Optakt til ugens kampe i NFL – week 4

Tre divionsrivaler banker sammen i ugens topkampe, Patriots’ angreb og forsvar er som nat og dag, Falcons kan med en sejr gøre noget sjældent – og Seahawks’ løbedefensiv har vagt opsigt. Læs her optakter til alle ugens kampe i NFL – i week 4.

UGENS TRE TOPKAMPE

LIONS at VIKINGS (Søndag, kl. 19.00)

Det er førerpositionen i en stærk NFC North, der er på spil, når Vikings og Lions mødes i Minneapolis. Begge hold har vundet to og tabt én kamp – præcist som Packers også har gjort det. Sidste år vandt løverne begge indbyrdes opgør – og begge i allersidste øjeblik i henholdsvis overtid på et touchdown og et field goal i de døende sekunder af den regulære spilletid. Vikings’ spillere har da også gjort en dyd ud af at sige, at de forventer en hård kamp søndag, fordi holdene er spillemæssigt tæt på hinanden og samtidig divisionsrivaler. Det er stadig udvist, om Vikings må undvære knæskadede Sam Bradford, men hans afløser, Case Keenum, imponerede i søndags mod Buccaneers i en sprudlende Vikings-offensiv. Værternes løbedefensiv tillod kun 26 yards i søndags mod Bucs – den laveste total i Mike Zimmer-æraen – og har i gennemsnit kun tilladt 62,7 yards pr. kamp langs jorden i denne sæson. Derfor får Lions’ quarterback Matthew Stafford formentlig et enormt ansvar for at sikre udeholdet sejren gennem luften – han har kastet syv touchdowns og kun én interception i denne sæson. Lions skal samtidig forsøge at rejse sig mentalt efter den dybt skuffende afslutning i søndags mod Falcons, hvor holdet fik et Golden Tate-touchdown omstødt til sidst i en kontroversiel afslutning.

LÆS OGSÅ: Sådan kommer Andreas Knappe tilbage i NFL

Duellen i duellen
Vikings’ defensive end Everson Griffen har i denne uge kaldt draft-floppet Greg Robinson for ”doven”. Lions hentede det tidligere andetvalg i draften hos Rams, da Taylor Decker blev alvorligt skadet, og Robinson starter nu som venstre tackle og møder søndag Griffen. Vikings-stjernen, der selv har lavet fire sacks i denne sæson, siger, at resten af Lions’ angrebslinje gør det ”ret godt”, men Robinson ”kæmper ikke nok” for sagen. I tre kampe i denne sæson har Robinson tilladt tre sacks.

Statistikken, du skal kende
For første gang siden 2000 er to spillere begge i top 3 i flest receiving yards efter tre kampe i sæsonen. Vikings’ topduo Adam Thielen (299 yards) og Stefon Diggs (293 yards) matcher den præstation, som Isaac Bruce og Torry Holt leverede for 17 år siden. Imponerende.

Harrison Smith og Vikings kommer på en svær opgave mod Lions. FOTO: Jeffrey Beall, Wikimedia Commons

STEELERS at RAVENS (Søndag, kl. 19.00)

Det er én af de moderne klassikere, vi får serveret søndag aften, når to hold, der hader hinanden, igen banker sammen i NFL. Ravens og Steelers er indædte rivaler, og Steelers’ quarterback Ben Roethlisberger kaldte i denne uge kampen for ”crazy” og ”særlig”. Alle de fire foregående opgør er blevet afgjort af en margin på maksimalt syv point, og én er endt i overtid, og begge hold tørner sammen efter en 3. spillerunde, hvor de begge floppede. Ravens blev kørt over med 44-7 af Jacksonville Jaguars i London, og Steelers tabte højst overraskende i Chicago. Ravens brugte flyveturen fra England til Baltimore på at gennemse opgøret mod Jaguars, og det var det: head coach John Harbaugh har erklæret, at London-fiaskoen er fortid, og allerede mandag begyndte holdet at se frem mod Steelers. Værterne er dog sårede før mødet og sendte i denne uge den – NFL-høje – 17. spiller på injured reserve-listen, da defensive end-starter Brent Urban gik ned med en Lisfranc-fodskade. For hvad, det er værd, mener bookmakerne, at Steelers er tre point-favoritter.

Duellen i duellen
Steelers’ venstre tackle Alejandro Villanueva vakte opsigt over hele verden – også hos danske nyhedsmedier – da han i denne uge erklærede, at han fortrød sin handling søndag under NFL-protesterne, da Steelers-holdet, som aftalt, blev i omklædningsrummet, men hvor Villanueva alligevel endte i spillertunnellen tæt ved banen, hvor han med hånden på hjertet lyttede til nationalmelodien. Han siger selv, at han stod der ved en fejl, men at han svigtede holdkammeraterne. Søndag skal han stå over for den seksdobbelte Pro Bowler, Terrell Suggs, der stadig er en stærk pass-rusher, og som er noteret for tre sacks i 2017, men som faktisk kun har lavet ét sack i de seneste 10 kampe mod Steelers.

Statistikken, du skal kende
Steelers’ All-Pro-running back Le’Veon Bell er ikke kommet i gang i denne sæson endnu og har efter tre kampe oven på en kontraktrelateret ”holdout” i sommer kun nettet 180 yards i tre kampe. Med det tempo vil han end ikke nå 1000 yards for sæsonen, og han snitter samtidig kun 3,5 yards pr. carry. Bell har dog ikke fået nok hjælp bag en angrebslinje, der ikke har leveret som i de foregående år. Men hvis Bell og angrebslinjen ikke bliver markant bedre, er det svært at se Steelers nå langt. For han er maskinen i angrebet, der skal holdes i gang.

RAIDERS at BRONCOS (Søndag, kl. 22.25)

Man må ikke undervurdere betydningen af denne kamp mellem to hold, der i søndags begge led sæsonens første nederlag, men som har brug for en sejr for at følge med Chiefs (3-0) i toppen af AFC West, og i sidste ende kan nederlag i divisionsopgør få alvorlige følger. I Denver kalder nogle af tilhængerne ugen for ”Raider Hater Week”, og gennem årene har kampene mellem de to hold budt på mange minder og store øjeblikke. Broncos er svage favoritter, og selvom quarterback Trevor Siemian skuffede i søndags mod Bills, er det værd at bemærke, at han ofte har været god nok til at præstere stærkt mod svagere forsvar. Sådan et svagt forsvar må Raiders’ defensiv p.t. regnes for at være – Football Outsiders rangerer det som det tredjedårligste i NFL. Det er dog også værd at notere sig, at gæsternes angreb kun skaffede 125 total yards i søndags mod Redskins, så generelt skal hele holdet steppe op, hvis Broncos skal besejres på udebane i Colorado.

Duellen i duellen
Da de to mødtes i den sidste grundspilskamp i 2016, havde Raiders’ wide receiver Michael Crabtree og Broncos’ cornerback Aqib Talib mange hårde dueller, og opgøret bød på masser af ”trash talk” mellem de kamphaner. Undervejs i kampen flåede Talib den halskæde, som Crabtree bar, af – hvilket senere fik Raiders-receiveren til at kalde Talib for ”barnlig”. I denne sæson har Talib igen været én af NFLs bedste cornerbacks, men Crabtree har også scoret tre touchdowns. Så det er et møde mellem to stærke spillere.

Statistikken, du skal kende
Broncos’ forsvar har kun tilladt 59,7 rushing yards pr. kamp i denne sæson – færrest yards i NFL – og enheden har holdt d’herrer Melvin Gordon, Ezekiel Elliott og LeSean McCoy til sølle 83 kampe samlet set. Nu venter ”Beast Mode” i form af Raiders’ Marshawn Lynch, der så skarp ud i sæsonens første to kampe, men som blev lukket ned mod Redskins, hvor han kun skaffede 18 yards.

OG ALLE DE ANDRE KAMPE…

BEARS at PACKERS (Natten til fredag, kl. 02.25)

Det gælder ikke kun tabellen for 2017, når Packers (2-1) og Bears (1-2) natten til fredag mødes på Lambeau Field. Det gælder også historien. De to hold, der har mødt hinanden 194 gange i NFLs mest spillede rivalopgør nogensinde, står nemlig helt lige i det indbyrdes regnskab. Begge hold har forud for kampen vundet 94 af rivalopgørene, mens seks er endt uafgjort. Og faktisk kan Green Bay med en sejr for første gang siden 1932 bringe sig i front i det interne regnskab, og Packers’ head coach Mike McCarthy kalder derfor kampen “vigtig” for holdet og dets fans – og har endda bragt historien på banen på holdmøder før kampen. Bears kommer til Wisconsin med en overraskende overtidssejr over Pittsburgh i bagagen, og holdet snitter hele 5,0 yards pr. carry – forud for kampen tillader Packers’ lette defensiv (ofte med seks defensive backs på banen) 4,5 yards pr. carry. Værterne er formentligt uden begge, startende offensive tackles – David Bakhtiari og Bryan Bulaga – der er “doubtful” på grund af skader, og det vil betyde, at upåagtede Adam Pankey og Justin McCray skal starte. Packers’ quarterback Aaron Rodgers har sammen med flere holdkammerater opfordret tilskuerne på Lambeau Field til at stå arm i arm under nationalmelodien. Et symbol på sammenhold oven på sidste weekends kontroversielle udtalelser fra præsident Donald Trump om NFL og de spillere, der bruger ceremonien til at protestere mod ulighed og politivold begået mod sorte. Tilskuerne og spillernes reaktion kan sætte tonen for, hvordan andre hold agerer under nationalmelodien i resten af spillerunden.

SAINTS at DOLPHINS (Søndag, kl. 15.30)

NFL tager endnu en kamp i London, når Dolphins og Saints tørner sammen i den engelske hovedstad. Holdene kommer til Europa med to, vidt forskellige resultater på bagen. Dolphins tabte i søndags højst overraskende med 20-6 i New York mod undertippede Jets i en kamp, hvor head coach Adam Gase efterfølgende erkendte, at hans hold havde fået en røvfuld. Og Saints vandt i Carolina, efter at holdet havde fået tæsk i sæsonens første to kampe. Saints tog direkte til London efter søndagens kamp – quarterback Drew Brees brugte friaftenen mandag på at se en kamp med Arsenal – og holder dermed fast i den formel, der virkede, da holdet sidste gang var i London. Det var i 2008, hvor holdet slog Chargers med 37-32. Head coach Sean Payton mener, at en hel uge på den anden side af Atlanterhavet hjælper holdet til at undgå jetlag søndag. Dolphins flyver torsdag aften og lander i London fredag, som Ravens og Jaguars også gjorde det i sidste uge. Holdet har haft et brutalt program de sidste tre uger. For to uger siden boede holdet i flere dage i Californien, fordi orkanen ”Irma” betød, at premieren mod Buccaneers måtte aflyses, og i stedet fløj store dele af holdet vestpå, hvor delfinerne skulle møde Chargers. Herefter gik turen til New York, og nu skal Dolphins til London for at spille en ”hjemmekamp”. Running back Jay Ajayi ventes at spille, selvom han er knæskadet. Han boede de første syv år af sit liv i netop London.

TITANS at TEXANS (Søndag, kl. 19.00)

På mange måder er det allerede en ”must win”-kamp for Texans, der har indledt sæsonen med to nederlag i tre kampe. Taber Texans hjemme til Titans (2-1), vil holdet være to en halv sejr efter AFC South-rivalerne i divisionen, og selv et så lille hul kan være svært at lukke. Texans kæmpede, men tabte alligevel i til allersidst ude i New England, mens Titans slog Seahawks. Titans har dog tabt de seneste fem kampe i Houston, men spiller for spiller kan gæsterne hamle op med hjemmeholdet. Især Titans’ løbeangreb – NFLs næstbedste ifølge Football Outsiders’ analyse – kan blive en stor faktor mod et Texans-forsvar, der ikke har været helt så stærkt som forventet. Titans’ angrebslinje er én af NFLs bedste, og duellen med den J.J. Watt- og Jadeveon Clowney-ledede ”front seven” hos værterne bliver meget interessant. Watt har lavet 15,5 sacks mod Titans gennem 10 kampe i karrieren – flest sacks af ham mod et hold i NFL. Omvendt får rookie Deshaun Watson muligheden for at vise, at den flotte præstation i New England ikke var en engangsforestilling.

LÆS OGSÅ: Sådan kommer Andreas Knappe tilbage i NFL

JAGUARS at JETS (Søndag, kl. 19.00)

Ingen hold overraskede så meget i 3. spillerunde som Jaguars og Jets. Førstnævnte hold bankede Baltimore med 44-7 i London, mens Jets slog Dolphins med 20-6 i New York. Derfor har begge hold tanket selvtilid forud for opgøret, hvor Jaguars oven i købet med en sejr og et Titans-nederlag mod Texans kan lægge sig i toppen ad AFC South. Holdet har for første gang siden 2007 en ”winning record” efter tre opgør. Det var den første uge efter fem opgør på fem år i London, at Jaguars ikke efterfølgende fik en friuge.  Holdet landede først natten til mandag i Florida, og det fik head coach Doug Marrone til at sove på træningsanlægget, der var ikke tid til at køre hjem og sove. Jets har ikke været den prygelknabe, som mange forventede, at de ville være, da sæsonen begyndte. Og holdet har på ingen måde givet op forhånd, som der var spekulationer om, at holdet ville. Quarterback Josh McCown har været solid – generelt set – og forsvaret lignede sit gamle ”jeg” mod Dolphins. Jaguars’ kasteforsvar er p.t. NFLs bedste målt i antal tilladte passing yards pr. kamp (124,3 yards), men samtidig har forsvaret lavet 13 sacks – flest i NFL.

PANTHERS at PATRIOTS (Søndag, kl. 19.00)

Patriots’ angreb og forsvar er som nat og dag. Anført af evigt unge og uhyggeligt formstærke Tom Brady har Patriots netop nu en skræmmende stærk kasteoffensiv, der snitter 340 passing yards pr. kamp, og Bradys passer rating er på 121.5 point. Brady var i søndags mod Houston for anden uge i træk uhyggelig og førte Patriots frem til – endnu – en dramatisk comeback-sejr med sit 25 yard-kast for touchdown til Brandin Cooks. Men samtidig er forvsvaret – statistisk set – på vej til at være intet mindre end NFL-historiens svageste forsvar. Patriots har tilladt så mange total yards efter de første tre kampe, at enheden er på vej til at tillade 7376 total yards for sæsonen. Faktisk har kun ét hold siden 1940 (Saints i 2012) tilladt flere end 6800 total yards i en sæson, så Patriots-defensiven er på vej til at slå alle rekorder. Oven i købet tillader defensiven hele 7,09 yards pr. spil – tredjeflest efter tre kampe i NFL siden 1968. Den gode nyhed for Patriots er dog, at Panthers-angrebet og især quarterback Cam Newton ikke klikker (kasteangrebet er nummer 27 i NFL pr. Football Outsiders), og i søndags mod Saints blev forsvaret, der normalt er stærkt, såret af Saints. Selvom Patriots-forsvaret på papiret er svagt, ligner det et opgør, hvor gæsterne kan få svært ved at komme igen, hvis først Brady og Co. trækker fra. Der har været gnidninger internt hos Panthers, hvor flere spillere angiveligt ikke var tilfredse med holdejer Jerry Richardsons udtalelse om Trumps ordkrig med NFL. Richardson udtalte mandag, at det var “skadeligt at politisere” NFL – underforstået at protestere under nationalmelodien. Det betød tirsdag, at seks Panthers-spillere mødtes til en snak med Richardsons i hans hjem, fordi nogle spillere var skuffede over hans ord. Det er uvist, om luften er renset, men Cam Newton siger, at han overvejer en protest søndag (defensive end Julius Peppers var den eneste, der protesterede søndag).

Tom Brady er måske bedre end nogensinde – i en alder af 40 år. FOTO: Keith Allison, Wikimedia Commons

BILLS at FALCONS (Søndag, kl. 19.00)

Falcons har fået en god indledning på sæsonen, og med en sejr søndag vil holdet være den den blot tredje Super Bowl-taber de seneste 35 år, der indleder sæsonen med fire sejre. Selvom Falcons-angrebet ikke er helt så effektivt som sidste år, er det stadig stærkt, men Matt Ryans tre interceptions i søndags mod Lions var ukarakteristisk – så mange har han kun kastet én gang siden 2014, og wide receiver Julio Jones har endnu ikke scoret et touchdown. Samtidig har søndagens modstander fra Bills et forsvar, der kan dæmme op for Falcons-angrebet. P.t. tillader bøflerne kun 12,3 point pr. kamp. Det er i øvrigt Falcons’ første kamp i en usædvanlig stime af fire opgør mod AFC East-hold. Buffalo (2-1) er helt lige med Patriots i AFC East, men har brug for en sejr at kunne hænge på rivalerne, der sjældent taber kampe, de bør vinde. Bills-angrebets formodede stærkeste kort – running back LeSean McCoy – har indtil nu kun snittet 2,9 yards pr. carry, men omvendt har Falcons tilladt 4,8 yards pr. løb – tredjeværst i NFL.

BENGALS at BROWNS (Søndag, kl. 19.00)

Begge hold har fået skuffende indledninger på sæsonen og er endnu uden en sejr. Så når søndagens opgør på FirstEnergy Stadium er slut, vil der stadig være mindst ét sejrsløst hold i NFL. Bengals kommer til Cleveland oven på et nederlag mod Green Bay, der på mange måder var mere skuffende end den ydmygende “shutout” i premieren mod Baltimore og det efterfølgende nederlag til Houston. For Bengals førte 21-7 ved pausen, men tabte i overtid. Og Browns var for første gang siden 2015 ifølge bookmakerne favoritter i en kamp, da holdet drog til Indianapolis, men tabte alligevel. Det er stadig uvist, om Browns giver debut til topvalget i draften fra april, Myles Garrett. Han har siddet ude med en ankelskade, og han trænede ikke onsdag, hvor han i stedet rullede på en stationær motionscykel. Men han er tæt på en debut, fortæller head coach Hue Jackson. I Cincinnati er det kamp nummer to med Bill Lazor som offensiv koordinator, efter at han erstattede fyrede Ken Zampese. Mod Packers lod han rookie-running back Joe Mixon få en større rolle. Mixon var på banen i 56 procent af den samlede angrebstid og nettede over 100 all-purpose yards. Den udskældte quarterback Andy Dalton har brug for al den hjælp, han kan få fra Mixon – der er spekulationer om, at Bengals med tiden vil give reserven A.J. McCarron chancen, hvis ikke snart Dalton bliver skarpere.

RAMS at COWBOYS (Søndag, kl.19.00)

Rams (2-1) fører højst overraskende NFC West – som det eneste hold med to sejre – mens Dallas (2-1) er lige med Eagles og Redskins i NFC East. Cowboys har domineret Rams siden 2011, hvor holdet har vundet alle tre indbyrdes kampe – og med cifrene 99-45. Men Rams-holdet er anderledes og bedre nu med Sean McVay som head coach, og andenårs-quarterbacken Jared Goff har været som forvandlet efter tre kampe sammenlignet med sidste år. Samtidig har running back Todd Gurley (seks touchdowns) lignet det tiendevalg i draften, som Rams brugte på ham for to år siden. Cowboys brugte sidste år et top 5-valg på Ezekiel Elliott, der har haft en ustabil sæsonindledning, og selvom Cowboys har vundet to af tre kampe, kommer holdet ikke langt, hvis sidste års “Offensive Rookie of the Year” i NFL ikke stepper op. Pudsigt nok er to tidligere head coaches for holdene nu koordinatorer – og duellanter i kampen. Cowboys’ offensive koordinator, Scott Linehan, var fra 2006 til og med 2008 en ikke specielt succesrig head coach for Rams, mens Los Angeles’ defensive koordinator, legendariske Wade Phillips, fra 2007 til 2010 var en generelt vindende cheftræner hos Dallas Cowboys. En interessant kamp i kampen bliver opgøret mellem Cowboys’ pass-rusher DeMarcus Lawrence og Rams’ højre tackle Rob Havenstein. Lawrence har med 6,5 sacks lavet flere sacks end nogen anden Dallas Cowboys-spiller i historien har lavet i de første tre kampe i en sæson. Men Havenstein har endnu ikke tilladt ét eneste sack.

EAGLES at CHARGERS (Søndag, kl. 22.05)

Eagles (2-1) er på en delt førsteplads i NFC East, mens Chargers (0-3) reelt har udspillet sin rolle i denne sæson. Siden 1980 har kun fem ud af 168 hold (2,9 procent), der indledte sæsonen 0-3, været i slutspillet. Ørnene slog Giants i søndags på et 61 yard-rekordlangt field goal af rookie Jake Elliott, og holdet løb for hele 193 yards mod Giants. Altmuligmanden Darren Sproles er dog ude for sæsonen med en korsbåndsskade, men de andre spillere på holdet anført af LeGarrette Blount og Wendall Smallwood nettede stadig 182 yards i søndags, og Chargers’  løbeforsvar er NFLs værste p.t. og tillader 4,7 yards pr. carry og næsten fem yards i gennemsnit på første down. Chargers’ quarterback Philip Rivers havde en miserabel kamp mod Kansas City og nettede en passer rating af 37,2 point, hans værste i 10 år. Gæsternes offensiv ledes af Carson Wentz, der har haft en god sæson, og især på tredje down har han været skarp. Han er dog blevet nedlagt af 11 sacks og står nu over for Chargers’ formidable pass-rush-duo Melvin Ingram og Joey Bosa. Eagles må formentligt undvære den knæskadede defensive tackle-profil Fletcher Cox.

GIANTS at BUCCANEERS (Søndag, kl. 22.05)

Giants har stadig sæsonens første sejr til gode, og ”The G-Men” har ifølge analytics-sitet FiveThirtyEight kun otte procent chance for at nå slutspillet (baseret på restprogrammet). Fra nu af er alle kampe potentielt “must win”-kampe for kæmpen, der har skuffet så fælt i denne sæson. Head coach Ben McAdoo, der stædig holder fast i at kalde spil for et svagt angreb, siger, at spillerne er “irriterede” efter det knebne overtidsnederlag til Eagles i søndags, men før kampen lød meldingen fra Giants-truppen, at spillerne var meget fokuserede og tændte. Alligevel kom Giants elendigt fra start og var bagud med 14-0 i begyndelsen af 4. quarter. Lige nu ligner ustabile Eli Manning dét, han er: En snart 37-årig quarterback, der har fået alt for mange tæsk på football-banen. Han var dog skarpere i 4. quarter mod Eagles, det samme var den selviscenesættende receiver-stjerne Odell Beckham Jr. (to touchdowns), og Giants har brug for, at de to fortsætter de takter mod et Buccaneers-hold, der formentligt vil være uden to linebackers, de skadede Kwon Alexander og Lavonte David. Hjemmeholdets quarterback, Jameis Winston, laver for mange fejl (tre interceptions i søndags og to fumbles). Men søndag kan han få hjælp af løbeangrebet (NFLs 22. bedste pr. Football Outsiders), for Giants har tilladt 153 rushing yards pr. kamp – værst i NFL – og over en hel sæson vil det være flest yards tilladt af holdet siden 1980.

49ERS at CARDINALS (Søndag, kl. 22.05)

Det er mødet mellem to rivaler, der for tre år siden begge var blandt NFLs bedste, men mens 49ers (0-3) længe har været svage, er Cardinals først i år faldet ned fra tinderne. Holdet har kun vundet én af tre kampe, men den gode nyhed er, at NFC West ser meget åben ud. Det formodet stærkeste hold, Seahawks, har også kun vundet én kamp. Arizona er klare favoritter (med syv point ifølge bookmakerne) mod et 49ers-hold, der ganske vist scorede 39 point i torsdags mod Rams, men som også tillod 41 point i en usædvanlig “shootout”. I den kamp kastede quarterback Brian Hoyer for 332 yards. Hjemmeholdets forsvar er dog meget stærkt – det tredjebedste i NFL ifølge Football Outsiders’ analyser – og har spillerne, der kan gøre livet surt for den Kyle Shanahan-ledede offensiv. Arizona Cardinals har samtidig historien med sig – de har vundet alle hjemmekampe mod 49ers siden 2013. En sidenote til søndagens kamp er 49ers-spillernes reaktion på konflikten med Donald Trump. Det var den tidligere 49ers-quarterback, Colin Kaepernick, der indledte nationalsang-protesterne, men 49ers-spillerne kunne ikke demonstrere søndag, hvor resten af NFL gjorde det, fordi holdet havde spillet ugens kamp om torsdagen. Holdejer Jed York (der har kaldt Trumps ord “ubarmhjertige”) og head coach Kyle Shanahan har i denne uge mødtes med at spillerne for at tale om en reaktion, og Shanahan siger, at han forventer en form for protest.

COLTS at SEAHAWKS (Natten til mandag, kl. 02.30)

Endnu en kamp, hvor Colts (1-2) går på banen uden Andrew Luck, som stadig er på vej tilbage fra sin skulderskade, og det betyder endnu start bag center for Jacoby Brissett, der i søndags førte Colts frem til sæsonens første sejr hjemme mod Browns. Ét er dog at slå NFLs dårligste hold i 2016 – og måske også i 2017. Noget andet er at besejre Seahawks (1-2) i Seattle, hvor værterne har vundet 11 af de sidste 12 kampe daterende tilbage til 2015. Men Seattle er sårbare i denne sæson. Forsvaret har gennem Pete Carroll traditionelt set været meget svært at nette store spil imod, men i denne sæson har Richard Sherman og Co. allerede tilladt tre touchdowns af flere end 30 yards, og løbeforsvaret har meget bemærkelsesværdigt tilladt 5,3 yards pr. løb – flest yards tilladt i hele NFL. Colts’ running back Frank Gore har et stort kendskab til Seahawks fra sin æra i San Francisco, men han har generelt ikke nyere, gode minder fra kampe mod NFC West-holdet. I fem af de sidste seks kampe, han har spillet mod Seahawks, har han end ikke løbet for 30 yards, og han har ikke løbet for over 100 yards i Seattle siden 2006, selvom han siden har spillet otte kampe i byen. Seahawks’ quarterback Russell Wilson kastede for 373 yards og fire touchdowns i søndags mod Titans. Colts’ forsvar er middelmådigt, men klart forbedret sammenlignet med sidste år.

REDSKINS at CHIEFS (Natten til tirsdag, kl. 02.30)

Historisk set er dette en kamp, som Chiefs skal vinde. Holdet har gennem tiderne vundet otte af ni kampe mod Redskins, og det er den største sejrsandel mod et andet hold i ligaen, som Chiefs har mødt. Men Redskins (2-1) kommer til Kansas City med to sejre på stribe, og holdet imponerede i søndags mod Oakland. Gæsternes løbeforsvar har været rigtigt godt i denne sæson, og det holdt Marshawn Lynch til bare 18 yards på seks carries, men møder nu ligaens mest hotte back, Chiefs’ rookie Kareem Hunt, der har løbet for 401 yards i tre kampe. Det er tredjeflest af en rookie siden 1940 – gennem tre kampe. Mod Raiders tillod Redskins alt i alt kun 125 total yards – så få yards har holdet ikke tilladt i en kamp i 25 år. Men Chiefs-angrebet – NFLs bedste ifølge Football Outsiders – er altså stærkt p.t anført af skarpe Alex Smith. Udeholdets quarterback Kirk Cousins var god mod Raiders, og en sejr på mandag kræver endnu en stærk præstation i Kansas City, hvor Chiefs nemlig har vundet 13 af de seneste 15 kampe, som holdet har spillet. Hjemmeholdet har i øvrigt skiftet kicker. Brasilianske Cairo Santos er røget på injured reserve-listen med en skade, og ind er kommet Harrison Butker, der er signet fra Carolina Panthers’ practice squad.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *