Blog: 7 tanker om fredagens NFL Scouting Combine

Fredag var de første spillere i aktion ved NFL Scouting Combine, og her får du syv tanker om præstationerne på førstedagen. 

Heisman-Henry imponerede voldsomt

I mine øjne leverede Alabamas running back Derrick Henry en af fredagens mest imponerende workout, når alt tages i betragtning.

Heisman-vinderen målte ind på 6’3 og 247 pund og sprang et fremragende broad jump på 10-10, et vertikalt spring på 37 inches og blæste afsted på 40-yard distancen med en tid på 4,54 sekunder.

Der er delte meninger om Henrys NFL-potentiale, og om han er er god nok til at begå sig i de professionelles rækker, og om han er hurtig nok.

Med fredagens workout bestod Henry den statistiske test til trods for, at hans 3-cone drill ikke var noget at juble over (7,20 sekunder). Ellers lå han pænt eller højt i forhold til de andre backs.

Hans game film er imponerende, og det samme var hans præstationer hos Alabama, så derfor er Henry formentligt et valg i toppen af anden runde.

Men jeg vil ikke blive overrasket, hvis han bliver taget i første runde.

Som minimum – minimum – er han en bedre version af New England Patriots’ running back LeGarrette Blount (6’0/250), der over karrieren snitter 4,6 yards pr. carry og har scoret 31 touchdowns.

Hvor kunne Henry lande?

Et overraskende bud kunne være Washington Redskins med det 21. valg, hvis nye general manager Scot mccloughan lægger stor vægt på fysik og størrelse. I mine øjne et perfekt fit…

Nkemdiche viste sig som en rigtig kammerat, eller…

Hvis ikke der var store spørgsmålstegn ved defensive tackle Robert Nkemdiches personlighed før NFL Scouting Combine, så blev det ikke bedre ved fredagens medieinterviews.

Her forklarede Nkemdiche blandt andet, at hans ustabile præstationer skyldtes “dovenskab”, og så fortalte han også, at han ikke var påvirket af stoffer, men derimod var fuld, da han sprang ud af et hotelvindue og kom slemt til skade.

Nkemdiche sagde, at den marihuana, der ifølge flere medier, blev fundet på hotelværelset ikke var hans, men at “ingen “ville tage skraldet, og at hotelværelset var lejet i hans navn“.

Han kunne dog så lige fortælle, at holdkammeraten fra Ole Miss, offensive tackle Laremy Tunsil, blandt andre var til stede på værelset…. tak for det!

En ting er at det potentielle topvalg Tunsil nu skal besvare spørgsmål om, hvad han lavede på hotelværelset. Det skader næppe hans værdi. Noget andet er, at Nkemdiche med sin handling forsøgte at fjerne fokus fra sin egen person og mod en holdkammerat.

Jeg tager ikke stilling til Tunsils rolle, for jeg har ikke læst noget som helst om det. Men jeg bryder mig ikke om, at man ikke påtager sig ansvar og i stedet peger fingre af og sladrer om andre.

Nu skal NFL-holdene ikke kun forholde sig til Nkemdiches opførsel og person; de skal også forholde sig til, om de ønsker at vælge en spiller, som holdkammeraterne ikke kan stole på.

Hvem er Keith Marshall?

En af fredagens store historier var running back Keith Marshall, der løb en blæsende hurtig 40-yard tid på 4,31 sekunder.

Hvor kom det lige fra?

Før NFL Scouting Combine var der ikke mange, der havde hørt om Georgia running backen, og det er der en god grund til. Marshall rev korsbåndet over i 2013 og spillede så ellers bag både Todd Gurley og Nick Chubb.

Et par virkelig stærke navne.

Sidste år fik Marshall derfor kun 68 carries og løb for 350 yards og tre touchdowns.

Marshall er ikke en klejn gut og har NFL-størrelse. Han målte ind på 5’11 og 219 pund, og han viste også god styrke i bænkpres øvelsen, hvor han pumpede den 225 pund tunge vægtstang 22 gange.

Hvor højt kan Marshall blive valgt?

Svært at sige for NFL-holdene har ikke meget film på ham. Men mit bud er, at hans størrelse, hurtighed og styrke vil sende ham ind i bunden af draften som potentielt i femte runde.

Trist dag for stortalentet Jaylon Smith

En af de mere triste historier handlede om Notre Dame linebacker Jaylon Smith, der blev alvorligt knæskadet i Fiesta Bowl.

En skadesfri Smith ville være i spil som det allerførste valg i årets NFL draft, men fredag fik Smith nedslående nyheder. Lægetest viste nemlig, at Smith har beskadigede nerver i knæet, og at han også har problemer med anklerne.

Ifølge NFL’s insiders, så regner NFL-holdene nu med, at Smith misser hele 2016 sæsonen – som minimum.

Albert Breer konstaterede, at Smiths skade sammenlignes med den som running back Marcus Lattimore pådrog sig i 2012 og som praktisk talt kostede ham karrieren. Lattimore blev valgt af San Francisco 49ers i fjerde runde af 2013-draften, men han kom sig aldrig over den alvorlige knæskade og indstillede karrieren sidste år i en alder af blot 23 år.

Jeg siger ikke, at udsigten for Smith er så dyster, men NFL-holdene må under alle omstændigheder nu overveje talent vs. risiko, og det koster med al sandsynlighed Smith en plads i første runde.

Som en sidenote sætter det igen fokus på, om de allerbedste college spillere, som eks. LSU running back Leonard Fournette, er bedre tjent med at sidde ude et år i college for at undgå en skade som Smith. Jeg kan i hvert fald godt forstå, hvis de overvejer det….

Flotte præstationer af de bedste linemen

Flere af de bedste offensive linemen leverede flotte præstationer på førstedagen af NFL Scouting Combine og hjalp sig selv.

Michigan States Jack Cocklin (6’6/308) imponerede med et 40-yard løb på 5,00 sekunder, og til trods for meget lange 35 inches arme, løftede han også vægtstangen hele 25 gange i bænkpres øvelsen. I positionsøvelserne var Cocklin både adræt, fysisk og eksplosiv, og han ligner et sikkert top 15-valg.

Førnævnte tackle, Laremy Tunsil (6’5/310), var også i ilden i går og gjorde det også fremragende. For det første kunne Tunsil fremvise lange arme på 34 ¼ inches, og ifølge NFL Medias Ian Rapoport havde scouts aldrig set en så stor spiller være så behændig. Tunsil er stadig stærkt i spil til Tennessee Titans med det første valg.

Sidst men ikke mindst hjalp Indianas tackle Jason Spriggs (6’6/301) sig selv med et 4,94 40-yard løb og et 9-7 broad jump. Begge de stats var bedst blandt offensive linemen. Spriggs leverede også en flot 4,44 short shuttle – næst bedst af de offensive linemen. Indiana-talentet lurer omkring bunden af første runde.

Daniel Lasco leverede

California running back Daniel Lasco hjalp sig selv enormt med en flot workout. Lasco, der har været meget skadet, imponerede med et flot 11-3 broad jump, et 41,5 inches vertikalt spring og en 40-yard tid på 4,46 sekunder.

Lasco målte ind på 6’0 og 209 pund, og NFL har altid brug for store running backs med fart. 

Ronnie Stanley med lange arme

Tackle Ronnie Stanley (6’6/312) “wowede” ikke med spring og tider, men til gengæld kunne han fremvise lange, lange arme på 35 ⅝ – faktisk et pænt stykke længere end Tunsils.

Armlængden er vigtig for NFL, fordi de lange arme hjælper en tackle til at holde de defensive linemen på afstand. Jo længere arme, jo sværere er det for en forsvarsspiller at “komme ind” ind på livet af en tackle og få overtaget. Stanleys armlængde var meget imponerende, og det samme var hans store hænder på 10 ⅝.

Har du kommentarer til bloggen, eller er du enig/uenig, så smid en kommentar eller fang mig på Twitter@JacobNoertov

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *