NFL Preview 2017 – week 2

Endnu en weekend spækket med NFL-kampe står foran! Draftday.dk klæder dig på med en stor optakt til de kommende 15 kampe. Læs om en forrygende matchup i kampen, der venter i Green Bay, læs om Patriots’ defensive fordel i New Orleans, hvorfor Chargers’ head coach mener, at Dolphins er hjulpet af ”Irma”-katastrofen – og meget, meget mere!

UGENS TRE TOPKAMPE

PACKERS at FALCONS (Natten til mandag, kl. 2.30)

Det er en gentagelse af NFC-finalen fra i januar, vi får serveret natten til mandag, og begge hold ser ud til at være magtfaktorer i konferencen igen i 2017, og derfor kan kampen potentielt få betydning for, hvem der får hjemmebanefordel i NFC-slutspillet. Packers leverede en generelt flot præstation mod Seahawks i 1. spillerunde, mens Falcons havde brug for en ”goalline stand” til allersidst for at vinde i Chicago. Uanset hvad bliver det et opgør mellem to af NFLs allerbedste quarterbacks, Aaron Rodgers og Matt Ryan, men de står over for to forsvar, der ser forbedrede ud sammenlignet med sidste sæson.

Især Packers’ forsvar, der holdt Russell Wilson og Co. til bare tre field goals og 225 total yards, ser stærkt ud. I øvrigt ventes taget at være åben, når Falcons spiller den allerførste grundspilskamp i den nye ”katedral”, 1,5 millioner dollars-arenaen, Mercedes Benz-Stadium. Det vil i så være første gang i 25 år, at Falcons spiller en hjemmekamp under åben himmel. Værd at bemærke: Mod Seahawks fremviste Packers et nyt, defensivt udseende – ”Nitro”-formationen (to defensive linemen, fire linebackers, fem defensive backs) – på 42 af 49 spil, og den mere adrætte, hurtige enhed var en stor succes. Hvordan slår Falcons-offensiven igen mod den formation?

Duellen i duellen
Packers’ defensive tackle Mike Daniel var fremragende mod Seahawks og dominerede totalt Seattles indvendige del af angrebslinjen, men nu står han over for én af NFLs allerbedste centere i Falcons’ Alex Mack, der selv var meget, meget stærk i premieren (og den bedste center i NFL-runden per Pro Football Focus). Atlantas løbeangreb kom ikke rigtigt i gang mod Bears (det var ikke Macks skyld ifølge Pro Football Focus), men hvis Falcons skal kunne følge med Rodgers og Packers, er det vitalt, at løbeoffensiven spiller markant bedre. Ikke mindst fordi holdets effektive ”play action”-kasteangreb går hånd i hånd med løbeangrebet.

Statistikken, du skal kende

Ifølge head coach Dan Quinn missede Falcons’ forsvarsspillere et ”tocifret antal tacklinger” i opgøret mod Bears. En gentagelse af så mange fejl vil formentligt koste et nederlag mod Packers, der netop har flere spillere (som Randall Cobb, Ty Montgomery), der er farlige med bolden i hænderne.

VIKINGS at STEELERS (Søndag, kl. 19.00)

Det er kun fjerde gang siden årtusindeskiftet, at de to hold mødes – senest skete det i London i 2013, hvor Vikings vandt med 34-27. Bedømt ud fra årets første kampe vil begge hold være med i toppen af NFL. Vikings’ sejr over Saints var overbevisende, mens Steelers slog Browns i en kamp, hvor potentialet ikke blev indfriet – men hvor den formodede akilleshæl, forsvaret, gjorde det godt.

Quarterback Sam Bradford (der dog er tvivlsom med en knæskade) var ekstremt skarp mod Saints, han fik hjælp fra to forrygende wide receivers i Stefon Diggs og Adam Thielen samt fra rookie-running backen Dalvin Cook, men quarterbacken står over for en svær opgave ude på Heinz Field mod et toptunet Steelers-forsvar, der lavede syv sacks mod Browns. Omvendt klikkede Steelers-angrebet ikke, og søndagens modstander fra Minnesota har et betydeligt stærkere angreb. Mod Browns fik Steelers kastet 13 gule flag imod sig – det smadrede den offensive rytme – og det bliver interessant at se, hvordan det Mike Zimmer-ledede forsvar fra Minnesota angriber Steelers-offensiven. Fra 2008 til 2013 var Zimmer defensiv koordinator hos Cincinnati Bengals og har derfor masser af erfaring fra møder med Ben Roethlisberger og Co.

Duellen i duellen
Vikings’ top-cornerback Xavier Rhodes, der i offseason blev belønnet med en 71 millioner dollars-stor aftale, gik på Miami Nordland High School, hvor Steelers’ top-receiver Antonio Brown også gik. Brown gik der dog fire år før Rhodes, men de to har et tæt forhold og har trænet sammen i offseason. Og nu står de på banen samtidigt søndag, og de kan potentielt få flere direkte dueller, for Rhodes følger ofte modstanderens bedste wideout rundt på banen.

Statistikken, du skal kende
Vikings’ løbeforsvar holdt Saints’ løbeangreb til bare 60 yards på 21 carries, og det er interessant forud for mødet NFLs måske bedste running back, Le’Veon Bell, der i sin første kamp efter sin holdout kun nettede 33 yards langs jorden. Især defensive end Everson Griffen og defensive tackle Linval Joseph er stærke mod løbet.

COWBOYS at BRONOS (Søndag kl. 22.25)

Dallas Cowboys havde karantæne-truede Ezekiel Elliott med i startopstillingen og lignede natten til mandag mod New York Giants det samme hold, der vandt 13 sejre i 2016, mens Denver Broncos dominerede Chargers indtil 4. quarter, hvor en række turnovers førte til en pludselig åben kamp og siden kun kneben sejr. Nu mødes det i Denver, og især mødet mellem Dallas’ potente angreb og Denvers stærke forsvar kan få afgørende betydning for kampen.

Omvendt bliver det også interessant at se Denvers quarterback Trevor Siemian i aktion igen. Han leverede en god indsats mod Chargers, og endnu en flot kamp mod Dallas – og en sejr – vil for alvor indikere, at han ikke nødvendigvis bliver problemet i 2017, hvis bare forsvaret holder niveauet. Dallas har ikke vundet i Denver siden 1992 – dengang med Troy Aikman, Emmitt Smith og Michael Irvin på holdet – og har tabt de seneste fem kampe mod Broncos. Men denne gang er gæsterne faktisk – ifølge bookmakerne – svag favorit.

Duellen i duellen
Super-pass rusher Von Miller angriber fra begge sider, og selvom han hovedsageligt står i angrebslinjens højre side, kan Dallas’ stærke offensive tackles, All-Pro Tyron Smith, og den konverterede eks-guard, La’el Collins, begge forvente at skulle dæmme op for Miller. Han lavede ingen sacks i premieren, men til gengæld blev det ifølge Pro Football Focus til fire hurries. Miller kan overtage styringen af en kamp og kollapse Cowboys-offensiven – ene mand – hvis ikke han bliver dækket tæt.

Statistikken, du skal kende
Ud af de 104 yards, som Elliott skaffede mod New York Giants, kom de 77 yards efter første kontakt med en modstander. Han er svær at nedlægge, og et Broncos-løbeforsvar, var solidt i premieren, men skidt sidste år, får sine hænder fulde mod top-backen.

LÆS: 3 kommentarer til Texans’ sejr over Bengals

OG ALLE DE ANDRE KAMPE…

BROWNS at RAVENS (Søndag kl. 19.00)

Ravens’ forsvar så hurtigt og virkelig lovende ud i 20-0-sejren ude over Cincinnati, og endnu et divisionsopgør venter. Omvendt er Browns-forsvaret –stadig uden topvalget Myles Garrett – også meget hurtigt, og det er sandsynligt, at de to forsvar træder frem i denne kamp. Ravens-forsvaret har op til kampen studeret Browns-rookie DeShone Kizers kampe i college hos Notre Dame for at få en fornemmelse af, hvordan de skal stoppe rookien, der bestemt ikke faldt igennem i premieren mod Pittsburgh.

BEARS at BUCANEERS (Søndag kl. 19.00)

Bears’ quarterback Mike Glennon vender tilbage til Tampa Bay, hvor han var reserve for Jameis Winston, og det gør han på baggrund af en solid præstation i premieren mod Atlanta. Omvendt får Buccaneers, der så sidste uges opgør mod Miami blive udsat på grund af ”Irma”-orkanen, sæsondebut. Efter en stærk offseason, hvor holdet samtidig var i fokus i ”Hard Knocks”, er der større forventninger end normalt til Bucs. Eller som eks-head coach, nu ESPN-kommentator Rex Ryan sagde til Winston under et afsnit af ”Hard Knocks”: Der er ikke længere nogen undskyldning for ikke at få succes. Mod Bears får vi første fingerpeg af, hvor stærkt holdet er.

PATRIOTS at SAINTS (Søndag kl. 19.00)

Patriots blev ydmyget i sæsonpremieren mod Kansas City Chiefs – det have ingen set komme – men kender man Bill Belichicks mandskab godt, har holdet brugt de efterfølgende ni dage på at hidse sig godt og grundigt op over nederlaget. Det kan gå udover Saints, der havde det svært mod Minnesota mandag. Brandin Cooks vender hjem til Louisiana, der handlede ham til Patriots for et førsterundevalg (mon ikke han er ekstra opsat?), og Saints er uden begge de projekterede startende offensive tackles, Terron Armstead og Zach Strief. Det vil gavne en Patriots ”front seven”, der var fyldt med huller mod Chiefs, og den fordel skal bestemt ikke undervurderes. Bliv ikke overasket, hvis Patriots (igen) dominerer i vanlig stil mod Saints og vinder stort, selvom Drew Brees er en elite-quarterback.

CHIEFS at EAGLES (Søndag kl. 19.00)

For anden gang møder Andy Reid sit gamle hold fra Philadelphia Eagles, hvor han i 14 sæsoner var en generelt meget vindende og succesrig head coach, og han har stadig et godt forhold til Eagles’ ejer Jeffrey Lurie og general manager Howie Roseman. Det er der allerede blevet skrevet og sagt meget om i denne uge, men kampen er også mødet med Doug Pederson – hans protégé og løjtnant i årevis – der nu er head coach for ørnene. Tidligere har Reid vundet otte af 11 kampe mod tidligere assistenter, der blev head coaches i NFL, så historikken er på hans side. Begge hold imponerede i 1. spillerunde, så der kan være lagt op til en meget seværdig kamp.

TITANS at JAGUARS (Søndag kl. 19.00)

Jaguars dominerede – meget overraskende – på udebane i Houston, og de takter skal holdet fortsætte mod Titans, der egentligt spillede okay, men ikke kunne følge med Raiders på hjemmebanen i Nashville. Jaguars-mandskabet boede på grund af ”Irma”-katastrofen i Houston frem til tirsdag, og i området omkring søndagens spillested, EverBank Field, var der oversvømmelser. Kampen bliver dog gennemført og er med søndagens resultater in mente pludselig vigtig. Jaguars kan med en triumf bringe sig to sejre foran Titans – denne sæsons offseason-darling i AFC South – der dermed vil indlede sæsonen 0-2.

CARDINALS at COLTS (Søndag kl. 19.00)

Et opgør mellem to faldende kæmper. Colts blev nærmest sensationelt ydmyget med hele 46-9 af Rams forrige søndag – på mange måder ét af de mest opsigtsvækkende resultater i årevis i NFL. Cardinals tabte i Detroit og mistede undervejs stjerne-running backen David Johnson til en håndledsskade. Begge hold har været udsat for stor kritik i ugen op til kampen – ikke mindst de to startende quarterbacks i premierne, aldrende Carson Palmer, der lignede Dan Marino i dennes sidste år, og Scott Tolzien, der mest af alt lignede en college-freshman. Sidstnævnte kan dog meget vel se Jacoby Brissett overtage starterrollen mod Cardinals.

BILLS at PANTHERS (Søndag kl. 19.00)

Der er comeback på lederniveau, når Bills’ nye head coach, Sean McDermott, og nye general manager, Brandon Beane, vender tilbage til deres tidligere hold, Carolina. De to har renset ud i bøffel-standen, men alligevel tromlede Bills sig vej over svage Jets i premieren. Carolina, der uden at overanstrenge sig let slog 49ers, er dog en markant stærkere modstander. Bills løb for hele 190 yards mod Jets, og det bliver interessant at se, hvordan McDermott angriber Panthers’ fremragende forsvar – som holdets defensive koordinator gennem seks år kender han mange af spillernes styrker, men også deres svagheder. Og så får vi en større test af Cam Newton, der var skadet i offseason, men som var solid mod 49ers.

JETS at RAIDERS (Søndag kl. 22.05)

Raiders var ét af de mest imponerende hold i 1. spillerunde. Ikke alene vandt holdet en svær udekamp i Tennessee med 26-16, holdet virkede også ret komplet anført af Derek Carr, Amari Cooper og ”4th down closer” Marshawn Lynch. Og ikke mindst forsvaret så markant bedre ud end i 2016 – den nye forsvarsassistent John Pagano har tilsyneladende haft en stærk indvirkning på den bagerste kæde, der var akilleshælen sidste år. Raiders er 14 point-favoritter ifølge bookmakerne, og det er første gang i 16 år, at holdet skal score flere end to touchdowns for, at man kan vinde penge på et sejrs-sats på dem. Men Jets så bestemt heller ikke gode ud mod Bills – som vi hele tiden havde regnet med. Det kan ende med en storsejr i Oakland.

DOLPHINS at CHARGERS (Søndag kl. 22.05)

Ligesom Buccaneers er Dolphins’ sæsonindledning stærkt påvirket af ”Irma”-orkanen. Holdet fik kampen mod Bucs aflyst, og store dele af holdet har siden i fredags boet i Californien, hvor holdet søndag spiller sæsonens første kamp. Chargers’ head coach, Anthony Lynn, mener dog, at Dolphins har en enorm fordel, fordi holdet er frisk (de trænede ikke i otte dage), og fordi Chargers ikke har kunnet bygge en game plan på optagelser fra 1. spillerunde (hvor Miami altså ikke spillede). Det er første gang, vi skal se Jay Cutler bag center for Miami i en regulær sæsonkamp, mens Chargers skal rejse sig efter et knebent nederlag til Broncos, hvor holdet dog i store dele af kampen blev domineret.

49ERS at SEAHAWKS (Søndag kl. 22.25)

For ikke så forfærdeligt længe siden konkurrerede de her to hold indædt i NFC West og dominerede NFC, men de seneste tre år har Seahawks været flere længder foran 49ers. Og det er de stadig. Seahawks tabte til stærke Packers i premieren, men bør stadig være et tophold i hele NFL, mens hypen omkring det Kyle Shanahan-ledede 49ers hurtigt døde efter en sæsonpremiere, der kunne måle sig med de elendige præstationer, som Colts, Jets og Bengals leverede. Eller som de – gisp! – Jim Tomsula- og Chip Kelly-ledede 49ers-hold leverede i 2015 og 2016. Kort og godt: 49ers er i en kæmpe genopbygningsfase, savner kvalitet på mange positioner og flere end få sejre i 2017 vil være optimistisk, og derfor kommer holdet formentligt også i menneskehænder mod de engang så forhadte rivaler. Det kan især blive rigtigt grimt, når 49ers’ gennemhullede, indvendige angrebslinje skal forsøge at stoppe Seahawks’ indvendige pass-rush, der på oplagte kastespil tæller Sheldon Richardson og Michael Bennett.

REDSKINS at RAMS (Søndag kl. 22.25)

Sean McVay står allerede i sæsonens anden kamp over for det hold, som han siden 2010 arbejdede for – de sidste tre sæsoner som offensiv koordinator. McVay har sat et stort aftryk på Redskins-angrebet – ikke mindst quarterback Kirk Cousins – og det er ifølge McVay reelt det samme angreb, som Rams kører. Forskellen er bare, at Cousins er længere i sin udvikling end Rams’ andenårsspiller, Jared Goff, og derfor er det repertoire af spil, som Cousins kan køre, større end Goffs ditto. Vædderne imponerede med en 46-9-sejr mod Colts og må anses for at være favoritter mod et Redskins-hold, der var meget ustabilt i nederlaget til Philadelphia. Men selvom McVay kender Redskins’ system og spillere ekstremt godt, er det vigtigt at huske, at Redskins-spillerne også kender McVays tendenser, og hvad han kan lide at kalde. De ved bare ikke hvornår, han kalder de spil, som cornerback Josh Norman sagde det i denne uge.

LIONS at GIANTS (Natten til tirsdag, kl. 2.30)

Den helt store overskrift op til kampen er Odell Beckhams status. Den tredobbelte Pro Bowler missede premieren mod Dallas med en ankelskade, men trænede dog i et begrænset omfang torsdag. Det er dog umuligt at spå om, hvorvidt han bliver klar, selvom Lions’ spillere siger, at de forventer, at han er med, fordi kampen først spilles mandag og er i ”prime time” – det vil superstjernen ikke misse. Uden ham scorede Eli Manning og Co. kun tre point mod Dallas, mens Lions omvendt imponerede i en flot 35-23-hjemmesejr over Arizona. Giants-holdet er blevet sablet ned i de lokale medier efter blamagen mod Dallas, og som ventet er den offensive linje svag i beskyttelse på kastespil. Og generelt har Giants store offensive problemer – selv med Beckham i startopstillingen. Daterende tilbage til sidste sæson har holdet ikke scoret flere end 20 point i nu syv kampe på stribe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *