NFL All-Dynasty Team – angrebet

Hvis man skulle skabt et nyt NFL-dynasti, hvordan skulle det så se ud? Hvilke spillere skulle med?

Jeg har – i en sjov lille øvelse – lavet mit eget All-Star-hold bestående af ligaens bedste spillere men med det benspænd, at holdet skal kunne vinde Super Bowl alle de kommende fem sæsoner. Altså et hold, der skal være så godt som muligt, men samtidig have øje for fremtiden – og ikke kun være supergodt her og nu. Samtidig skal holdet først “spille” den første kamp i 2018, men altså holde et topniveau til og med 2022-sæsonen.

Det betyder for eksempel, at jeg afskriver 40-årige Tom Brady med mindre, at man tror på, at hans avocadois og ekstreme kostprogram gør ham til ligaens top-quarterback om fem år. Og jeg afskriver også Joe Thomas som venstre tackle, selvom han stadig er den bedste på positionen – i en alder af snart 33 år.

Til gengæld giver jeg plads til flere college-navne, som, jeg tror, bliver stjerner i NFL. Som en del af øvelsen har jeg givet plads til draftaktuelle navne, der kan spille i 2018, hvor holdet skal søsættes.

Og man kan selvfølgelig sagtens argumentere for flere forskellige spillere på de fleste positioner.

Her er først angrebet:

QB Aaron Rodgers, Packers
NFLs bedste passer og en kommende Hall of Famer, selvom 2017-sæsonen bliver spoleret af kravebensskaden. Rodgers er med helt i toppen blandt NFLs quarterbacks, og han vil være 38 år i en Super Bowl i 2022. Jeg satser på, at han til den tid stadig er en meget stærk mand bag center. Som hans forgænger i Green Bay, Brett Favre var det, og som Tom Brady også er det nu – to år ældre.

RB Kareem Hunt, Chiefs
Det er en meget lille stikprøve at bedømme ud fra, men jeg tror, at Hunt er “the real deal” og ikke bare en rookie, der har fået en historisk god indledning på sæsonen. Han er på vej mod små 1700 yards og har været usædvanlig stabil i fem af de første seks kampe, ligesom han er en ret komplet back. Og så vil han i en alder af 27 år i 2022 stadig være i sin absolutte storhedstid.

RB Saquon Barkley, Penn State (college)
For nylig kaldte en NFL-kilde Barkley for “en bedre version af Kareem Hunt”. En anden sagde, at han har samme stil som Ezekiel Elliott, men at han er bedre på alle områder end Eliiott. Det er store ord om Penn State-stjernen, men forventelige. For Barkley er et sjældent set godt talent, der har imponeret i 2017, og som bør blive en ny NFL-stjerne.

FLEX Le’Veon Bell, Steelers
Få running backs er så stærke langs jorden og i luften som Bell, der kan “flekse” ud og gribe bolden som slot receiver. Han har haft en meget svingende indledning på denne sæson, men har i to af de seneste tre kampe lignet en All-Pro, og når han er bedst, er han den bedste back i ligaen. Og så er han stadig kun 25 år.

WR Julio Jones, Falcons
Når han er skadesfri, er Jones NFLs bedste wide receiver, og ingen andre wideouts kan matche hans kombination af fysik, styrke og atletiske evner. Jones er stadig kun 28 år, men selv i en alder af 33 år i 2022 vil han – med sin størrelse og catch-radius – være en virkelig stærk possession-receiver, som Anquan Boldin og Terrell Owens var det i deres senere år i NFL.

Julio Jones er med på holdet. FOTO: Flickr

WR Tyreek Hill, Chiefs
Der er mange wideouts, der er i betragtning, men jeg vælger den endnu kun 23-årige Hill, der har fremtiden foran sig, men som ifølge den tidligere NFL-chef, Mike Lombardi, allerede er i ligaens elite. Dynamiske, ultrahurtige Hill vil være et forrygende supplement til den større Jones.

SLOT WR Jarvis Landry, Dolphins
Den 24-årige Landry har etableret sig som én af de allerbedste slot receivers i NFL, og sidste år greb han flere bolde på ruter fra slot-positionen (65) for flere yards (856) end nogen anden spiller i NFL pr. Pro Football Focus. Han har ikke fået nogen spektakulær begyndelse på denne sæson, men er stadig en meget stærk boldflytter i de små områder på banen.

TE Travis Kelce, Chiefs
Kelce er – ifølge The MMQBs Andy Benoit – den mest værdifulde tight end i NFL i dag, fordi han gør så mange ting på banen så godt, og han får pladsen over jævnaldrende Rob Gronkowski, fordi fem fremragende, fulde sæsoner mere fra evigt skadesplagede “Gronk” synes urealistisk. 28-årige Kelce er et stærkt våben i kasteangrebet, og selv i en alder op mod 33 år i 2022 bør han stadig være en dygtig tight end, som Jason Witten er det, og Tony Gonzalez var det i den alder.

Travis Kelce har etableret sig som en top-tight end i NFL. FOTO: Jeffrey Beall, Wikimedia Commons

OLT Taylor Lewan, Titans
Lewan (26 år) har været meget, meget stabil i fire sæsoner i NFL, og han er både en stor force på kastespil og løbespil. Der er rigtigt mange gode, unge venstre tackles i spillet i dag, og man kunne også argumentere for valget af for eksempel Redskins’ Trent Williams eller Cowboys’ Tyron Smith. Men Lewan, der sjældent fejler (tre tilladte sacks de seneste to år), får jobbet.

ORT Trent Brown, 49ers
Flere af de bedste højre tackles i NFL er godt oppe i årene, og derfor falder valget på 49ers’ Trent Brown, der viste lovende takter i 2016, men som er brudt igennem i 2017 (og nu er en top 20-tackle ifølge Pro Football Focus). I august skamroste Broncos’ Von Miller den kun 23-årige Brown efter en fællestræning og kaldte ham for NFLs bedste højre tackle og en top 5-offensive tackle i ligaen. Med sine 6 fod 8 inches og 359 pund er han NFLs største spiller.

LG David DeCastro, Steelers
27-årige DeCasto har i tre sæsoner været en stadig bedre guard, og han er nu helt i NFLs elite. Alder er sjældnere en faktor for guards, der som blandt andre Bruce Matthews, Randall McDaniel, Larry Allen beviste – og nu Marshal Yanda beviser – kan spille på et højt niveau op gennem 30’erne. Det er især som “run blocker”, at den tidligere bodyguard for Andrew Luck hos Stanford i college imponerer.

RG Zack Martin, Cowboys
Martin har været et All-Pro-valg i alle sine første tre sæsoner i NFL, og selvom Cowboys-angrebslinjen som helhed har spillet mindre godt sammenlignet med sidste år, har Martin opretholdt et højt niveau. 26-årige Martin vil – realistisk set – sagtens kunne være en All-Pro alle de næste fem sæsoner.

Zack Martin har været et All-Pro-valg tre år i træk. FOTO: Jeffrey Beall, Wikimedia Commons


C Travis Frederick, Cowboys
Ligesom med Martin er meldingerne fra Texas, at Frederick heller ikke har spillet på samme utroligt høje niveau som i 2016, men mindre kan også gøre det, og Frederick er stadig én af NFLs bedste centere. Sidste år var han et All-Pro-valg, og han er kun 26 år.

SENERE FØLGER: FORSVARET

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *