Optakt til ugens kampe i NFL – week 5

Deshaun Watson skal forsøge at tildele Kansas City sæsonens første nederlag, både topvalget og andetvalget i NFL-draften får NFL-debut, Cam Newton har bragt sig uheldigt i fokus før en vigtig NFC-kamp med en mandschauvinistisk kommentar – og Rams indleder en svær periode med et opgør mod divisionsrivalerne. Og så er der måske revanchetid i Dallas.

Læs her optakter til alle ugens kampe i NFL!

UGENS TOPKAMP

CHIEFS at TEXANS (Natten til mandag, kl. 02.30)

To varme mandskaber tørner sammen i Houston i den sene søndagskamp. Texans (2-2) gennembankede i søndags Tennessee Titans med 57-14 i en kamp, hvor quarterback Deshaun Watson brød igennem på den store scene. Watson blev den første rookie siden Fran Tarkenton i 1961, der kastede fire touchdowns og løb for ét touchdown i en kamp, og Texans blev det første NFL-hold i næsten to år (siden Jaguars i december 2015), der scorede flere end 50 point i et opgør. Holdet har sendt 90 point på tavlen de seneste to kampe. Chiefs (4-0) er stadig ubesejret, og i angrebet er Alex Smith den førende i NFL i passer rating (124,2 point) og har ramt plet på 76 procent af alle kast. Og running back Kareem Hunt har med sine 502 yards løbet for næstflest yards af en rookie siden NFL-sammenlægningen i 1970 – og han er med sit nuværende tempo på vej til at slå NFL-rekorden for flest yards from scrimmage i en sæson. Hans møde med Texans’ – på papiret – stjernespækkede forsvar bliver uhyre interessant. J.J. Watt, der stadig ikke har lavet et sack i 2017 og Jadeveon Clowney anfører defensiven. Omvendt har Chiefs’ forsvar været ”so-so” i 2017, hvor det kun rangerer som nummer 22. NBC Sports’ Cris Collinsworth kalder kampen for ”betydelig” for slutspilsracet i AFC, fordi Texans med en sejr kan lukke hullet til Chiefs og for alvor markere sig som et hold, man skal regne med efter en tung begyndelse på sæsonen.

Duellen i duellen
Watt er altså stadig uden en sack, men det kan måske komme søndag mod en højreside af Chiefs-angrebslinjen, der er skadesramt. Den normale, startende højre guard, Laurent Duvernay-Tardif er skadet i knæet – han trænede ikke onsdag – og det kan betyde, at Chiefs må starte reserven Jordan Devey. I forvejen har Chiefs, der i mandags slog Redskins, kun seks dage til at få canadieren klar. Og Devey versus Watt, der både tørner sammen med modstanderens højre guard, når han rykker længere ind, og med modstanderens højre tackle (Mitchell Schwartz) på ydersiden, er et problem for Kansas City.

Statistikken, du skal kende
Texans’ wide receiver DeAndre Hopkins fører NFL i catches med 31 styk, og han er også den receiver, der har fået flest bolde (49) sendt i sin retning. Han snitter dog kun 10 yards pr. catch, og han har endnu mere utroligt kun skaffet 10 yards i alt efter catch.

OG ALLE DE ANDRE KAMPE…

PATRIOTS at BUCCANEERS (Natten til fredag, kl. 2.25)

Der er to teorier omkring Patriots’ forsvar, der har tilladt mindst 30 point i alle tre hjemmekampe i denne sæson, og som p.t. er på vej til at være ét af historiens dårligste målt i total yards. Den ene teori, som The MMQBs Andy Benoit bringer, er, at fejlene er kommunikationsfejl, der relativt let kan rettes. Den anden teori, som The Ringers Mike Lombardi giver, er, at fejlene er så store og skyldes så mange ting, at det vil tage mange uger og kræve en stor indsats, før – og hvis – de i bedste fald er rettet. Uanset hvad er der formentligt natten til fredag atter et stort pres på Patriots’ quarterback Tom Brady for at sætte mange point på tavlen for mestrene og manges Super Bowl-favorit, der overraskende har vundet og tabt to kampe i denne sæson. Omvendt har historien vist, at torsdagskampe er forunderlige og bliver afgjort af tilfældigheder efter en kort forberedelsesuge for holdene, og derfor kan det meget vel være kampen, hvor forsvaret træder i karakter. Buccaneers-angrebet anført af quarterback Jameis Winston er solidt (nummer 12 i NFL ifølge Football Outsiders’ kalkyle), men forsvaret må undvære de to hurtige linebackers i form af de skadede Lavonte David og Kwon Alexander, ligesom cornerback Brent Grimes og safety T.J. Ward formentligt også er ude med skader. Fire skader til så vigtige brikker er et kæmpe tab for Buccaneers (2-1) og gøre forsvaret chanceløst mod uhyggeligt stærke Brady. Hos Patriots er tight end Rob Gronkowski en sen tilføjelse til skadeslisten med en lårskade, selvom Patriots kun har trænet let i denne uge. Hans status er værd at holde øje med. Buccaneers har ikke slået Patriots siden 2000 – tre nederlag er det blevet til siden da.

Tom Brady er måske bedre end nogensinde – i en alder af 40 år. FOTO: Keith Allison, Wikimedia Commons

JETS at BROWNS (Søndag, kl. 19.00)

Forud for sæsonen ville det næppe have overrasket mange, hvis begge hold ville være sejrsløse på nuværende tidspunkt, men Jets (2-2) har meget overraskende vundet to kampe i træk modsat Browns (0-4), der stadig jagter sæsonens første sejr. Alligevel er det værterne, der er 2,5 point-favoritter ifølge bookmakerne i Las Vegas. Browns sendte i søndags rookie-quarterback DeShone Kizer på bænken, da han for tredje kamp i træk ramte plet på under halvdelen af alle kast, og oven på en lovende premiere har han lignet dét, som han også var i sin sidste sæson i college: en ustabil quarterback, der laver for mange fejl. Den 17 år-ældre kollega hos Jets, Josh McCown, har været markant mere stabil, men ufarlig, men har fået hjælp af et løbeangreb, der i de seneste to kampe har løbet for 359 yards – næstflest i NFL i den periode. Browns’ løbeforsvar er dog godt og tillader kun 3,0 yards pr. carry – og vil søndag at give sæsondebut til topvalget i 2017-draften, giga-talentfulde Myles Garrett, der vil være et kæmpe boost til forsvaret. Han har siddet udenfor indtil nu med en skulderskade. Browns har i øvrigt ikke besejret Jets én eneste gang de seneste 10 sæsoner. Der er medie-spekulationer om, at Browns’ head coach Hue Jackson, der kun har vundet én af 20 kampe som starter, risikerer en fyreseddel, hvis situationen ikke forandrer sig til det bedre. CBS’ Jason La Canfora har rapporteret, at der er en rift mellem Jackson og holdets front office, men det afviste Jackson i denne uge, hvor han sagde, at han ved, at ejer Jimmy Haslam støtter ham og ikke vil smide Jackson ”i floden”.

PANTHERS at LIONS (Søndag, kl. 19.00)

Carolina (3-1) forlod New England i søndags med en overraskende sejr over Patriots, hvor angrebet for første gang i denne sæson klikkede, og hvor Cam Newton lignede den MVP, han var for to sæsoner siden. Til gengæld lød han som en mand, der var taget ud af 1950’ernes opdelte USA, da han onsdag på et pressemøde sagde, at det var ”sjovt”, at en kvindelig beat writer for The Charlotte Observer spurgte ind til en receivers rute. Den mandschauvinistiske kommentar førte massiv kritik med sig, og NFLs talsmand måtte endda tage afstand fra den. Kommentaren vil søndag sætte ekstra fokus på den selviscenesættende Newton. Lions’ forsvar er stærkt og fører NFL i takeaways (sammen med Ravens) med 11 styk, efter at forsvaret var sidst i den kategori i 2016 med kun 14 over hele sæsonen. Newton var topvalget i 2011-draften, og topvalget i 2009-draften, Lions’ quarterback Mathhew Stafford, har efter en stærk begyndelse på sæsonen været mindre varm i de seneste to kampe, hvor han kun har kastet ét touchdown og nettet passer ratings af 81 og 80 point. Carolinas forsvar er ét af NFLs bedste og er især stærk mod løbet og bør kunne lukke ned for løvernes løbeangreb, der ikke har haft en 100 yard-rusher i utrolige 55 kampe i træk. Med en sejr vil Lions (3-1) holde sig i toppen af NFC North, hvor holdet lige nu ligger side om side med Packers, mens Panthers også ligger på en delt førsteplads i NFC South med Falcons. Gæsterne har vundet seks af syv kampe gennem tiderne mod Detroit Lions.

En arrogant bemærkning har bragt Cam Newton i fokus. FOTO: Keith Allison, Wikimedia Commons

49ERS at COLTS (Søndag, kl. 19.00)

Begge hold hører til i NFLs tunge ende. Colts fik for to uger siden sæsonens første sejr, men havde ingen chancer i Seattle, mens 49ers stadig jagter sæsonens første sejr til head coach Kyle Shanahan. Holdet har dog kun tabt de seneste tre kampe med en margin af i alt otte point – herunder en overtidskamp i søndags mod Cardinals, hvor 49ers faktisk først scorede et field goal i overtiden, men siden tabte, fordi Cardinals scorede et touchdown. Gæsternes angreb har dog været langt fra den rekordgode offensiv, som Shanahan stod i spidsen for hos Atlanta Falcons sidste år og har ikke nået endzonen i tre af fire kampe. Colts vil stadig savne den skulderskadede Andrew Luck søndag, men Luck er dog begyndt at træne med holdet i denne uge, og Jacoby Brissett har vist sig at være en habil afløser. For Colts’ running back Frank Gore bliver kampen speciel. Fra 2005 til 2014 var han en stjerne i San Francisco, og han er holdets vel nok bedste running back gennem tiderne, og selvom 34-årige Gore ikke længere er den spiller, han var engang (han har ikke løbet for flere end 57 yards i denne sæson), vil han uden tvivl elske at slå sit gamle hold. Colts’ førsterundevalg, Malik Hooker, har allerede lavet tre interceptions i denne sæson og med syv interceptions i 13 kampe for Ohio State sidste år, har spilleren, der er blevet sammenlignet med Ed Reed, dermed lavet 10 interceptions i dét, der svarer til en hel sæson. I pausen af kampen vil Colts i øvrigt hylde Peyton Manning og ”pensionere” hans trøjenummer 18.

LÆS: Blog: 25 ting, vi ikke havde regnet med…

TITANS at DOLPHINS (Søndag, kl. 19.00)

Når Titans (2-2) og Dolphins (1-2) mødes i Miami, er det to sårede hold, der forud for sæsonen lignede slutspils-aspiranter, der banker sammen. Dolphins har de seneste to uger været ét af NFLs svageste hold og er et brændt field goal fra at indlede sæsonen uden en sejr, og Titans blev totalt ydmyget med 57-14 af Deshaun Watson og Houston Texans. Det var det fjerdehøjeste antal point, som Titans har tilladt i holdets historie (der også tæller tiden som Oilers). Oven i købet mistede Titans også quarterback Marcus Mariota til en skade i baglåret, der gør ham tvivlsom til søndagens kamp. Hvis han ikke kan starte, vil veteranen Matt Cassel tage over. Han kastede to interceptions herunder for en “pick six” og mistede bolden på en fumble mod Texans. Dolphins-angrebet har dog også massive problemer at slås med. Intet andet hold har de seneste to uger scoret færre point (seks) end Dolphins, og kun Raiders har nettet færre total yards. Et nederlag til Miami, og så vil drømmen om en plads i slutspillet være langt væk. Siden 1990 har kun 27 hold (13 procent) nået slutspillet efter en “1-3”-begyndelse på sæsonen. Den gode nyhed for Dolphins? De var ét af de 27 hold – holdet røg i slutspillet sidste år trods tre nederlag i de første fire kampe. Søndagens kamp er Miamis første hjemme i denne sæson.

BILLS at BENGALS (Søndag, kl. 19.00)

Der er lagt op til en fest for fans, der elsker forsvars-football i Cincinnati. Begge forsvar er stærke og har i de seneste opgør lukket ned for modstandernes angreb. Hjemmeholdet er på vej til at tillade 268 point for sæsonen – det vil i så fald være en ny holdrekord for færrest tilladte point – og færrest antal tilladte yards siden 1983. Og Bills-forsvaret har kun tilladt 54 point – det laveste antal point, som et NFL-forsvar har tilladt i sæsonens første fire kampe, siden 2013. Den nye head coach, Sean McDermott, har haft en forrygende indvirkning på en defensiv i et helt nyt system og med et secondary, hvor safety Jordan Poyer og cornerback Tre’Davious White har været de overraskende, store åbenbaringer. Modstanderens quarterbacks har kun nettet en passer rating af samlet set 64,1 point mod Bills, og det øger presset på værternes quarterback, Andy Dalton, der efter en dybt skuffende sæsonindledning har nettet en rating af hele 138,2 point i de seneste to kampe, hvor han har kastet seks touchdowns og ingen interceptions. Det har – næppe helt tilfældigt – været efter, at Bill Lazor tog over som offensiv koordinator i stedet for fyrede Ken Zampese – og simplificerede angrebssystemet. Bills (3-1) fører lige nu AFC East og med en sejr vil holdet for kun anden gang siden 2008 indlede sæsonen med fire sejre i de første fem kampe. Forude venter to hjemmekampe, så mulighederne for en endnu stærkere sæsonstart er absolut til stede.

CHARGERS at GIANTS (Søndag, kl. 19.00)

Dét, der inden sæsonen lignede mødet mellem to slutspils-aspirerende hold og mødet mellem Eli Manning og Philip Rivers, der for evigt vil være forbundet på grund af 2004-draften, er nu i stedet blevet en stor fuser. Begge hold er stadig uden en sejr, og gennem tiderne har kun ét hold nået slutspillet efter en 0-4-indledning på sæsonen. Det var dog netop Chargers – i 1992 med Bobby Ross som head coach. Eli Manning møder søndag det hold, som han lod vide, at han ikke ville spille for forud for 2004-draften. San Diego valgte ham alligevel, men handlede ham få draft picks senere til Giants og fik i stedet Philip Rivers. Manning har i tre foregående forsøg ikke slået holdet, han ikke ville spille for – det er i øvrigt aldrig helt blevet fortalt, hvorfor han ikke ville til Chargers. Faktisk er det første gang siden (sjovt nok) 2004, at to hold, der begge er ”0-4” eller endnu dårligere, mødes. Værterne har endnu ikke scoret et point i 1. quarter af en kamp i denne sæson, og angrebet snitter kun 15 point pr. kamp, men forsvaret, der ellers returnerede ni af 11 starters, er også ineffektivt (nummer 28 i NFL pr. Football Outsiders). Chargers tillod 214 rushing yards mod Eagles i søndags, og holdets førende tackler, linebacker Jatavis Brown, er skadet i foden. Angrebet er dog overmiddel modsat Giants’ offensiv, der slet ikke kan finde rytmen.

Eli Manning og Giants jagter stadig sæsonens første sejr. FOTO: Mike Morbeck, Wikimedia Commons

JAGUARS at STEELERS (Søndag, kl. 19.00)

Jaguars tabte i søndags i New York til undertippede Jets – én uge efter at holdet havde smadret Ravens i London – mens Steelers leverede sæsonens mest komplette præstation i sejren over Ravens. Steelers er da også ni point-favoritter ifølge bookmakerne i Las Vegas. Steelers’ kasteangreb, der har mange våben, har ikke rigtigt været helt oppe i fulde omdrejninger i denne sæson, og der er spørgsmålstegn ved quarterback Ben Roethlisberger helbred og skarphed i en alder af 35 år. Især hans dybe kast er upræcise. Jaguars’ kasteforsvar er til gengæld ét af NFLs allerbedste – enheden har kun tilladt i gennemsnit 147 passing yards pr. kamp. Det er færrest i NFL. Forsvaret anført af Calais Campbell har samtidig lavet 18 sacks – flest i ligaen. Når Steelers har bolden er der lagt op til en fremragende duel mellem én af NFLs bedste wide receivers, Antonio Brown, og så Jaguars’ super-cornerback-duo, A.J. Bouye og Jalen Ramsey. Sidstnævnte rangerer ifølge Pro Football Focus som NFLs bedste cornerback netop nu og har kun tilladt syv catches for 42 yards alt i alt – og for en rating af sølle 23,4 point. Brown bragte sig negativt i fokus mod Ravens, da han på sidelinjen tydeligt rasede over ikke at have fået bolden, da han var fri – en hændelse, som Roethlisberger kaldte ”distraherende”, og som head coach Mike Tomlin i denne uge har lagt afstand til. Steelers kan med en sejr og et Ravens-nederlag i Oakland bringe sig to en halv sejr foran i toppen af AFC North. Når Jaguars har bolden, vil fokus naturligt være rettet mod den ekstremt ustabile quarterback, Blake Bortles, der de seneste tre uger har nettet passer ratings af 63,7, hele 128,2 og så kun 52,1 point. Altså et fald på 76 point på én uge.

LÆS: Sådan kommer Andreas Knappe tilbage i NFL

CARDINALS at EAGLES (Søndag kl. 19.00)

Arizona Cardinals (2-2) fra den amerikanske vestkyst har siden begyndelsen af sidste sæson haft det overraskende svært med tidlige starttidspunkter i kampe i den østlige, amerikanske tidszone. Her har holdet kun vundet én af syv kampe, og det var overtidsopgøret mod Colts forrige uge, som krævede et stort comeback – det største indtil da i sæsonen (bagud med 13-3 i midten af 4. quarter havde Cardinals statistisk set kun tre procent chance for at vinde). Og søndagens opgør i Philly ser på forhånd meget, meget svært ud. Cardinals er plaget af skader, og især angrebslinjen, hvor den knæskadede D.J. Humphries ventes uden for søndag, er et stort rod, men den gode nyhed er, at NFC West stadig er inde for rækkevidde trods to nederlag i de første fire kampe. Seahawks har nemlig også kun vundet to kampe, mens Rams på førstepladsen har vundet tre, men står foran et svært program. Anført af LeGarrette Blounts 136 yards løb Eagles i søndags mod Chargers for hele 214 yards, og intet andet hold har de seneste tre kampe løbet for flere yards i NFL end Philadelphia. Gæsternes løbeforsvar er dog godt og hurtigt. Hjemmeholdet fører netop nu NFC East med tre sejre i fire kampe, og grundet Dallas Cowboys skal møde Aaron Rodgers og Green Bay samtidig med, at Washington Redskins sidder over i denne uge, kan Philly med en sejr måske trække yderligere fra. Det har stået i skyggen af Jared Goffs forvandling og Deshaun Watsons gennemnbrud, men Carson Wentz – sidste sæsons andetvalg i draften – har gjort det solidt i denne sæson, generelt truffet gode beslutninger, og selvom han ikke har kastet modstanderne i sænk, har han hjulpet sit hold godt på vej til de tre sejre. Især på vigtige tredje og fjerde downs har han leveret.

RAVENS at RAIDERS (Søndag, kl. 22.05)

Efter en stærk indledning har Ravens og Raiders nu – tilsammen – tabt de seneste to kampe med cifrene 89-142. Og begge mandskaber er inde i en spillemæssig krise, der ikke synes løst med det første. Raiders må søndag og flere uger frem undvære den rygskadede quarterback, Derek Carr, hvilket er et hårdt slag for holdets store ambitioner i denne sæson. Afløseren E.J. Manuel har naturligvis ikke samme niveau som Carr, men Ravens’ head coach, John Harbaugh, sagde i denne uge, at han ikke forventer, at Raiders’ angrebsstil vil ændre sig markant. Holdet kan køre samme system med det tidligere Bills-flop bag center. Offensiven sætter dog ikke mange point på tavlen, hvis ikke hele angrebet træder voldsomt i karakter. Intet andet angreb har nettet så få total yards i 3. og 4. spillerunde som Raiders (382), hvor det også kun har scoret 20 point. Især løbeangrebet anført af Marshawn Lynch har været helt ved siden af sig selv og kun skaffet 56 yards i de to kampe – nu venter dog et skadesplaget Ravens-forsvar, der med tabet af nose tackle Brandon Williams er blevet stærkt svækket. I de seneste tre kampe har Ravens-forsvaret tilladt tredjeflest yards langs jorden i NFL. Baltimores angreb er dog – om muligt – lige så svagt. I de seneste to kampe er enheden tredjedårligst i NFL i total yards og har kun scoret 16 point. Quarterback Joe Flacco ser meget rusten ud og forsøger at løbe for livet bag den reserve-fyldte angrebslinje, og i de forgange to kampe har han nettet en passer rating af sølle 47,0 point. For begge hold kan et nederlag være fatalt for mulighederne for at vinde divisionen. Ravens vil – potentielt – være to en halv sejr efter Steelers i AFC North, mens Raiders potentielt vil være tre sejre efter Chiefs i AFC West.

SEAHAWKS at RAMS (Søndag, kl. 22.05)

Los Angeles Rams har været én af sæsonens artige overraskelser, men nu kommer den svære del af programmet. Holdet, der har vundet tre af fire kampe, skal udover mødet med Seahawks spille tre udekampe i Jacksonville, i London mod Cardinals og i New York mod Giants. Det program vil teste styrken af et hold, der p.t. fører NFC West, og som med en sejr over Seattle vil få en vigtig triumf i den fortsatte kamp for divisionstitlen. Og holdet har faktisk vundet tre af de seneste fire kampe mod Seahawks, så historien er med vædderne fra L.A. Det er dog værd at bemærke, at Rams også indledte sidste sæson med tre sejre i fire kampe, inden holdet tabte 11 af de sidste 12. Men det var med Jeff Fisher som head coach, og Sean McVays hold synes meget forandret til det bedre. Rams anført af den forvandlede quarterback Jared Goff og running back-stjernen Todd Gurley har scoret NFL-høje 142 point i denne sæson, og Gurley har alene løbet for 362 yards – næstflest i NFL. Seahawks’ løbeforsvar har været meget, meget ustabilt i 2017 og har tilladt hele 5,0 yards pr. carry. Gurley bliver derfor en stor mundfuld, og forsvaret må endda undvære den skadede edge rusher Cliff Avril. For Seahawks’ head coach Pete Carroll er det et gensyn med hans tidligere hjemmebane, Los Angeles Coliseum, hvor han som head coach hos USC var én af college footballs mest vindende trænere, før han skiftede til NFL. Hans angreb er efter en lidt tynd start på sæsonen kommet bedre i gang, og i de seneste to kampe har quarterback Russell Wilson kastet seks touchdowns og to interceptions og nettet en rating af 110,3 point – en forbedring på 34 point sammenlignet med de to første to kampe. Holdet løb i sidste uge mod Colts for 194 yards, men running back Chris Carson blev skadet, han blev opereret i anklen i tirsdags og er nu sendt på ”injured reserve”-listen.

PACKERS at COWBOYS (Søndag, kl. 22.05)

Cowboys får besøg af ét andet legendarisk NFL-hold i dét, der kan blive Dallas’ revanche for det bitre, knebne 34-31-hjemmebanenederlag i divisional playoffs-runden i januar, hvor de to holds kickers sparkede tre field goals over 50 yards i det sidste godt halvandet minut af kampen, men hvor Packers’ Mason Crosby sparkede det sidste – og afgørende – i de døende sekunder. Værterne skal forsøge at rejse sig efter et skuffede nederlag til Rams i søndags, og holdets top-duo, quarterback Dak Prescott og Ezekiel Elliott, har dermed i 2017 tabt lige så mange kampe, når de er sammen på banen, som de tabte sammen i grundspillet i 2016. Angrebet har slet ikke været på samme niveau i år som sidste år, og det rangerer nummer 19 i NFL, mens løbeangrebet kun er nummer 22, og Elliott har skaffet 3,5 yards pr. carry. Packers’ løbeforsvar er middelmådigt, men vil formentligt igen søndag undvære den hofteskadede defensive tackle og playmaker, Mike Daniels, mod en angrebslinje, der på papiret var NFLs bedste i 2016, men som har underpræsteret i 2017. I seks kampe mod Cowboys har Packers’ quarterback Aaron Rodgers kastet 13 touchdowns og kun to interceptions, ramt plet på 68 procent af alle kast – og nettet en passer rating af hele 101,7 point. Packers har vundet fem og tabt tre af de kampe. Der er dog en alvorlig risiko for, at hverken running back Ty Montgomery (skadet ribben) eller wide receiver Davante Adams (hjernerystelse) er med søndag. En potentiel mismatch er mødet mellem Packers’ højre tackle Justin McCray og NFLs førende sacker, Cowboys’ DeMarcus Lawrence. Sidstnævnte har allerede lavet 7,5 sacks og er noteret for 30 quarterback pressures, mens McCcray er en konverteret guard, der har tilladt to sacks i to kampe som starter.

Ezekiel Elliott er ikke helt kommet i topgear endnu i 2017. FOTO: Keith Allison, Wikimedia Commons

VIKINGS at BEARS (Natten til tirsdag, kl. 02.30)

Mandagskampen er et opgør i NFC North mellem to hold, der på hver deres måde skal omstille sig i angrebet. Værterne starter andetvalget i draften, Mitch Trubisky, bag center i stedet for den degraderede, dyre free agent-tilføjelse Mike Glennon, og Trubiskys debut er mødt med stor spænding i Chicago, der håber, at han kan blive den vindende ”franchise quarterback” et årti frem, som holdet har savnet. Trubisky imponerede i preseason, men enhver NFL-debut er svær. Siden år 2000 har kun 15 af de 67 quarterbacks, der kastede flere end 15 bolde i deres debut, vundet premieren. Og også kun 15 af de rookie-quarterbacks havde en rating over 90 point i den første kamp. Minnesota skal omstille sig, fordi running back Dalvin Cook er ude for sæsonen med en korsbåndsskade. Den dynamiske rookie var en playmaker, som modstanderne skulle holde ekstra øje med, og afløseren Latavius Murray har slet ikke samme kaliber. Det er stadig uvist, om Sam Bradford bliver klar bag center for Vikings til mandagens kamp. Han har misset de seneste to kampe med en knæskade, og uden ham scorede Case Keenum – hans afløser – og resten af vikingernes offensiv kun syv point mod Lions i søndags. Bears er uden den suspenderede linebacker Danny Trevathan, der er røget i skammekrogen for hans ”hjelm-mod-hjelm-hit” på Packers’ Davante Adams. Gæsterne har vundet fire af de seneste fem kampe mod Bears, men tabte sidste år på Soldier Field med 20-10.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *