Blog: Ustabile NFL er ikke fedt…

NFL-holdene er for utabile – og det er ufedt. Læs her et blogindlæg, der går tæt på det historisk middelmådige NFL, hvor alt for mange hold har problemer at slås med.


Det er 13 år siden, at NFL på dette tidspunkt i en sæson har budt på en så stor masse af middelmådige hold, der hverken er fugl eller fisk.

Ikke siden 2002 har der nemlig været så få hold, som efter ni spillerunder har en “winning record”. Dengang kunne kun 10 hold præstere det, i år er antallet 11 mandskaber. Til sammenligning havde hele 17 hold efter 9. spillerunde i sidste sæson vundet flere kampe, end de havde tabt. Men i år er det anderledes. Langt flere hold er den bløde mellemvare, der er hverken eller.

Det er ganske enkelt ustabilitetens sæson i NFL – og det er ufedt, hvis man spørger mig.

For alt for mange hold har i denne sæson – efter min mening – en blanding af lovende sider og uholdbare issues, der gør, at de både kan nå i slutspillet eller havne med et top 10-valg.

Umiddelbart gør det sæsonen mere spændende og lige – præcis som NFL gennem salary cappen og draft-strukturen har ønsket, at det skal være – men det udvander efter min mening for mange af den slags kampe, der ellers kunne se attraktive ud for millioner af NFL-fans. Simpelthen fordi det ene hold eller måske ligefrem begge hold er alt for ustabile og måske kan vinde den potentielt vigtige kamp, som vi normalt ville se frem til. Men denne vigtige kamp mister sin værdi, når vi samtidig ved, at vinderen af opgøret let kan tabe næste rundes kamp mod et hold, det ellers burde slå.

Er Jets fugl eller fisk?
Sådan har jeg for eksempel i denne sæson haft det med normale lækkerbidskener som Patriots vs Colts og Eagles vs Giants, der led under af, at i hvert fald tre af de fire hold er stærkt ustabile. Det gjorde udfaldet af kampene lidt mere ligegyldige.

Og det er ufedt.

Selv mange af de hold, der har en “winning record”, ser sårbare ud, hvis man sammenligner med tidligere tiders tophold. Som for eksempel New York Jets (5-3). Samme Jets-hold, der har imponeret mod Colts og Dolphins, har også tabt til Raiders og Eagles. Og den ene uge var de tæt på at slå Patriots, ugen efter blev de ydmyget i Oakland, og i den forgangne weekend var de så lige ved at dumme sig mod Jaguars. Jets er varme og kolde – man aner ikke, hvad man får.

Faktisk har vi lige nu to hold, der fører deres divisioner (Giants og Colts) med henholdsvis en 5-4- og 4-4-“record”. Det har ikke været tilfældet på nuværende tidspunkt siden 2007, og det siger lidt om, hvor ekstremt ustabile en række af selv de bedste hold er.

Skader har efter min mening en stor del af skylden for, at ikke flere hold leverer varen uge efter ugen i en stor del af sæsonen.

Pittsburgh Steelers har eksempelvis i denne sæson vundet fem kampe, men også tabt fire – og er nu for anden gang i denne sæson uden den skadede Ben Roethlisberger. Colts kom også endelig i gang i søndags, da holdet slog Denver Broncos. Quarterback Andrew Luck, der havde misset to kampe, var endelig skadesfri, men nu er han så skadet igen – og ude i mindst én måned. Colts vil med stor sandsynlighed fortsætte den ustabile adfærd i 2015-sæsonen. Og Dallas Cowboys kom aldrig i gang, efter at Tony Romo gik ned med en skade og kan nu næppe tåle at tabe bare én kamp mere, hvis drømmen om en plads i slutspillet skal realiseres.

Få virkeligt dårlige hold
Man kan selvfølgelig argumentere for, at tre hold (Patriots, Bengals, Panthers) fortsat er ubesejrede, og at det beviser, at mine frustrationer ikke holder. Men virkeligheden er også, at der er færre rigtigt dårligere hold i år end i andre år – i hvert fald statistisk set. Kun ét hold (Detroit) har vundet én kamp eller færre, og det er det færreste antal efter ni spillerunder siden 2006.

Det betyder med andre ord, at bundniveauet er hævet, men til gengæld indikerer det lave antal hold med en “winning record” også, at topniveauet generelt er faldet. Den bløde mellemmasse er ganske enkelt utroligt stor, og lige nu er der kun fire mandskaber udover de tre ubesejrede hold i NFL, der har vundet minimum to kampe i træk. Alle andre hold har som minimum tabt én kamp i én af de foregående to uger.

Alt i alt giver det et NFL, der lige nu alt for ustabilt til, at det er rigtigt fedt.

Enig eller uenig med bloggen? Kommentér gerne på Twitter til @shygumhansen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *