Blog: NFC West – noter og kommentarer

Reuben Foster løber med al opmærksomheden i San Francisco, men det er et andet ungt stortalent, man skal holde øje med. Sheldon Richardson giver Seahawks en skræmmende god forsvarslinje, Wade Phillips’ forsvar hos Rams bør blive bedre, hvis man tro historien, og det er måske sidste chance for Arizona Cardinals. Læs her noter og kommentarer til de fire hold i NFC West.

SAN FRANCISCO 49ERS

Førsterundevalget Reuben Foster har fået massiv hype efter en forrygende training camp med mange interceptions og en stærk preseason med eksplosive hits. Flere (som The MMQBs Peter King) omtaler nu Foster som en “Defensive Rookie of the Year”-favorit. Men i en talentfuld “front seven”, der også tæller “LEO”-rusher Arik Armstead og tredjevalget i april-draften, Solomon Thomas, er det efter min mening defensive tackle DeForest Buckner, der kan få den største sæson af dem alle. 49ers’ topvalg i 2016-draften havde – ubemærket for mange – en meget lovende rookie-sæson, og han er fænomenalt fysisk talent, der med forstærket hjælp omkring sig kan blive en faktor i Robert Salehs aggressive forsvar, der bygger på fire defensive linemen, der konstant skal angribe … 49ers har formentligt den svageste gruppe af cornerbacks i NFL, og det kan blive et stort problem sæsonen igennem … Femterundevalget George Kittle står til at starte som tight end for 49ers. Kittle er en stærk all-round tight end, der blokerede meget hos Iowa, men som fik færre chancer på catches. Han har dog gjort det overraskende godt gennem offseason og passer perfekt til Kyle Shanahans angrebssystem, der med mange udvendige løb kræver, at tight ends kan lidt af det hele … General manager John Lynch er kommet godt fra start, og hans positive, åbne sind er en total modsætning til forgængeren Trent Baalkes lukkede stil. Og han har ikke mindst generelt truffet overbevisende beslutninger, siden han i januar nærmest sensationelt skiftede jobbet med tv-kommentator ud med jobbet som GM. Lynch var grøn som general manager, men hans bedste beslutning var at omgive sig med to, virkelig gode folk. Martin Mayhew kender som tidligere general manager hos Detroit Lions alt til jobbet og dets krav, og han kan støtte Lynch (hans tidligere holdkammerat hos Buccaneers), og vice president of player personnel, Adam Peters, er en ung komet, som, flere har forudset, selv er en general manager i løbet af få år. Det var kun fordi, at det var vennen John Lynch, der spurgte, at Broncos’ general manager lod sin daværende director of college scouting forlade holdet. For Elway ville blokere alle andre forespørgsler for at holde på Peters.

LÆS: Blog: NFC East – noter og kommentarer

SEATTLE SEAHAWKS

Handlen, der sendte det tidligere førsterundevalg, defensive tackle Sheldon Richardson til Seattle, giver på papiret Seahawks den mest skræmmende forssvarslinje, vi har set i NFL i flere år. Richardson danner gruppe med Frank ClarkMichael Bennett og Cliff Avril, der alle er nogle farlige, aggressive pass-rushers, og det bliver et mareridt for modstanderen at blokere de fire nu.… Man kan skrive det om mange hold, men det er ikke desto mindre også sandt om Seahaws: Hvis ikke angrebslinjen spiller bedre, når Seahawks ikke i Super Bowl. Sidste år blev quarterback Russell Wilson presset på 29,5 procent af alle kastespil – klart mest i NFL – og spiller for spiller har Seahawks fortsat en enhed, der skal overpræstere for at levere den ønskede beskyttelse. Især venstre tackle Rees Odhiambo, der skal erstatte den korsbåndsskadede, projekterede starter George Fant, skal træde i karakter. Fant var selv svag sidste år – den værste offensive tackle ifølge Pro Football Focus – men Odhiambo er en konverteret guard, der kun startede 13 kampe som venstre tackle … Russell Wilson har i offseason haft et større fokus på sin kost og fra marts og to måneder frem tabte han 10 pund. Han håber, at en bedre kost vil gøre ham hurtigere og mere adræt, men samtidig er planen også, at han i højere grad kan holde sig skadesfri … Seahawks’ forsvar var som forandret, efter super safety Earl Thomas brækkede benet i midten af 2016-sæsonen og missede resten af sæsonen. Ifølge Football Outsiders tillod forsvaret kun 16,4 point pr. kamp og 4,98 yards pr. spil i de kampe, hvor Thomas var med. Men uden ham tillod forsvaret 22,0 point pr. opgør – og 5,39 yards pr. spil. Thomas er nu fit og klar igen.

LÆS: Blog: AFC East – noter og kommentarer

LOS ANGELES RAMS

Wade Phillips er ny defensiv koordinator hos Los Angeles Rams, og når NFL-veteranen tager over hos et nyt hold, sker der som regel noget godt. Phillips har anført syv hold før Rams, og alle syv forsvar forbedrede sig og sluttede i minimum top 13 i Football Outsiders’ rangering af forsvarene. Phillips’ senest anførte forsvar, Denver Broncos, blev bedst i hele NFL i 2014, da han tog over … Under Wade Phillips skifter forsvaret fra et 4-3- til 3-4-udseende, men forvent lige mange “big blitzes”. Sidste år førte Broncos med Phillips som koordinator og netop Rams hele ligaen ved at blitze på 27 procent af alle kastespil … Én af de spillere, der kan bryde igennem i 2017, er ifølge Joseph Curley, der dækker Rams for The Ventura County Star, cornerback Kavyon Webster. Han skifter fra Broncos, hvor han stod i skyggen af Aqib Talib, Chris Harris og Bradley Roby, men Curley fortæller til Draftday.dk, at han forudser, at Webster bryder igennem i 2017 … Den vigtigste tilføjelse er ifølge samme Curley venstre tackle Andrew Whitworth, der er efter en 11 år-lang karriere i Cincinnati, nu bemander venstre flanke hos vædderne. Den 35-årige veteran, der fik en treårig aftale til 33,75 millioner dollars, har ifølge ESPN været meget energisk og forsøgt at sætte et eksempel ved blandt andet at være den første offensive spiller på banen og ved at løbe mellem spillene. Men vigtigst af alt er han en meget solid bodyguard for Jared Goff – Rams har ikke haft en god venstre tackle i årevis … Den nye head coach, angrebstænkeren og kun 31-årige Sean McVay, sagde sidst i august, at Jared Goff har “udviklet sig meget” gennem offseason. Goff sagde, at han havde meget lettere ved at lære McVays angrebssystem, end det angrebssystem, som koordinator Rob Boras kørte i 2016, men oven på en svag rookie-sæson er presset på sidste års topvalg stadig stort. Lad os være ærlige: Det er trendy for NFL-eksperter i medieverdenen at spå, at Goff aldrig lever op til sit potentiale. I 2017 får vi et større fingerpeg af, om kritikerne får ret.

LÆS: Blog: NFC North – noter og kommentarer

ARIZONA CARDINALS

Man kan sagtens argumentere for, at Arizona Cardinals peakede for to år siden, da holdet var i NFC-finalen. Uanset hvad er 2017 formentlig sidste, store chance for holdet for at gå hele vejen. Forsvaret er stadig stærkt, men Carson Palmer bliver 38 år inden sæsonen slutter, og Cardinals har ingen naturlig, god afløser for Palmer, der i offseason flirtede med tanken om at stoppe karrieren. Hvis han ikke selv stopper, kan Fader Tid gøre ham endnu mindre skarp ét år fra nu, og derfor er det sidste chance. Dertil kommer, at wide receiver-legenden Larry Fitzgerald er 34 år og meget vel også i sin sidste sæson, og head coach Bruce Arians er 65 år og har haft flere helbredsproblemer. Trioen Palmer/Fitzgerald/Arians har ført meget succes med sig, men uden de tre kommer et kostbart tomrum … Sidste års førsterundevalg, defensive tackle Robert Nkemdiche, var én af vinderne i Arizona Cardinals’ training camp. Adam Green, der dækker Cardinals for Arizona Sportds 98.7 FM, fortæller til Draftday.dk, at Nkemdiche har vist en større modenhed og motivation, og det har gavnet hans præstationer. Som rookie sad han uden for i syv kampe, fordi han ganske enkelt ikke var god nok … Cornerback Patrick Peterson dækkede ofte modstanderens bedste wide receiver i 2016, men han var ifølge Pro Football Focus i top 10 over de cornerbacks, der i 2016 fik kastet færrest bolde imod sig. Det siger lidt om den respekt, som modstanderne har for ham … D.J. Humphries er nu fuldtids-starter som venstre tackle. Det er nu, han skal bevise, hvorfor det var fornuftigt af Cardinals at bruge et førsterundevalg på ham i 2015-draften.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *