1. runde – Draftday.dk kommenterer

Draftday.dk “kloger den” natten igennem og kommenterer 2015-draftens 1. runde – valg for valg. Se alle vores kommentarer her gennem top 32, som vi skriver løbende gennem runden.

Valgene bliver kommenteret af Jacob Nørtov og Søren Hygum Hansen.

1. Tampa Bay Buccaneers – QB Jameis Winston, Florida State
Søren: Tampa Bay Buccaneers gjorde det forventede og tog Winston, der går over i historien som den spiller, der blevet undersøgt mest af et hold. Det er langt fra sikkert, at han undgår problemer i Tampa, men han har talentet til at være draftens bedste spiller, og i en liga, hvor man ikke kan vinde uden at have en stærk quarterback, var Winston et logisk valg. Buccaneers var nødt til at tro på ham – og valget. Personligt er jeg dog tvivlende omkring, at han nogensinde bliver en elite-quarterback i NFL. Dertil er der for mange spørgsmålstegn.

2. Tennessee Titans – QB Marcus Mariota, Oregon
Søren: Tennessee Titans blev, hvor de var, trods massive rygter om, at holdet ville handle valget. Marcus Mariota giver Tennesee Titans en stærk, talentfuld quarterback, der nok er upoleret (han stod lige bag center på under 10 spil i college-karrieren), men som har bedre, naturlige evner end Colin Kaepernick, som han ofte sammenlignes med. Pilen peger opad, og han vil kun blive bedre og bedre. Det har aldrig givet mening, at Titans var så vilde med Zach Mettenberger, at de ville ignorere Mariota. Han kan blive bedre end Jameis Winston.

3. Jacksonville Jaguars – DE Dante Fowler Jr., Florida
Søren: Jaguars tog draftens bedste edge rusher i Fowler Jr., som passer perfekt til Gus Bradleys 4-3-forsvar. Han kan blive holdets “LEO”, der angriber fra siden. Jeg er vild med valget, men det bekymrer en smule, at Fowler ikke var mere produktiv i college (13,5 sacks). Men Fowler har potentialet, og han er den mest komplette defensive end i draften. Det er svært at argumentere imod valget, selvom Jaguars derved lod Leonard Williams og Amari Cooper gå videre.

4. Oakland Raiders – WR Amari Cooper, Alabama
Jacob: Et fremragende og logisk valg af Raiders, der giver quarterback Derek Carr en rigtig go-to receiver. Jeg har hele tiden haft Cooper til Raiders, hvis han var på brættet, fordi han er den bedste route runner og et meget sikrere valg end West Virginias Kevin White. Cooper bliver sammenlignet med den legendariske Indianapolis Colts-receiver Reggie Wayne, og han er en kæmpe opgradering til et angreb, der i mange år har manglet en stjerne på netop den position.

5. Washington Redskins – OT Brandon Scherff, Iowa
Jacob: Wow! Den første halvstore overraskelse, hvis man ser på det ud fra forventningerne og mediernes holdning. Selv med Leonard Williams på brættet har Redskins valgt at styrke den offensive linje, og det passer rigtig godt med holdets nye filosofi. Som vi skrev i vores draft preview for Redskins, så ønsker general manager Scot McCloughan langt mere fysik på den offensive linje, og det får han i den bundsolide Scherff, der kommer til at starte på højre tackle.

6. New York Jets – DT Leonard Williams, USC
Jacob: Jets kan næsten ikke tro deres held! Det er et af de vildeste BPA-valg i mange år, for Williams var alment betragtet den bedste spiller overhovedet i årets draft. Den blot 20-årige Williams er en atletisk freak med lange arme, og han kommer til at spille på en linje, der allerede har flere førsterundevalg i Muhammad Wilkerson og Sheldon Richardson. Det er et fantastisk valg for Todd Bowles, og det kan samtidig sætte spekulationer igang om, Jets vil handle Wilkerson.

7. Chicago Bears – WR Kevin White, West Virgnia
Søren: Kevin White er en fremragende erstatning for Brandon Marshall, og han er bedre valg for Bears end Vic Beasley og Bud Dupree, som holdet ikke var meldt voldsomt interesseret i, selvom begge angiveligt var på brættet. Han er en eksplosiv playmaker, der løber 40 yards på 4,3 sekunder, og som vil hjælpe Jay Cutler. Han kan gribe 80 bolde for 1100 yards i år 1 og blive en Pro Bowl-receiver, og han er én af mine yndlingsspillere i denne draft. Eneste issue: Han har kun én stor sæson på tavlen efter skiftet fra JUCO-niveau.

8. Atlanta Falcons – DE Vic Beasley, Clemson
Søren: Vic Beasley er en superhurtig edge rusher, der sætter gang i et 4-3-forsvar, som under den nye head coach Dan Quinn har brug for fart fra kanten. Det kan Beasley, der imponerede ved The Scouting Combine, levere. Det var ventet, at Falcons ville vælge Bud Dupree over Beasley, fordi førstnævnte er større, men Dupree er mere et projekt, og det har Falcons ikke brug for. Slet ikke når general manager Thomas Dimitroff mærker presset efter nogle svage sæsoner. Beasley kan blive en stjerne i NFL på kaste-downs.

9. New York Giants – Ereck Flowers, Miami (Fl.)
Søren: På forhånd var det ventet at Giants ville vælge enten Flowers eller Brandon Scherff. De ser en stor fremtid i Flowers, der har alle evner til at blive en stærk, brutal højre tackle, og som giver Giants en vigtig force på løbespil. Det sætter Tom Coughlin højt. Han kan tage over for Justin Pugh på højrekanten, mens Pugh rykker indvendigt som guard.

10. St. Louis Rams – RB Todd Gurley, Georgia
Jacob: En MEGA overraskelse og så alligevel ikke helt. Jeff Fisher er en udpræget run-first coach, og han har tidligere valgt running backs i første runde, blandt andre Eddie George med det 14. valg i 1996. Gurley er en tough runner, der spiller med et fremragende vision, og han er en type, der kan trække et stort læs kamp efter kamp. Gurley rev korsbåndet over i november, men skaden er ikke værre, end at han forventes at blive klar til sæsonstart. Et suverænt valg for Rams!

11. Minnesota Vikings – CB Trae Waynes, Michigan State
Jacob: Et valg der har ligget i kortene i flere måneder. Waynes er en press corner, og det er lige hvad Vikings’ head coach Mike Zimmer har brug for til sit forsvarssystem. Nogle vil mene, at Waynes bruger sine hænder lidt for aktivt, og at det vil blive et problem i NFL, men han er en fysisk type, der vil følge sine direkte modstandere helt tæt. Jeg kan godt lide valget og mener ikke, at Vikings kunne være gået i mange andre retninger med det her valg.

12. Cleveland Browns – DT Danny Shelton, Washington
Jacob: Også et af de valg som har virket logisk i lang tid. Cleveland var elendige til at stoppe løbet sidste år, og Shelton er måske kun en two-down lineman, men han er virkelig godt til at stoppe modstandernes running backs. Shelton er kæmpestor men bevæger sig utrolig adræt, og han kan udvikle sig til en dygtigere pass rusher med tiden. Jeg tror, at Browns valgte Shelton med det 12., fordi de var bange for, at hold som Chargers og 49ers ville snuppe ham inden det 19. valg.

13. New Orleans Saints – OT Andrus Peat, Stanford
Søren: Peat har ikke fået meget opmærksomhed, men der er dem i NFL, der mener, at han er én af de – fysisk set – bedste offensive tackles i flere år. Han har en stærk kombination af størrelse, styrke og atletiske evner. Han er en intelligent spiller, der vil kunne være en suveræn bodyguard for Drew Brees. Jeg er ret vild med det valg, men Saints havde muligheden for at vælge Devante Parker. 

14. Miami Dolphins: WR Devante Parker, Louisville
Søren: Meldingen fra Miami var, at Parker var den spiller, som holdet helst ville have blandt de spillere, som realistisk set kunne vælge. En scout har sagt, at Parker kan gribe for 1200 yards i år 1. Han vil forstærke et angreb, hvor Mike Wallace aldrig helt slog og hjælpe Ryan Tannehill. Et stærkt, stærkt valg af Miami.

15. San Diego Chargers – RB Melvin Gordon, Wisconsin
Søren: En stor stjerne i Big Ten, som Chargers handlede op til 49ers’ 15. valg for at få. Gordon er blevet sammenlignet med Jamaal Charles, og han opgraderer en offensiv, der intet har på running back-positionen. Der var spørgsmålstegn ved hans evner på tredje down, men til hans Pro Day imponerede han som pass-catcher. Han kan blive en 1500 yard-rusher i NFL.

16. Houston Texans – CB Kevin Johnson, Wake Forest
Søren: En stærk cornerback, der er den bedste i “off coverage” i draften. Poleret med den rette indstilling, og han opgraderer forsvaret øjeblikkeligt. Med hans hurtighed kan han tage sig af de mere vævre, smidige receivers i NFL. Er vild med det valg – Johnson var ifølge flere et top 20-valg.

17. San Francisco 49ers – DE Arik Armstead, Oregon
Søren: 49ers ved, at Justin Smith måske stopper karrieren, og Darnell Dockett er aldrende, og derfor har de på sigt brug for hjælp. Problemet med Armstead er dog, at han i bedste fald bliver en stærk “five technqiue”, men han er meget upoleret. Pilen peget opad, men det er langt fra sikkert, at han bliver en markant forstærkning. 49ers tager potentiale over kvalitet her og nu.

18. Kansas City Chiefs – CB Marcus Peters, Washington
Jacob: Chiefs mener, at Peters er den bedste “rene” cover corner i årets draft, og derfor tager de chancen. Peters blev ellers smidt af sit college hold Washington sidste år efter uoverensstemmelser med trænerstaben, men den tidligere trænerstab gav Peters flotte ord med på vejen. Chiefs har brug for hjælp til deres secondary, og det er vigtigt at kunne dække op i en division, hvor man møder Peyton Manning og Philip Rivers fire gange om året.

19. Cleveland Browns – OC Cameron Erving, Florida State
Jacob: Erving bliver valgt som guard, men center Alex Mack kan komme ud af sin kontrakt efter denne sæson, og derfor er Erving et valg med fremtiden i sigte. Han er en utrolig alsidig lineman, der startede sin karriere som venstre tackle hos the Seminoles og siden har flyttet sig indad til center-positionen. Det er et virkelig sikkert valg fra Browns’ side, og de har med deres to førsterundvalg fået styrket “the trenches”

20. Philadelphia Eagles – WR Nelson Agholor, USC
Jacob: Eagles har sagt farvel til Jeremy Maclin, og hans plads overtages af Nelson Agholor. Han er i manges øjne draftens næst bedste route runner, og han har meget sikre hænder og kan skabe masser af ravage efter catch. Agholor kan stille op på ydersiden og i slot positionen, og han er en virkelig dygtig punt returner. De sidste måneder har Eagles været stærkt interesseret i Agholor, og head coach Chip Kelly har selv kørt USC-receiveren igennem en prøvetræning i marts måned. Valget giver rigtig meget mening.

21. Cincinnati Bengals – OT Cedric Ogbuehi, Texas A&M
Jacob: Et skønt valg på alle mulige måder. Ogbuehi rev korsbåndet over i Liberty Bowl, og det sendte hans draftværdi i frit fald, og derfor er det fedt, at han alligevel ender med at blive valgt i første runde. Ogbuehi har startet 45 kampe i sin karriere og er en prototype venstre tackle, der bevæger sig let på fødderne og uden problemer beskytter quarterbacken. Et rigtig godt valg af Bengals, der får en top 10-spiller med det 21. valg.

22. Pittsburgh Steelers – OLB Bud Dupree, Kentucky
Jacob: Steelers stopper Duprees fald og får en stor, fysisk edge rusher. Dupree var projekteret til at blive valgt i top 10, men han falder altså helt ned til Steelers, der kan glæde sig over, at de får opgraderet på en svagt besat position. Jarvis Jones har ikke slået igennem, og Jason Worilds er smuttet i free agency, så Dupree har gode muligheder for at få spilletid tidligt i karrieren.

23. Denver Broncos – DE Shane Ray, Florida
Søren: Broncos handler op og sender draft picks og guard Manny Ramirez den anden vej for at vælge Ray, der kunne have været et top 15-valg, hvis det ikke have været for mandagens bøde for besiddelse af marihuana. Men Broncos tog også en chance på et problembarn sidste år i Bradley Roby. Alt tydede på, at Baltimore, som draften faldt ud, ville vælge Ray, som er en højeksplosiv, energisk edge rusher med et fantastisk antrit. Han vil supplere Von Miller som weakside edge rusher.

24. Arizona Cardinals – OT D.J. Humphries, Florida
Søren: D.J. Humphries kan starte som højre tackle for Arizona Cardinals, og han bliver af nogle betegnet som den – med tiden – bedste venstre tackle i denne draft. Cardinals, der har signet Mike Iupati, fortsætter med at opgradere angrebslinjen. Han er langt fra flyveklar, og det er spørgsmålstegn ved hans evne til at fastholde vægten over 300 pund, men potentialet er enormt, og som draften faldt ud, var det er logisk valg.

25. Carolina Panthers – OLB Shaq Thompson, Washington
Søren: Alt-mulig-manden Thompson kommer ind i ligaen som en linebacker-safety-type – præcis som hans kommende holdkammerat, Thomas Davis, gjorde det. De er to ens typer, og Thompson flyver rundt på banen og laver store spil. Hans instinkt er ikke det bedste, og derfor kan man diskutere, om det var for tidligt, når Panthers ikke havde et stort behov for en linebacker. Men her i bunden af 1. runde er stor forskel på, hvordan holdene ser på spillerne, derfor er valget værdimæssigt okay.

26. Baltimore Ravens – WR Breshad Perriman, UCF
Jacob: Ravens får deres big-play receiver og erstatningen for Torrey Smith, der er taget til San Francisco 49ers. Perriman er atletisk pragteksemplar, der løber ekstremt hurtigt på træningsbanen men ikke helt spiller op til samme fart i kampene. Læg dertil at han tabte 14 procent af sine targets i 2014, og det gør valget en smule risikabelt.

27. Dallas Cowboys – CB Byron Jones, UConn
Jacob: Jones kom nærmest ud af ingenting og tog alle med storm efter en fantastisk workout ved NFL Scouting Combine. På banen er Jones utrolig intelligent, har gode boldevner og læser spillet fremragende, men hans teknik er ikke supergod, og han kan få problemer i mand-mand opdækning. Jones er derfor bedst med fronten mod bolden og kan ende som safety.

28. Detroit Lions – OG Laken Tomlinson, Duke
Jacob: Et helt igennem fantastisk valg! Sidste år fandt Lions Larry Warford i tredje runde, og i år vælger løverne så en klon i Laken Tomlinson. Tomlinson er en dominerende lineman, der har sin styrke i løbespillet, men han spiller med en fast, stærk base og kan forankre i opdækning. Jeg er vild med det her valg, fordi Lions viser, at de er klar til spille aggressiv, fysisk angrebsfootball i den hårde NFC North.

29. Indianapolis Colts – WR Phillip Dorsett, Miami
Jacob: Jeg kan rigtig godt lide Dorsett, men jeg forstår ikke helt valget. Colts har allerede T.Y. Hilton, de har Donte Moncrief der imponerede som rookie, og de har signet Andre Johnson som en erfaren støtte. Colts får en rigtig god spiller, der kan skabe masser af problemer for modstandernes forsvar, men Indianapolis har så mange andre problemer på den offensive og defensive linje, som de burde have løst med det her valg.

30. Green Bay Packers – S Damarious Randall, Arizona State
Søren: Et overraskende valg efter at Packers sidste år tog Ha Ha Clinton-Dix, der også er en stærk free safety-type. Det er dog sandsynligt, at Packers vil bruge Randall, som er en tidligere basketballspiller, som en “slot corner”, hvor han er bedst – han er en effektiv “man coverage”-corner. Han var hoppet op af mange boards i de seneste måneder, og han giver Packers en lovende duo med Clinton-Dix.

31. New Orleans Saints – ILB Stephone Anthony, Clemson
Søren: Et lidt overraskede valg for få havde set Anthony i 1. runde – og hvis en inside linebacker skulle gå i top 32, havde mange forventet, at det ville være Benardrick McKinney eller Eric Kendricks. Saints har brug for linebackers, og Anthony er en hurtig forsvarsspiller, der imponerede ved The Scouting Combine. Men de kunne måske have ventet til senere.

32. New England Patriots – DT Malcom Brown, Texas
Jacob: For andet år i træk vælger Patriots en defensive tackle i bunden af første runde. I Malcom Brown får Patriots en stærk lineman, der har sin force i at stoppe løbet, og han kan blive parret med sidste års valg, Dominique Easley, der er en bedre pass rusher. Patriots har de sidste år roteret mange forskellige defensive tackles, og de har gjort det ok. Men der har manglet virkelig kvalitet, og nu hvor Vince Wilfork er taget til Houston Texans, er der opstået et større hul. Det kan Brown dække.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *