Blog: 15 kommentarer til 16. spillerunde i NFL

16. spillerunde er snart i bogen og her får du 15 kommentarer om en runde, der bød på den første sejr til Cleveland Browns, alvorlige skader til angrebsprofiler og sikrede flere hold slutspilspladser og divisionstitler.

1. New England Patriots havde ingen problemer med at knuse New York Jets 41-3. Patriots kan dermed stadig selv afgøre, om vejen til Super Bowl går gennem Boston, og de møder Miami Dolphins i Florida i sidste spillerunde. Jets har haft en forfærdelig sæson, og de har i mange uger lignet et hold, der har givet totalt op. Truppen er uhyggelig svag, og der mangler kvalitet på mange positioner. Er Todd Bowles den rigtige coach? Jeg tvivler og ville ikke blive overrasket, hvis han bliver fyret efter blot to sæsoner.

2. Miami Dolphins vandt en ekstremt vigtig sejr på 34-31 ude over Buffalo Bills, og dermed kan de selv afgøre deres slutspilsskæbne. Det kræver en sejr over Patriots i sidste runde, men de kan allerede sikre sig en plads i slutspillet, hvis Denver Broncos taber søndagens kamp ude mod Kansas City Chiefs. Det er helt klart en mulighed. Hatten af for Adam Gase, der i sin første sæson som head coach er uhyggelig tæt på at sende delfinerne i slutspillet for første gang siden 2008. Bills misser slutspillet for 17. år i træk og kan ikke slutte bedre end 8-8. Mon ikke Rex Ryan er færdig i Buffalo.

3. Efter fyringen af Gus Bradley kom Jacksonville Jaguars endelig tilbage på sporet med en sejr på 38-17 over Tennessee Titans. Men den store historie var, at Titans-quarterback Marcus Mariota brækkede sin ben, og Titans ikke længere kan nå i slutspillet. Jeg havde ikke regnet med, at Titans overhovedet ville være i spil til en playoffs-plads, men Mike Mularkeys old-school stil har virket for Titans. Mariota tog et stort skridt frem i sin anden sæson, og jeg glæder mig til at se ham i 2017, hvor Titans kommer til at kæmpe med om AFC South.

4. Oakland Raiders’ drømme om Super Bowl led et alvorligt knæk i lørdagens kamp mod Indianapolis Colts. Quarterback Derek Carr, der var MVP-kandidat, brækkede benet, og han er ude for sæsonen. Det er et kæmpe tab for Raiders, der nu må starte Matt McGloin i den sidste kamp ude mod Denver Broncos. Det er en must-win kamp for Raiders, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at få hjemmebanefordel igennem slutspillet. For os football-fans er det også et stort tab. Jeg havde glædet mig til at se Raiders i slutspillet for første gang siden 2002 og potentielt en rematch af AFC-finalen fra 2001 mod New England Patriots. Lige nu har jeg svært ved at se Raiders vinde i Denver og nå langt i slutspillet.

5. Green Bay Packers er ekstremt hotte lige nu og tævede Minnesota Vikings med 38-25. Lørdag kastede quarterback Aaron Rodgers fire touchdowns og løb selv i end zone for en scoring, og Packers har nu vundet fem kampe i træk. Dermed er der lagt op til et brag af en finale om NFC North, når Detroit Lions og Green Bay Packers mødes i sidste runde.

6. For Vikings har 2016 udviklet sig til lidt af et mareridt. Inden sæsonen var jeg stærkt kritisk overfor general manager Rich Spielmans handel for quarterback Sam Bradford, fordi jeg mente, han i den grad overbetalte for succes på den korte bane. Vikings startede 5-0, men siden har de tabt otte af 10 kampe og kan i bedste fald ende 8-8. Bradford har ikke vist sig som meget andet end en game manager, og 17 touchdowns i 14 kampe er simpelthen ikke nok. Der vi være mange forklaringer og undskyldninger, men faktum er, at Vikings ikke kommer i slutspillet.

7. Tillykke til Cleveland Browns, der med det yderste af neglene vandt sæsonens første sejr over San Diego Chargers og undgår at gå 0-16. Chargers havde ellers flere chancer for at undgå nederlaget, men kicker Josh Lambo missede to field goal-forsøg – blandt andet ét som tiden løb ud. Selvom Browns vandt, så holder de fortsat fast i det første draftvalg, da San Francisco 49ers også vandt i 16. runde.

8. Washington Redskins’ slutspilsdrømme hænger i en tynd tråd, men der er stadig en chance. Redskins knuste Chicago Bears med 41-24 og er nu 8-6-1. De skal bruge alvorlig hjælp for at nå i slutspillet, men mærkeligere ting er sket. Quarterback Kirk Cousins kastede to touchdowns og scorede også to rushing touchdowns, og han har efter min mening vist nok til at få en ny kontrakt efter sæsonen. Hos Bears synes Matt Barkley ikke at være svaret. Ni! interceptions i de to seneste kampe (fem mod Redskins) giver næppe ham en chance for at kæmpe om starterjobbet næste år.

9. Tampa Bay Buccaneers tabte et stort skridt i kampen om en slutspilsplads med et nederlag i New Orleans. Nu er Bucs 8-7, og selvom de stadig har en mikroskopisk chance for playoffs, så må de nok se de sjove januarkampe fra sofaen. Quarterback Jameis Winston har haft en op-og-ned sæson, og han skal skære ned på sine turnovers, hvis Bucs de næste sæsoner skal gøre sig forhåbninger om at nå slutspillet. En af de store historier fra kampen var, at running back Doug Martin var helt udenfor truppen, selvom han tilsyneladende ikke var skadet. Martin fik en stor kontrakt før sæsonen, men han har misset masser af kampe på grund af skader, og der er blevet stillet spørgsmålstegn ved hans toughness. Martin er kandidat til at blive handlet i offseason.

10. Det er snart svært at finde superlativer, der kan beskrive Arizona Cardinals’ running back David Johnson. Lørdag nettede han 136 offensive yards og scorede tre touchdowns, og det var 15. kamp i træk, at Johnson krydsede 100 samlede yards. Det er ikke sket siden 1997, da legendariske Barry Sanders præsterede det samme. Johnson leverede blandt andet et imponerende 29-yard sidelinje-catch i de sidste sekunder, der gav Cardinals chancen for at afgøre kampen på et field goal. For Seahawks var nederlaget et kæmpe slag i kampen om at sidde over i første runde af slutspillet. De har fortsat chancen, men de er nu afhængige af, at Atlanta Falcons taber deres sidste kamp. Seahawks mistede i øvrigt wide receiver Tyler Lockett for sæsonen, idet han brækkede benet i forbindelse med et catch.

11. På baggrund af lørdagens resultater har Atlanta Falcons vundet NFC South, og New York Giants har sikret sig en plads i slutspillet. Falcons holder andenpladsen i NFC-konferencen og kan med en sejr i sidste runde sikre sig en bye i første runde af slutspillet. Houston Texans har desuden vundet AFC South, efter en kneben 12-10 sejr over Cincinnati Bengals.

12. San Francisco 49ers er nu 2-0 mod Los Angeles Rams i denne sæson og 0-14 mod alle andre modstandere. Stor cadeau til head coach Chip Kelly, hvis spillere fortsat kæmper, selvom holdet inden kampen mod Rams havde tabt 14 kampe i træk. Kelly gik efter sejren via en two-point conversion i stedet for at sparke et ekstra point og sende kampen i overtid. Missionen lykkedes til stor jubel for 49ers’ spillere.

13. Pittsburgh Steelers kan søndag sikre sig AFC North, hvis de slår Baltimore Ravens. Steelers har vundet de fem seneste kampe og er et af de helt hotte hold i NFL netop nu. Selvom Steelers skulle vinde de to sidste kampe kan de ikke nå Raiders og Patriots i toppen af AFC og skal dermed ud i en wild card-kamp.

14. Kansas City Chiefs kan også sikre sig en plads i slutspillet i løbet af søndagen, hvis Ravens taber i Pittsburgh eller hvis de slår Denver Broncos. Hvis Super Bowl-mestrene taber i Kansas City, vil de ikke længere kunne nå i slutspillet.

15. Detroit Lions kan sikre sig en slutspilsplads, hvis de slår Dallas Cowboys i mandagskampen. Skulle det ske, skal de alligevel ud i en ren finale om NFC North mod Green Bay Packers i sidste runde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *