Blog: 11 tanker om 1. runde af 2016 NFL draft

Torsdag blev første runde af 2016 NFL draft afviklet, og her får du 11 tanker om nogle af de ting, der skete på førstedagen.

1. Goff var Rams’ mand; Wentz øverst på Eagles board

Los Angeles Rams og Philadelphia Eagles delte pænt i porten og fik lige præcis de quarterbacks, som de ønskede.

Head coach Jeff Fisher forklarede torsdag, at Rams tidligt identificerede Californias Jared Goff som “deres mand”, og at holdet så arbejdede med deres draftvalg for at komme i en position til at vælge ham.

Rams lavede en aftale med Tennessee Titans og rykkede op fra nummer 15 til nummer ét, hvor de valgte Goff.

Som jeg tidligere har skrevet, var det et klogt træk af Rams, og jeg håber, de i Goff har fundet deres franchise quarterback.

Rams valg efterlod Wentz til Eagles, der tidligere havde lavet en handel med Cleveland Browns og var rykekt op fra ottendevalget til andetvalget.

Ifølge NFL Network var Wentz øverst på Eagles’ draft board, og general manager Harry Roseman forklarede efterfølgende, at Eagles hele vejen igennem ville have fingre i Wentz.

Det fik de så med andetvalget, og fra alt hvad jeg hører og læser, er det et perfekt scenario for Wentz og Eagles.

Den unge quarterback kan lære et år eller to bag Sam Bradford og Chase Daniels og bliver ikke presset i kamp. En helt ideel situation.

Og sidst Eagles tog en quarterback med det andet valg?

I 1999 da Philadelphia draftede Donovan McNabb, og det gik sådan set meget godt….

2. Bosa toppede Chargers’ board i mere end syv måneder

San Diego Chargers overraskede de fleste ved at vælge Ohio States defensive end Joey Bosa med det tredje valg.

Men for Chargers lå valget lige til højrebenet.

Ifølge Union-Times San Diego toppede Bosa nemlig Chargers draft board, og det havde han gjort siden september måned sidste år efter en dominerende sophomore sæson.

Her lavede Bosa 13,5 sacks og 21 tacklinger for tab af yards og blev hædret som Nagurski-Woodson Defensive Player of the Year.

Så i mere end syv måneder var Bosa den højst rangerede spiller hos Chargers, og de endte med at vælge lige præcis den spiller, de ville have.

Ifølge general manager Tom Telesco var der ét gennemgående træk ved Bosa, som Chargers var helt vilde med: Passion for football.

3. Elliott var øverst på Cowboys’ draftboard

Running back Ezekiel Elliott var den højst rangerede spiller på Dallas Cowboys’ draft board, da de valgte med det fjerde valg. Nummer to var Florida cornerback Jalen Ramsey.

Alligevel diskuterede Cowboys længe, om de skulle vælge Elliott eller Ramsey, og ifølge Vice President Stephen Jones diskuterede holdet helt indtil sidste øjeblik, før de blev enige.

Cowboys talte også med Baltimore Ravens om at lave en handel, men det blev ikke til noget, da Dallas fandt ud af, at Ravens også var interesseret i at draft Elliott.

Cowboys’ head coach Jason Garrett kaldte på et tidspunkt running backs coach Gary Brown ind i holdets war room og bad ham om at ringe til Elliott for at finde ud af, om Ohio State-spilleren var blevet kontaktet af andre hold…

Om det var grunden til, at Cowboys ikke ville lave handlen med Ravens er uvist.

Elliott lander i en helt ideel situation hos et hold, der ønsker at løbe bolden bag en af NFl’s allerbedste offensive linjer.

Det var her, Elliott helst ville spille, og Garrett skamroste sin nye offensive juvel på den efterfølgende pressekonference.

Det er et match made in heaven.

4. Reed, Robinson og Ragland røg igennem første runde

Fire Alabama-spillere var projekteret til at blive valgt i torsdagens første runde, men i sidste ende fik kun center Ryan Kelly kaldt sit navn ud af NFL-kommissær Roger Goodell.

Dermed faldt defensive tackle Jarran Reed og A’Shawn Robinson samt linebacker Reggie Ragland, overraskende igennem og ud af første runde.

At de tre forsvarsspillere stadig er på brættet, når andendagen af draften sættes igang, er dog et godt eksempel på, at NFL har udviklet sig til en kasteliga.

For selvom alle tre er ganske atletiske, så har de klart deres styrke i at stoppe løbet, og det værdisætter NFL-holdene bare ikke længere så højt.

De kigger efter mindre, superhurtige typer, der kan rushe quarterbacken og hjælpe til i opdækning, og derfor blev der ikke plads til Reed, Robinson og Ragland.

Jeg forventer dog, at alle tre ryger af brættet i løbet af den første halvdel af anden runde, for værdien er stadig til området omkring valg 20-40.

5. Skadede Myles Jack stadig ikke valgt

Det var ventet, at UCLA’s supertalent, linebacker Myles Jack, ville falde en smule i første runde på grund af bekymringer om hans skadede knæ.

Men det hele endte værre for Jack, der faldt helt igennem første runde og sidder klar i det grønne rum, når anden runde sættes igang kl. 01.00 dansk tid.

Jack rev sin menisk over i efteråret, og han deltog hverken i the Scouting Combine eller ved UCLA’s pro day.

Bekymringerne går på, at Jack måske skal igennem endnu en operation, og nogle hold er bange for, om han overhovedet vil være i stand til at gennemføre sin første kontrakt.

Det er enormt trist for Jack, der er en fremragende og dynamisk spiller med et kæmpe potentiale, og da kameraerne zoomede ind på UCLA-stjernen, stod skuffelsen malet i hans ansigt.

Jack har top fem-talent, men NFL-holdene vil nøje overveje, om de vil bruge et andenrundevalg på en spiller, der kan hjælpe dem her og nu, eller de vil tage chancen på en skadet Jack, der måske aldrig får den store indflydelse.

Det er et klassisk high risk/high reward scenario, og jeg kan sagtens se Jack ryge ud af anden runde. Desværre!

6. Video kostede Tunsil mange, mange millioner

For få uger siden var offensive tackle Laremy Tunsil i spil til at blive valgt med det første valg i 2016 NFL draft.

Torsdag faldt han ud af top 10 og blev først valgt af Miami Dolphins med det 13. valg.

Baggrunden for Tunsils fald var ikke spillet på banen, men bekymringer om de ting, han har gjort uden for stregerne.

I college var Tunsil suspenderet i syv kampe for at have modtaget ulovlige frynsegoder, og torsdag erkendte han også at have modtaget penge fra en Ole Miss-træner.

Tunsil var også tilstede, da den fulde holdkammerat Robert Nkemdiche faldt ud af vinduet af et hotelværelse, hvor der også blev fundet mariuhana.

Dagen før draften blev Tunsil sagsøgt af sin stedfar for et påstået overfald i juni sidste år, og få minutter før starten draften, dukkede der så en video op på Tunsils Twitter-profil, der viste Ole Miss-spilleren ryge marihunana iført en gasmaske.

Selvom videoen hurtigt blev fjernet, og Tunsil hævdede, at hans konto var blevet hacked og at videoen var flere år gammel, så var skaden sket.

Flere hold fjernede ham prompte fra deres draft board, og Tunsil faldt derfor forbi både Baltimore Ravens (#6) og Tennessee Titans (#8).

New York Giants (#10) overvejede angiveligt også Tunsil men gik i stedet med et overraskende valg af cornerback Eli Apple.

I sidste ende nappede Dolphins Tunsil med det 13. valg, men off field-problemerne endte med at koste Tunsil mange, mange millioner.

I hvert fald mere end 47 millioner danske kroner, som sidste år var forskellen på at blive valgt som nummer seks og 13…

For Dolphins gav det mening at tage chancen på Tunsil, for de får et top fem-talent, der kan passe på quarterback Ryan Tannehill de næste mange år.

Dog forudsat, at Tunsil kan holde fokus på football og undgå at bringe sig selv i uheldige situationer uden for banen. Og det kan være svært nok i Miami… 

7. 49ers handlede op for en guard

En af de større overraskelser i første runde var, at San Francisco 49ers valgte at handle op fra anden runde og ind i bunden af første runde for at tage Stanfords guard Joshua Garnett. 

Spørgsmålet var, om det virkelig var nødvendigt at handle op fra det 37. valg og helt op til det 28. valg, men jeg kan godt forstå 49ers.

For det første havde 49ers en grade på Garnett, der svarede til bunden af første runde, og general manager Trent Baalke ønskede ikke at risikere at miste Stanford-spilleren. 49ers følte at andre hold i området mellem 28 og 37 kunne have taget Garnett.

For det andet anså 49ers Garnett som den bedste run-blocking guard i årets draft, og 49ers vil under ledelse af Chip Kelly løbe bolden igen og igen. Derfor passer Garnett perfekt til holdets filosofi. 

For det tredje kostede det kun 49ers et fjerderunde- og et sjetterundevalg, og med to valg i fjerde runde og fire valg i sjette runde, havde Baalke og co. absolut råd til at bruge de valg.

Ja, det er aldrig sexy at handle op for en guard, men jeg synes, det var et godt og solidt træk.

8. Broncos havde Lynch rated højere end Goff

Broncos arbejdede det meste af torsdagen på at finde en handelspartner i den nederste del af draften, så de kunne få fingre i Memphis quarterback Paxton Lynch.

Ifølge NFL Networks Jesse Palmer havde Broncos Lynch rangeret højere end topvalget, Jared Goff, og general manager John Elway kæmpede hårdt for at få lov at vælge den 6’7 og 245 pund store quarterback.

Elway var helt oppe og spørge til Atlanta Falcons ved 17. valget formentligt for at komme foran Buffalo Bills og New York Jets.

Til al held for Broncos faldt Lynch forbi de to hold, og i sidste ende lavede Elway en handel med Seattle Seahawks og rykkede op fra det 31. til det 26. valg.

Det kostede dem et ekstra tredjerundevalg.

Valget af Lynch betyder, at Broncos ikke længere er interesseret i at handle sig til San Francisco 49ers’ quarterback Colin Kaepernick.

9. Cowboys forsøgte at handle ind i første runde

Broncos var ikke det eneste hold, der var ude efter Paxton Lynch. Dallas Cowboys forsøgte nemlig også at lave en handel og rykke op fra anden runde for at lande Memphis-quarterbacken.

Det forklarede ejer Jerry Jones, der dog understregede, at Lynch ikke var den højst ratede quarterback på Cowboys’ board.

Alligevel arbejdede Jones ifølge ESPN’s Adam Schefter virkelig hårdt på at handle op, og ifølge Brandon George fra Dallas Morning News talte Broncos med flere hold.

Cowboys tilbød Seattle Seahawks deres andenrunde- og tredjerundevalg, men det trumfede Broncos ved at tilbyde et førsterunde- og et tredjerundevalg.

Cowboys vil formentligt gå efter en quarterback i anden eller tredje runde, og Mississippi States Dak Prescott kunne godt være Jones’ mål.

10. Browns er klar til at handle det 32. valg

Det kommer næppe som nogen overraskelse, at Cleveland Browns er klar til at handle det første valg i anden runde. Holdets Vice President of Football Operations, Sashi Browns, har allerede modtaget flere henvendelser, og han er åben for at handle det 32. valg.

Browns handlede ned to gange i første runde. Først fra det andet valg til det ottende valg og videre ned til det 15. valg. De har i øjeblikket fire valg i anden og tredje runde og 11 valg i alt.

Da NFL i 2010 valgte at splitte første og anden runde op over to dage, forventede mange, at det første valg i anden runde ville blive en attraktiv handelsvare, fordi NFL-holdene natten over kunne nulstille deres draft boards.

Men valget er kun blevet handlet én gang, og det var sidste år, da New York Giants handlede op og valgte safety Landon Collins efter et trade med Tennessee Titans.

Med Browns’ “Moneyball”-tilgang er der dog gode chancer for, at vi igen ser det attraktive valg blive handlet.

11. På andendagen glæder jeg mig til…

…at se, hvor quarterbacks Connor Cook (Michigan State) og Christian Hackenberg (Penn State) ender. Hvis de da bliver valgt. Cook bør ryge i anden runde, men Hackenberg kan sagtens ryge til tredjedagen.

…at se, hvilket hold der vælger Alabamas running back Derrick Henry og om også holdkammeraten Kenyan Drake bliver valgt i anden eller tredje runde.

…at se, hvor mange receivers der går i anden runde. Der er masser af talenter som Ohio States Michael Thomas, Oklahomas Sterling Shepard og Pittsburghs Tyler Boyd. Og vi må ikke glemme Ohio States Braxton Miller… Bliver han valgt på andendagen?

…at se, hvor Eastern Kentuckys Noah Spence ender. Jeg kunne godt forestille mig, at Tampa Bay Buccaneers snupper ham i toppen af anden runde.

…at se, hvornår de skadede stortalenter Myles Jack (UCLA) og Jaylon Smith (Notre Dame) bliver taget. Jeg tror begge er af brættet inden udgangen af tredje runde, men det er meget muligt, at vi skal ned i 90’erne før de begge er væk.

…at se, hvilke spillere New England Patriots ender med. Mit bud er en running back, en defensive tackle, en cornerback og en offensive tackle.

Har du kommentarer til bloggen, eller er du enig/uenig, så smid en kommentar eller fang mig på Twitter@JacobNoertov

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *