Fantasy football: Bag om snap counts for running backs

Den første runde af fantasy football bød vanligt på masser af overraskelser og skuffelser. 

Masser af running backs leverede varen, men det var måske ikke lige dem, vi havde regnet med.

Vi er gået bag om tallene for første runde og har set nærmere på snap counts for running backs for at finde en forklaring på, hvorfor spillere som Adrian Peterson og Todd Gurley ikke levede op til forventninger.

Samtidig giver snap counts et godt billede af de forskellige running backs roller.

Arbejdshestene

Her taler vi om running backs, der fik mindst 80 procent af deres holds offensive snaps.

Det er backs, der typisk spiller på alle tre downs, og hvis rolle ikke er afhængig af kampens flow.

I første spillerunde loggede disse otte backs mindst 80 procent af deres holds offensive snaps.

Jeremy Langford, Chicago Bears (96%)
David Johnson, Arizona Cardinals (95%)
T.J. Yeldon, Jacksonville Jaguars (88%)
Arian Foster, Miami Dolphins (87%)
LeSean McCoy, Buffalo Bills (86%)
C.J. Anderson, Denver Broncos (83%)
DeAngelo Williams, Pittsburgh Steelers (82%)
Lamar Miller, Houston Texans (80%)

Der er et par artige overraskelser blandt de otte backs.

Det var måske forventet, at Langford ville få masser af spilletid efter en god preseason, men 96 procent var alligevel virkelig højt. Langford skuffede dog en smule, da hans 19 touches kun resulterede i 63 yards, og han snit på 3,35 yards pr. carry var ikke imponerende.

Yeldons 88 procent var også uventet, men det hang sammen med, at Chris Ivory ikke var med. Yeldon imponerede langt fra og snittede 1,86 yards pr. carry på hele 21 forsøg. Det var skidt, men seks targets var opløftende, og så længe Ivory er ude, bør Yeldon få lignende mængde.

Med 87 procent af de offensive snaps vist Arian Foster, at han er Dolphins’ arbejdsmand. Jay Ajayi var endda helt ude af truppen, så Foster er manden fremadrettet, og Ajayi bør droppes. 

David Johnson og LeSean McCoy fik hver 20 touches, men mens Johnson snittede 5,56 yards pr. carry, skaffede McCoy kun 3,65 yards pr. forsøg. C.J. Anderson viste i premieren, at han er frontfiguren i Broncos’ angreb, og han fik opløftende 24 touches.

Lamar Miller og DeAngelo Williams fik begge en vanvittig arbejdsmængde og rørte bolden 32 gange! Miller er clear cut lead back for Texans, og Williams er det mindst to kampe endnu for Steelers. Interessant at se, hvad der sker, når LeVeon Bell er tilbage.

50/50-spit

I den her kategori ser vi nærmere på de backfields, hvor running backs deler spilletid. 

Kriteriet for at være del af den her kategori er, at den ene back ikke må have flere end 60 procent af de offensive snaps, mens den anden back ikke må have under 40 procent.

Stjernen (*) markerer hvem der startede af de to running backs.

Jeremy Hill (51%) * / Giovani Bernard (49%), Cincinnati Bengals
Devontae Freeman (55%) * / Tevin Coleman (49%), Atlanta Falcons
Justin Forsett (50%) * / Terrance West (44%), Baltimore Ravens
Isaiah Crowell (58%) * / Duke Johnson (44%), Cleveland Browns
Spencer Ware (48%) * / Charcandrick West (48%), Kansas City Chiefs
Rashard Jennings (57%) * / Shane Vereen (43%), New York Giants
Ryan Mathews (48%) * / Darren Sproles (49%), Philadelphia Eagles

Der er masser af interessante tendenser at tage fat på.

Hverken Jeremy Hill eller Giovani Bernard var produktive. Hill startede men løb kun ni gange; Bernard løb kun fem gange og var en non-faktor i kastespillet.

Freeman startede men det var Coleman, der imponerede med 117 totale yards. Splittet favoriserede Freeman en smule, men husk at Coleman var starter i begyndelsen af sidste sæson. Det kan han hurtigt blive igen.

Justin Forsett fik chancen fra start og spillede flest offensive snaps, men Terrance West havde ét touch mere (14). Ingen af de to gjorde særlig væsen af sig, og det er en backfield, jeg ville holde mig fra lige nu.

Isaiah Crowell fik langt mere arbejde end Duke Johnson. Både snaps og touches. Det kan dog ændre sig nu, hvor Josh McCown starter. Hold øje med den backfield i de kommende uger.

Et helt even snap-split for Spencer Ware og Charcandrick West, men førstnævnte vandt med 199-23 i yards. Ware er backen, du skal eje lige nu og indtil Jamaal Charles er tilbage.

Rashard Jennings fik 19 touches og gjorde det solidt. Havde han scoret et touchdown, ville det have sendt ham op i top 15 af backs i uge 1. Vereen er udpræget passing down back.

Darren Sproles fik procentvis flere snaps end Mathews, men kun syv touches mod Mathews’ 22. Eagles vil løbe bolden med Mathews, så længe de kan, men han ser ikke ud til at få en rolle i kastespillet.

Værd at vide om andre startere

Her ser vi lidt nærmere på de andre startere, og hvad der er værd at vide fra uge ét og holde øje med fremover.

Matt Forte, New York Jets (76%)
DeMarco Murray, Tennessee Titans (75%)
Carlos Hyde, San Francisco 49ers (70%)
Doug Martin, Tampa Bay Buccaneers (69%)
Frank Gore, Indianapolis Colts (69%)
Danny Woodhead, San Diego Chargers (68%)
Chris Thompson, Washington Redskins (67%)
Christine Michael, Seattle Seahawks (63%)
Ezekiel Elliott, Dallas Cowboys (62%)
Ameer Abdullah, Detroit Lions (62%)
Latavious Murray, Oakland Raiders (62%)
Todd Gurley, Los Angeles Rams (61%)
Adrian Peterson, Minnesota Vikings (60%)
LeGarrette Blount, New England Patriots (59%)
Jeremy Stewart, Carolina Panthers (58%)
Eddie Lacy, Green Bay Packers (56%)
Mark Ingram, New Orleans Saints (42%)

Det første der springer i øjnene er Mark Ingrams sølle 42 procent offensive snaps. Ingram fik kun 12 løb og to receptions. 14 touches er ikke meget for en back, der mindst skal være high end RB2 uge efter uge.

Matt Forte spillede 76 procent af de offensive snaps. Og han leverede stort med 155 yards og 4,36 yards pr. carry! Lige nu er der ingen bekymringer om Forte, da Bilal Powell kun fik 24 procents snaps, men hvor længe kan den 31-årige back holde til det?

Skuffende at Adrian Peterson, Todd Gurley og Ezekiel Elliott alle lå på 62 procent offensive snaps eller under. Næppe hvad ejere, der har drafted dem i første runde havde forventet.

Carlos Hyde spillede kun 70 procent af de offensive snaps, men han spillede alligevel fjerdeflest snaps af alle running backs. 49ers’ tempo betyder, at Hyde vil få mange snaps i kampe, hvor 49ers fører. Spørgsmålet er, hvor mange kampe det er…

DeMarco Murray manede alle bekymringer til jorden om et split med Derrick Henry. Murray loggede 75 procent offensive snaps mod Henrys 31 procent.

Melvin Gordon startede for Chargers men fik kun 32 procent offensive snaps. Danny Woodhead tog over og løb endda 16 gange; noget der ellers skulle falde til Gordon.

Ameer Abdullah var fantastisk på sine 62 procent offensive snaps, men Theo Riddick var ligeså god – hvis ikke bedre – på sine 37 procent. Begge Lions-backs er værd at eje i alle formater, men Riddick er bedst i PPR.

Chris Thompson startede ikke men loggede alligevel 67 procent af Redskins offensiv snaps. Matt Jones startede men skuffede og fik kun 33 procent snaps.

Spørgsmål eller kommentarer kan som altid smides i kommentarfeltet eller på Twitter @JacobNoertov

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *