7 ting, du skal holde øje med i week 10 i NFL

Steelers skal undgå at dumme sig i en “trap game”, Saints og Drew Brees får det koldt i Buffalo, tre bejlere vil tættere på Eagles, og så er det spørgsmålet, om et nederlag mod sejrsløse 49ers vil koste Giants’ head coach jobbet? Læs her syv ting, du skal vide om 10. spillerunde i NFL.

1. Saints i svære betingelser i Buffalo

New Orleans Saints er ét af NFLs mest hotte hold netop nu – og i hvert fald ét af de mest komplette anført af den Drew Brees-ledede offensiv krydret med rookie Alvin Kamara og hans dynamiske spil – og så et stærkt forbedret forsvar. Men søndagens opgør i Buffalo bliver alt andet end en “walkover”. Her har Bills vundet alle sæsonens første fire kampe – den bedste hjemmeindledning på en Bills-sæson siden 1995 – men hvad værre er, at et vinterligt vejr har ramt området her i årets sidste efterårsmåned.

Meteorologerne forventer temperaturer ned til omkring fem grader, men samtidig er er den risiko for både let sne og regn. Ikke ideelt vejr for “dome”-holdet Saints, der hører hjemme i NFC South med hold fra sydlige, varmere USA. Siden 2006 har Brees’ Saints spillet ni kampe i fem graders varme eller koldere – og tabt de seks. I de kampe har Brees nettet en passer rating af 88,6 point. Godt, men langt fra så godt som kampe indendørs, hvor han gennem karrieren har nettet en rating af 102,8 point.

Hvordan Brees og Co. håndterer vejrbetingelserne søndag kan få en stor betydning for kampens udfald – selvom Saints måske på papiret er et bedre hold.

Drew Brees og Saints er brandvarme netop nu. FOTO: DBking, Wikimedia Commons

2. Kan Steelers undgå at dumme sig – igen?

Pittsburgh er AFCs bedste hold – ifølge stillingen – og bør også være det efter søndagens kamp i Indianapolis, der kun har vundet to kampe i denne sæson. Men hvis der er én negativ ting, der har kendetegnet Mike Tomlins Steelers’ hold gennem tiderne, er det, at holdet til tider underpræsterer mod de svagere modstandere. I denne sæson har Steelers tabt til Bears og er blevet ydmyget hjemme af Jaguars – begge hold, som Steelers burde have slået – og derfor er der ingen nærved garanti for en sejr mod tamme Colts.

LÆS: All-Dynasty-hold – forsvaret

Indianapolis møder op til kampen efter sæsonens – trods alt – bedste præstation: en sejr ude over Houston Texans. Steelers er dog 10 point-favoritter, og alt andet end en sejr vil være et chok for “Steelers Nation”. Men fortidens spøgelser spøger.

Offensive tackle Marcus Gilbert kalder da også kampen for en “trap game”.
– Der vil være meget larm derude, folk forventer, at vi vinder. Men vi kan ikke høre på al den larm. Vi skal eksekvere vores “game plan” og ikke skyde os selv i foden. Det har været vores issue hele året. At vi ikke har spillet op til niveau i de kampe, vi forventes at vinde, sagde han i denne uge.

3. Tabernes store kamp

Søndagens duellanter fra New York Giants og San Francisco 49ers er to af denne sæsons allersvageste hold – og især Giants, som nogle så som en Super Bowl-aspirant, har skuffet fælt.

Holdet har kun vundet én ud af otte kampe – den værste begyndelse på en sæson for “The G-Men” siden 1980 – og head coach Ben McAdoo er i overhængende fare for at blive fyret. Og ikke nok med det: 37-årige Eli Manning er under heftig kritik, og ESPN kan i denne uge fortælle, at ejer John Mara har dikteret, at hans stab skal sætte ekstra ressourcer af til at søge efter en quarterback i college football, som holdet kan vælge i draften. Så både McAdoo og Manning vil være i fuld fokus på søndag mod tamme 49ers. Faktisk er der dem, der mener, at McAdoo kan blive fyret, hvis Giants taber til 49ers.

Værterne fra San Francisco befinder sig dog ikke i en meget bedre situation. Holdet har tabt de første ni kampe – den værste indledning i holdets historie – og head coach Kyle Shanahan er tydeligt dybt frustreret over tingenes tilstand. Situationen bliver dog ikke bedre, at 49ers’ i forvejen svage trup er hårdt plaget af skader, ligesom Giants’ trup i øvrigt også er det, og tilsammen har de to hold sendt hele 31 spillere på injured reserve-listen.

49ers kan dog potentielt give debut til nyerhvervelsen, den potentielle franchise quarterback Jimmy Garoppolo, selvom han risikerer at blive ramt af talrige hits bag en svag angrebslinje. McAdoo siger ligefrem, at han forventer, at Garoppolo kommer på banen i stedet for C.J. Beathard. Det hold, der taber søndag, vil mærke et stærkt forøget pres. For McAdoo og Manning vil det omhandle fremtiden, for 49ers vil det handle om, hvorvidt holdet overhovedet kan vinde en kamp i denne sæson.

LÆS: Hot seat: 11 NFL-trænere, der risikerer en fyreseddel

4. Hvor skarpe er Patriots efter pausen?

Almindelig visdom vil være, at én ekstra uges forberedelse kun vil gavne og gøre Bill Belichicks – normalt – stærke “gameplan” endnu skarpere, men faktisk har Patriots siden 2010 kun vundet fire af syv kampe efter friuger. Sidste år tabte de til Seattle efter friugen, men tabte så ikke siden. –

Søndagens opgør i den tynde luft i Colorado mod Denver Broncos, der har tabt fire kampe på stribe – og haft NFLs dårligste forsvar (målt i point) i perioden – er derfor ikke nødvendigvis så overkommelig en opgave, som den på papiret ser ud til at være. Heller ikke selvom Broncos er nødsaget til i mangel af bedre igen at starte Brock Osweiler bag center.

Patriots slog sidste år Broncos med 16-3 i Denver og er favoritter – og alt andet end en sejr vil være en overraskelse – men det bliver interessant at se, hvor skarpe eller rustne Patriots denne gang er efter en uges pause. Forude venter i hvert fald fem udekampe i seks opgør, der får en afgørende betydning for slutspilsracet i AFC.

Rob Gronkowski er klar til anden halvdel af sæsonen hos Patriots. FOTO: Wellslogan, Wikimedia Commons

5. Fortsætter Sean McVay og Co. på samme niveau?

Los Angeles Rams er uhyggeligt stærke netop nu, og det fortæller lidt om deres nuværende styrke, at én af de mest anerkendte NFL-skribenter, The MMQBs Peter King, i denne uge pegede på Sean McVays mandskab som dét hold, han tror, vinder Super Bowl til februar. Søndag venter Texans i Los Angeles, og bookmakerne har allerede gjort Rams til 10 point-favoritter.

Det er markant, men måske ikke overraskende så velspillende, som NFLs bedste angreb er netop nu samtidig med, at Wade Phillips’ forsvar er blevet stærkt forbedret. I de seneste tre kampe har enheden kun tilladt 11,3 point pr. kamp – bedst for perioden.

Hvis Rams skal tages seriøse som en Super Bowl-bejler, skal Texans ikke bare besejres, men lide et markant nederlag med tanke på Texans’ nuværende issues med Tom Savage bag center – og med et skadesplaget forsvar, der skal forsøge at stoppe Rams’ potente angreb.

6. Tre bejlere vil snuse Eagles i nakken

NFCs bedste hold, Philadelphia Eagles (8-1), sidder over i denne uge, og dermed kan Vikings med en udesejr over Washington Redskins, Saints med en udesejr over Bills og Rams med en sejr hjemme over Texans søndag bringe sig bare én sejr fra Eagles.

Og for både Saints og Rams gælder det, at et nederlag søndag kan være fatalt i forhold til at sikre sig hjemmebanefordel gennem slutspillet. Forude venter der nemlig stærke turneringsprogrammer for begge hold. Ifølge Fantasy Index har Rams ligaens hårdeste program i de næste seks kampe (modstanderne har vundet 65 procent af alle foregående kampe), mens Saints har det tredjehårdeste program. Så begge hold har brug for at lukke en smule af hullet til Eagles, før den hårde periode fortsætter.

Hold derfor øje med hvordan de 6-2-bejlere til Eagles klarer sig, mens Philly holder en pause.

Jared Goff og Rams scorer flere point end noget andet angreb. FOTO: Jeffrey Beall, Wikimedia Commons

7. Cowboys uden Elliott mod Falcons

Ezekiel Elliott er nu definitivt suspenderet og misser de kommende seks kampe – herunder søndagens opgør mod Atlanta Falcons – efter at en appelret i New York torsdag aften, dansk tid, afviste at give Cowboys-stjernen, der er suspenderet af NFL, midlertidigt lov til at fortsætte i denne sæson. Et stort tab for Dallas, der dermed må kigge langt efter running backen, der er nummer tre i NFL med 783 rushing yards, og som især i de seneste tre kampe har løbet for flere yards end nogen anden spiller i NFL.

Nu skal en trio af spillere, Alfred Morris, Darren McFadden og Rod Smith tage over, og internt hos Dallas lyder det fra både ejer Jerry Jones og flere spillere, at intet vil ændre sig. Systemet er det samme, de kalder de samme spil som med Elliott bag Dak Prescott og fortsætter ufortrødent. Men ingen af de tre backs har samme kaliber som Elliott, og det bliver svært – trods de positive ord fra Jones og Co. – at opretholde løbeangrebets niveau. Det kan åbne kampen mod ustabile Falcons, der har hårdt brug for en sejr for at holde sig i kampen om en slutspilsplads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *