Blog: NFC East – noter og kommentarer

En positionstræner uden et berømt overskæg kan gøre en stor forskel for et førsterundevalg, et andet stortalents ankelskade bekymrer, Dallas Cowboys kan få en skidt start, og Philadelphia har en meget spændende sleeper. Læs her en bunke noter og kommentarer til de fire hold i NFC East.

WASHINGTON REDSKINS

Defensive line coach Jim Tomsula er ny mand i Washington, og man skal ikke undervurdere hans betydning. Tomsula blev hånet i San Francisco, da han floppede som head coach (og kommunikatør), men ingen kan håne hans evner som positionstræner. Tomsula har en fantastisk fornemmelse for, hvordan han “trigger” det bedste frem i sine spillere, og hans energi og entusiame smitter af på spillerne. Meldingerne fra flere af Redskins’ D-linemen er da også, at de aldrig har oplevet en træner som Tomsula, der i øvrigt har barberet det nærmeste ikoniske “trucker mustache” af og tabt sig 20 pund i 2016, da han var uden for NFL efter fyringen i San Francisco. Jeg glæder mig til at se hans arbejde med at udvikle førsterundevalget Jonathan Allen, der faldt til 17. valget i runden, men hvis det ikke havde været for en række skulderskader, kunne have været et top 5-valg … ESPNs John Keim fortæller til Draftday.dk, at han især har været imponeret over nose tackle Phil Taylor i offseason. Taylor var tæt på at stoppe karrieren, men hans hustru fik ham overbevist om, at han skulle fortsætte, og nu gør han det godt for Redskins … Her er en vanvittig, men ikke nødvendigvis ukorrekt observation: CBS’ Jason La Canfora, der normalt har gode kilder hos Redskins (han er tidligere beat writer for holdet hos The Washington Post), sagde i midten af august, at man ikke skal udelukke, at Redskins “franchise  tagger” quarterback Kirk Cousins igen i 2018. Altså for tredje år i træk. Det vil medføre, at Cousins ifølge ligaens overenskomst skal have en lønforhøjelse på 44 procent fra hans nuværende grundløn på 23 millioner dollars. Det er 34,4 millioner dollars – klart den højeste løn i ét enkelt år, som en NFL-spiller nogensinde har fået. Men La Canforas vurdering er, at Redskins ikke vil smide Kirk Cousins på porten – og lade ham teste free agency – hvis han for eksempel bringer dem et stykke ind i slutspillet. Ganske enkelt fordi det er så svært at finde quarterbacks i nutidens NFL – særligt hvis du er et slutspilshold, der først vælger efter 20. valget. Så hellere “tagge” ham endnu engang, hvis det ikke lykkedes at lave en længerevarende aftale med ham … I 2015 brød Redskins kun 81 tacklinger på løb pr. Football Outsiders – klart færrest i NFL. Sidste år var det stik modsat: Redskins var først med 149 brudte tacklinger på løb.

LÆS: NFC North – noter og kommentarer

NEW YORK GIANTS

Sidste års førsterundevalg, cornerback Eli Apple som Giants valgte med tiendevalget, døjer med skader i begge ankler, der “bekymrer” head coach Ben McAdoo. Problemet er ikke, om Apple kan spille i 2017, men mere om skaderne vil genere ham gennem sæsonen og dermed hæmme ham … Der er allerede skrevet utallige artikler om hans problemer, men det er værd at bemærke, at i de seneste to sæsoner har ingen anden spiller i NFL tilladt flere quarterback pressures end Giants’ udskældte venstre tackle, det tidligere førsterundevalg Ereck Flowers … I 2016 var Eli Manning skidt kastende på de længere ruter men internt hos Giants håber og forventer man, at tilføjelsen af den enorme wide receiver Brandon Marshall (via free agency) og den lynhurtige tight end Evan Engram (via draften) kan give Manning bedre vilkår på de dybere kast – forudsat selvfølgelig at Flowers og resten af angrebslinjen giver ham tid til at kaste … Det undrer mig, at Giants ikke forsøgte at opgradere NFLs 29. bedste løbeangreb, der kun skaffede 2,98 yards pr. løb på første down. Paul Perkins starter, mens en kombination af Wayne Gallman, Shane Vereen og Orleans Darkwa skal supplere ham. Det er ikke en god gruppe, og selvom Giants har stærke forventninger til Perkins, der snittede 4,1 yards pr. carry som rookie i 2016, skræmmer han ingen … Defensive end Jason Pierre-Paul har været fantastisk skarp i preseason, og han fortæller, at han forventer at slå sin personlige sack-rekord (16,5 sacks) i denne sæson.

DALLAS COWBOYS

Kan Dallas Cowboys – i værste fald – indlede sæsonen med fire nederlag i fem kampe? Det er bestemt muligt. Running back Ezekiel Elliott er indtil videre suspenderet i sæsonens første seks kampe, men dertil kommer, at den startende linebacker Anthony Hitchens er ude i næsten en halv sæson med en knæskade, og de tre defensive lineman, Randy Gregory, David Irving og Damontre Moore, er alle suspenderede i de første kampe i et forsvar, der er i forvejen har flere spørgsmålstegn. “1-4” er en slem begyndelse, og Dallas har kvaliteterne til at vende den rundt og indlede sæsonen “4-1”. Men et kig på programmet viser, at holdet først møder Giants hjemme, så venter der to svære udekampe i Denver og Arizona, inden Rams i 4. spillerunde er en overkommelig opgave. Men på papiret er gæsterne fra Green Bay favoritter i sæsonens femte kamp. Den sjette kamp er så mod San Francisco, der bør blive besejret. Men en skuffende sæsonindledning er en seriøs mulighed … Jeg vil bestemt ikke blive forbavset, hvis quarterback Dak Prescott tager et skridt tilbage i år 2 efter en overraskende god rookie-sæson. Prescott er et kæmpe talent, men i sin anden sæson i NFL venter der et større pres på ham – han skal ikke blot være rigtig god, han skal være i NFLs elite – og nu har modstanderne haft en hel offseason til at nærstudere hans styrker og svagheder. Da han indledte training camp som rookie var han kun tredjevalg, men en stærk preseason og Tony Romos skade bragte ham op som starter. Og Dallas’ turneringsprogram er på papiret samtidig markant hårdere end i 2016. Faktisk møder Cowboys i denne sæson fem af de 12 bedste kasteforsvar … Der er store forventninger til safety Byron Jones i Dallas. Han har haft en god offseason og er klar til at bryde igennem i år 3 i NFL … I Chidobe Awuzie (2. runde) og Jourdan Lewis (3. runde) har Cowboys fået to rookie-cornerbacks, der kan blive nogle virkelig dygtige NFL-spillere – og bedre end deres draftstatus indikerede. Især Awuzie, der er ekstremt hårdfør, har evnerne til at blive en profil i ligaen.

LÆS: AFC South – noter og kommentarer

PHILADELPHIA EAGLES

Én af mine yndlingsspillere i hele draften var wide receiver Mack Hollins, som Eagles valgte i 4. runde. Han har en fremragende størrelse (6’4, 221) og samtidig en god fart i fødderne. Han kan blive en farlig dyb trussel for ørnene – og i college scorede han hele 20 touchdowns på bare 71 catches. Men dét, der gør ham ekstra interessant, er, at han samtidig er en formidabel special teamer. Hollins har haft en virkelig god offseason og har fået masser af ros og ventes at få spilletid både på ydersiden og i “the slot” for Eagles … Offensiv koordinator Frank Reich er meget imponeret over sin wide receiver-gruppe. Faktisk så imponeret, at den tidligere Bills-quarterback, der har været træner i NFL siden 2008, kalder det for den “bedste receiver-gruppe”, han har haft med at gøre. En gruppe, der ganske vist har sendt Jordan Matthews til Bills, men som stadig består af Torrey Smith, Alshon Jeffery, Nelson Agholor, Mack Hollins og Marcus Johnson og Shelton Gibson … Førsterundevalget Derek Barnett har været meget imponerende i offseason og i preseason. Faktisk har den adrætte, viljestærke defensive, end der slog legendariske Reggie Whites rekord for flest sacks i karrieren hos University of Tennessee, været så god, at han bør være kraftigt i spil til titlen som “Defensive Rookie of the Year” … Ryan Mathews er færdig i Philly, og det kan ifølge head coach Derek Pederson give en ekstra, stor arbejdsbyrde til nyankomne LeGarrette Blount. I sommers var der gisninger om, at Eagles måske ville fyre den tunge back, men alt tyder nu på, at han bliver en stor del af ørnenes “game plan”.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *