikke en poleret quarterback og har langt igen som ”pocket passer”, selvom han ifølge nogle iagttagere er mere poleret end Kaepernick, da sidstnævnte forlod college. Kaepernick er til gengæld større og stærkere. Fajardos støtter peger på, at han ikke fik meget hjælp bag en svag angrebslinje i college.

CITAT: “Lad ham lære bag Aaron Rodgers i Green Bay eller Drew Brees i New Orleans. Den dreng havde nogle horrible receivers at kaste til, men han har de bedste atletiske evner i quarterback-klassen.” – Dave-Te’ Thomas.

RB David Johnson, Northern Iowa (Rob Rang)VALGT I 3. RUNDE AF CARDINALS
Johnson besidder en fremragende kombination af størrelse (6’0, 224) og hurtighed (40 yards på 4,40 sekunder), og på banen kan han løbe fra mange forsvarsspillere. Samtidig er han en naturlig ”pass catcher”, der kan gribe bolden uden for sin oplagte gribe-radius. Han er ikke en spiller, der bryder mange tacklinger, men han er en playmaker, der er blevet sammenlignet med Chicago Bears’ Matt Forte. Bemærk at tre af de adspurgte eksperter nævner Johnson som en ”sleeper”-kandidat.

CITAT: “Han er en så dygtig receiver på kast, hvor han løber ud fra holdets backfield, så han vil både være en produktiv running back og receiver tidlig i sin karriere.” – Rob Rang

WR Douglas ”Tre” McBride, William & Mary (Rob Rang & Dane Brugler)
McBride er en velbygget, atletisk receiver fra en lille skole, der har evnerne til at blive en stærk dyb trussel i NFL. Han har en fremragende kontrol over kroppen og har et meget eksplosivt antrit – hans 10 yard-tid af 1,49 sekunder var hurtigst af alle spillere (!) ved The Scouting Combine. McBride er meget upoleret og har små hænder (9 inches), men pilen peger opad.

CITAT: ”Han var den bedste spiller på banen ved The East-West Shrine-Game. Han er mere klar til NFL end de fleste andre spillere fra små skoler.” – Rob Rang

WR Ricky Collins, Texas A&M-Commerce (Dane Brugler)
På grund af problemer omkring hans karakterer på skolebænken har Collins kun startet én sæson på et lavt niveau, men han er spækket med potentiale og scorede 14 touchdowns i 2014 på bare 71 catches. Han har et så stort talent, at nogle ser ham som en Kendall Wright-type. Han er en eksplosiv fyr, der sammen med Vernon Johnson har dannet et overraskende godt, draftaktuel receiver-par for en lille skole.

CITAT: “Han har et fantastisk potentiale.” – Dane Brugler

WR Dez Lewis, Central Arkansas (Dalmond Tabot)
Lewis er bygget som en NFL-receiver med en lang og stærk krop (6’3, 214), og som tidligere basketball-spiller er han en rigtig god atlet, der hopper højt, og som virkelig kan være svær at dække for defensive backs. Han kommer fra en relativt lille skole, men var solid ved The Senior Bowl.

CITAT: “Han er et dyr. Han kan lave nogle af de sværeste catches på de sværere tidspunkter. Han var en fremragende wideout for et hold, der løb meget, og hvis han havde spillet for (et mere kasteivrigt hold som) Eastern Washington, ville han have været et top 25-hold.” – Dalmond Tabot

OT Corey Robinson, South Carolina (Scott Wright)
Robinson er en gigant (6’7, 324), der har nogle usædvanligt lange arme (35 5/8 inches), og som bruger rækkevidden til at skubbe pass rushers ud på en tur “rundt om kloden” for at nå frem til quarterbacken. Han er hårdfør og aggressiv og en overraskende god atlet, og han kan være meget bedre, end han er netop nu. Det kræver, at han bliver stabil. Men talentet er enormt – som størrelsen på kroppen.

CITAT: “Hans bedste fit i NFL er som højre tackle, hvor han kan sammenlignes med Phil Loadholt“. – Scott Wright

OG Jarvis Harrison, Texas A&M (Scott Wright)
Flere har sammenlignet Harrison med de legendariske Cowboys-bøffer fra 1990’ernes Super Bowl-hold som Nate Newton og Larry Allen, fordi han er bygget som dem. Han er en massiv, 330 pund-tung lineman, der kan blokere modstanderen ud af stadion, og som samtidig har fantastiske, atletiske evner (og venstre tackle-fødder). Talentet er til 2. runde eller mere, men problemet er bare, at hans arbejdsmoral og motivation er alt, alt for ustabil. Når han er fokuseret, er han dominerende.

CITAT: ”Han besidder en “freakish” kombination af størrelse og atletiske evner.” – Scott Wright

OG Antoine Everett, McNeese State (Scott Wright)
Everett er en passioneret, intelligent lineman, der knokler for sagen, og som både har lette fødder og en solid teknik. Han er med andre ord en ret komplet lineman, Hans kontrol over kroppen er ikke altid, som man kunne ønske sig, men Everett har evnerne til først at lægge ud som reserve og siden blive en starter i NFL.

CITAT: “Han blev end ikke inviteret til The Scouting Combine, men han tilbyder en udmærket kombination af størrelse og styrke – og han bør ifølge min karaktergivning blive valgt i draften.” – Scott Wright

C B.J. Finney, Kansas (Dave-Te’ Thomas)
Finney er en fyr, der kan holde skansen og konkurrere intenst mod de bedste linemen. Han er en fremragende ledertype, der kalder angrebslinjens taktik, og som knokler for sagen. Det er ikke altid kønt, og han bliver ikke forvekslet med en topatlet, men han er en type, der kan få en 10 år-lang karriere i NFL, fordi han ofrer så meget. Han var én af de store vindere efter The East-West Shrine Game-ugen i januar.

 CITAT: “Han er hård som en negl i (eks-Chiefs) Tim Grunhard-klassen.” – Dave-Te’ Thomas

C/OG Ali Marpet, Hobart (Rob Rang & Dave-Te’ Thomas) – VALGT i 2. RUNDE AF BUCCANEERS
Marpet kan blive den første Division III-spiller i tre år, der bliver valgt i draften. Ali Marpet har udviklet sig enormt i college, han har størrelsen og fremragende tekniske evner samtidig med, at han giver sig 100 procent på alle spil. Det store minus er, at modstanderne har været så svage, som de har været – derfor vil han formentligt kræve en tilvænningsperiode, før han er helt klart til livet i NFL.

CITAT: ”Jeg ser ham være i Matt Birk-klassen.” – Dave-Te’ Thomas

DE Za’Darius Smith, Kentucky (Scott Wright & Dave-Te’ Thomas)
Han ligner en kommende ”five technqiue”-lineman i NFL, der er højenergisk og hårdfør, og som kan holde skansen over for dobbeltblokeringer. Nogle ser ham også som klassisk defensive tackle i et 4-3-system. Han gjorde en god figur ved både The East-West Shrine Game og The Senior Bowl, og han er en spiller for hvem, det bedste football er foran ham.

CITAT: “Jeg føler ærligt talt, at denne tidligere basketball-spiller er en ny Justin Tuck og ét eller to år fra at slå igennem.” – Dave-Te’ Thomas

DE Anthony Chickillo, Miami (Fl.) (Scott Wright)
Chickillo er en arbejdsom, energisk og aggressiv lineman, der måske ikke er nogen topatlet, men som i hvert fald har et godt, målbart antrit. Ved sin Pro Day imponerede han med en super 10-yard-tid af 1,59 sekunder. Han har samtidig en stærk kropsbygning og størrelse og nogle meget aktive hænder. Med den indstilling og det antrit vil han som minimum kunne blive en god ”situational pass rusher” i NFL.

CITAT: “Han blev ikke brugt godt nok i college, og han er en type, der kan blive bedre i NFL.” – Scott Wright

DE Preston Smith, Mississippi State (Dave-Te’ Thomas)VALGT I 2. RUNDE AF REDSKINS
Smith kan slå modstanderen med både snilde og med hurtighed – i hvert fald hvis han ”rusher” indvendigt fra. Han har et langt førsteskridt og kommer hurtigt ud af starthullerne, og det presser modstanderen. Hans bedste position kan meget vel være som base end i et 4-3-forsvar. Han lavede 16 sacks og 27 tacklinger for tab gennem college-karrieren. Han har været på besøg hos både Steelers og Vikings.

CITAT: “Han er på vej til at blive den næste John Abraham.” – Dave-Te’ Thomas

DE/DT Rodney Gunter, Delaware State (Dalmond Tabot)
Der var ikke meget opmærksomhed på Delaware State, der i 2014 kun vandt to kampe, men scouts i NFL har helt sikkert bemærket Rodney Gunter, som i alle sine sidste tre sæsoner i college var et All-MEAC-valg. Han spillede kun football i high school i én sæson, og derfor var han ikke på mange store skolers radar og havnede altså på FCS-niveauet. Som senior lavede han syv af holdets 17 sacks, og han nettede også 13 tacklinger for tab. Han er en rigtig god atlet med et stærkt potentiale, der så repræsentanter fra 10 NFL-hold følge ham til hans Pro Day. Packers og Chiefs har blandt andre vist interesse for ham.

CITAT: “Gunter er lidt upoleret, men han er en fantastisk atlet. Den 310 pund-store spiller kan dunke en basketball og løbe hurtigt. Han løber en 4,78 40 yard-dash, hvilket er hurtigere end nogle running backs løb distancen ved The Combine.” – Dalmond Tabot

DE/OLB Ryan Delaire, Towson (Dalmond Tabot)
Delaire er bygget som en outside linebacker til et 3-4-system og lavede 22,5 sacks i de sidste to sæsoner i college. Han vejer allerede 254 pund, men kan ifølge nogle iagttagere sagtens nå 270 pund uden at tabe fart. Ved The Scouting Combine løb han 40 yards på kun 4,97 sekunder, men han er hurtigere på banen end foran stopuret. Han har temperamentet og de atletiske evner til at udvikle sig til en god situational pass-rusher.

CITAT: ”Den defensive end/outside linebacker er én af de mest atletiske pass rushers i college football. Han sluttede sæsonen med flere end ti sacks, og han er meget svær at kontrollere. Hans førsteskridt er hurtigt, og han har et ton af power. Han arbejder hårdt, og på grund af hans fart kan han ”droppe” tilbage i opdækning.” – Damond Tabot

SS Jacob Hagen, Liberty (Dalmond Tabot)
Som senior lavede Hagen i alt 108 tacklinger, og han greb hele otte interceptions og sluttede dermed på toppen som den helt store forskel for Liberty-forsvaret. Med sine 6 fod 3 inches og 205 pund er han en spiller, der er prototypen på den moderne linebacker-safety-hybridspiller, der kan træde frem i forsvaret i dime-situationer og stoppe løbet. Ved sin Pro Day viste hans eksplosive træk ved at hoppe 36 1/2 inches i vertikal hop-øvelsen og hoppe 10 feet 4 inches i broad jump-øvelsen.

CITAT: ”Den 6 fod 3 inches-store safety vil blive et ”steal” for et hold sent i draften. Jeg elsker den fyrs all-round-evner, og hans villighed til at gøre, hvad trænerne beder om. Han er en ”blue collar”-spiller, der har en stor evne til at være dér, hvor bolden er. Han bør uden problemer blive en del af 53 mand-truppen.” – Dalmond Tabot

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *