Blog: Sådan her kan to quarterbacks ende i top 3

Sidste år blev quarterbacks Jameis Winston og Marcus Mariota valgt som de to første spillere i 2015 NFL Draft.

I år tyder de tidlige mock drafts på, at North Dakota States Carson Wentz og Californias Jared Goff begge bliver valgt i top 10. Og at Memphis’ Paxton Lynch kan ende i top 20.

(Du kan læse meget mere om de tre quarterbacks i vores 2016 NFL Draft preview – Quarterbacks)

Typisk peger pilen på, at Wentz eller Goff bliver valgt af Cleveland Browns med andetvalget, og den “overskydende” quarterback ender hos San Francisco 49ers med syvendevalget.

Men det er slet ikke usandsynligt, at begge talentfulde quarterbacks bliver valgt inden for de tre første valg. Og det er endog meget sandsynligt at begge ryger i top fire.

Sådan her kan begge quarterbacks ende i top tre.

Tennessee Titans beholder topvalget

Som udgangspunkt beholder Titans det første valg, og meget tyder på, at Ole Miss’ offensive tackle Laremy Tunsil er valget. Det vil give god mening, da Titans dermed har to stærke tackles til at passe på deres unge quarterback Marcus Mariota.

Med andetvalget går Browns så med den bedste quarterback på deres board. Jeg vil tro, at det er Wentz, fordi han mere end Goff har størrelsen, fysikken og styrken til at kunne begå sig i den skrappe AFC North.

Med tredjevalget står Chargers så med muligheden for at vælge den bedste spiller på deres bræt eks. Joey Bosa, Myles Jack eller Jalen Ramsey, eller de kan nappe… en quarterback.

Og det kan sagtens ske.

Philip Rivers er godt nok på kontrakt til og med 2019, men nøgleåret er 2018, hvor han har en fem millioner dollars roster bonus ovenpå en grundløn på 10 millioner dollars.

Da Chargers i sin tid valgte Eli Manning (2004) og tradede ham for Rivers, havde de allerede Drew Brees som starter.

Brees startede både i 2004 og 2005, inden Chargers lod ham smutte til New Orleans Saints og overdrog starterjobbet til Rivers.

Et lignende scenario kan jeg sagtens se Chargers overveje, fordi de ikke siden 2004 har valgt i top 10. Godt nok har de valgt i den øverste halvdel et par gange, men nu har de en virkelig stor chance for at vælge en fremtidig franchise quarterback.

Tør de virkelig lade den chance forpasse?

Et muligt scenario kan derfor være:

1. Tennessee Titans – OT Laremy Tunsil, Ole Miss
2. Cleveland Browns – QB Carson Wentz, North Dakota State
3. San Diego Chargers – QB Jared Goff, California

Tennessee Titans handler topvalget

Der er ikke et “sure-fire-can’t-miss” talent i årets draft, og derfor er Titans også åben for at handle topvalget.

Det er tvivlsomt, om det lader sig gøre, men jeg kan se mindst to scenarier, hvor det vil give mening.

1 – Chargers mener det alvorligt og ønsker at vælge en quarterback. De handler tredjevalget (2200 point), et andenrunde (550 point)- og et tredjerundevalg (260 point) til Titans for topvalget (3000 point) og tager deres quarterback.

2 – Dallas Cowboys sidder i det fjerde spot og risikerer derfor at misse chancen for at drafte en quarterback. Jerry Jones handler fjerdevalget (1800 point), et tredjerundevalg (255 point) plus næste års førsterundevalg (ca. 700 point) for Titans’ topvalg og vælger en quarterback.

Se mere om værdien af de enkelte valg i draft value chart

Er de scenarier sandsynlige? Måske ikke, men er de utænkelige? Slet ikke…

Jeg har tidligere været inde på Chargers’ mulige behov for en quarterback, men Dallas’ er i mine øjne endnu mere presserende.

Deres sæson gik totalt fløjten, da 35-årige Tony Romo igen blev skadet, og han har nu misset 24 kampe de sidste seks sæsoner.

Uanset hvordan man vender og drejer det, så er Cowboys nødt til at have en bedre plan, end de havde i 2015, og de er samtidig nødt til at tænke på fremtiden.

Romos kontrakt udløber først efter 2019-sæsonen, men hans grundløn stiger til 14 millioner dollars i 2017. Til den tid er Romo 37 år, så det er ikke helt usandsynligt, at Dallas i år vil gå benhårdt efter en quarterback i toppen af draften.

Læs også: 2016 NFL Draft rankings

Ligesom Chargers vælger de sjældent i top 10, og de har kun valgt én gang i top fem (2003/Terence Newman) siden 1991, hvor de havde topvalget. Det er måske nu-eller-aldrig for Jerry Jones.

Husk også at Cowboys havde den luksus at coache Wentz under Senior Bowl. De har et bedre førstehåndsindtryk af North Dakota State-quarterbacken end noget andet hold.

Mulige scenarier kan derfor være…

1. San Diego Chargers – QB Jared Goff, California
2. Cleveland Browns – QB Carson Wentz, North Dakota State
3. Tennessee Titans – OT Laremy Tunsil, Ole Miss

1. Dallas Cowboys – QB Carson Wentz, North Dakota State
2. Cleveland Browns – QB Jared Goff, California
3. San Diego Chargers – OT Laremy Tunsil, Ole Miss

Et andet hold handler med Chargers

Den sidste mulighed er, at Chargers slet ikke ønsker at vælge en quarterback og får et tilbud om at handle ned. Cowboys’ fjerdevalg er nøglevalget, så hvis et andet hold er ude efter enten Goff eller Wentz og virkelig ønsker at sikre sig en quarterback, så skal de handle med Chargers.

San Francisco 49ers er ét af de hold, og de vælger som nummer syv. Hvis de skal handle med Chargers vil det formentligt koste deres førsterundevalg (1500 point) og deres andetrundevalg (#37/530 point).

Det er lige i underkanten af, hvad Chargers’ valg af værd (2200 point) men kan være nok til at lave en aftale.

Andre interessante hold er Chicago Bears (#11), New Orleans Saints (#12), Philadelphia Eagles (#13) og Los Angeles Rams (#15). Det vil dog være voldsomt dyrt for de hold at handle med Chargers, hvorfor det vil give mere mening at vente på en Paxton Lynch.

Har du kommentarer til bloggen, eller er du enig/uenig, så smid en kommentar eller fang mig på Twitter @JacobNoertov

Denne blog er senest blevet opdateret den 23/2 kl. 6.00.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *