Blog: NFC South – noter og kommentarer

Nu er det slut med undskyldninger for Jameis Winston, og få spillere har denne sommer været så hypet som Carolinas topvalg i draften. Og så er en receiver fra Saints i Odell Beckham Jr.-klassen ifølge en NFL-ekspert. Læs her noter og kommentarer til holdene i NFC South.

ATLANTA FALCONS

Angrebslinjens effektivitet kan blive afgørende for Atlantas succes i 2017. Falcons var det eneste hold, der i 2016 startede samme fem linemen i alle kampe, men højre guard Chris Chester trak sig tilbage, og derfor skal Wes Schweitzer og Chris Garland tage over for Chester. De har ikke samme kaliber. Skader er uundgåelige i NFL, og det bliver interessant at se, hvordan offensiven håndterer, hvis én eller flere starters går ned med en skade … Siden 1993 har intet hold, der tabte en Super Bowl i sæsonen forinden, været tilbage til ”The Big Dance” året efter. Og for Falcons er tømmermændene ekstra grumme, fordi holdet, som bekendt, var foran med 28-3 i 3. quarter af Super Bowl i februar, men siden kollapsede og tabte til Patriots. Head coach Dan Quinn har bestemt ikke ignoreret det faktum – snarere tværtimod – og han har talt med flere trænere fra andre sportsgrene (herunder NBA-coachen Steve Kerr), der har oplevet noget tilsvarende, for at få deres bud på, hvordan man kommer videre og undgår en nedtur året efter. Falcons indleder dog sæsonen med tre kampe mod Chicago, Detroit og Buffalo i de første fire kampe, men møder Green Bay hjemme i 2. spillerunde. Der er grobund for en god start, der kan banke lidt af tømmermændene nu af kroppen … Atlanta Falcons har i preseason taget holdets 1,6 milliarder dollars-dyre og nye arena, Mercedes-Benz Stadium, i brug. Blandt mange features i det nye ”high tech”-stadion er taget, der kan køres af og på, men som består af intet mindre end otte dele … Running back Terron Ward er et navn, man skal holde øje med. Han er efter Devonta Freeman og Tevin Coleman på holdets depth chart, men har ifølge Dave Choate fra Falcons-sitet The Falcoholic været ”meget imponerende i alle spillets facetter”. Og så er Ward også en fremragende special-teamer, fortæller Choate til Draftday.dk.

CAROLINA PANTHERS

Der er sindssygt meget hype omkring running back Christian McCaffrey, der ikke bare havde en fantastisk optakt til draften, hvor Panthers valgte ham med ottendevalget, men som også har været sensationelt god i offseason. Det vil faktisk næsten være en skuffelse, hvis han ikke bliver årets offensive rookie i NFL. I anden runde valgte Panthers så lige så hurtige og letfodede Curtis Samuel – en running back/wide receiver fra Ohio State, der løber 40 yards på 4,31 sekunder – og deres ankomst vil formentligt betyde flere hurtigt afviklede kast fra Cam Newtons hånd, så de hurtigt kan gribe bolden og selv skaffe yards … Tilbagevendte Julius Peppers er ikke længere den spiller, han var engang, og hos Packers i 2016 var den 37-årige oftest ”nickel defensive tackle”, hvorfra vejen til quarterbacken er kortere. Panthers har allerede flere stærke defensive tackles, og spørgsmålet er derfor, hvor der er plads til Peppers … Én af de artige overraskelser i Carolina Panthers’ offseason har været wide receiver Damiere Byrd, fortæller Bradley Smith, der driver Panthers-sitet ”Cat Scratch Reader” … Uanset hvordan man end vender og drejer det, er det spøjst, at Marty Hurney er tilbage som midlertidig general manager og afløser for fyrede Dave Gettleman, efter at Hurney selv blev smidt på porten og afløst af netop Gettleman … I 2016 blev Cam Newton angrebet af blitzes på 38 procent af alle dropbacks – flest i NFL pr. Football Outsiders – og på 13 procent af spillene sendte modstanderen en ”big blitz” efter Newton (også flest). … Carolina Panthers lod overraskende stjernen Josh Norman forlade holdet sidste maj, og forventningerne til de to rookies, James Bradberry og Darryl Worley, var ikke store. Men begge gjorde det overraskende godt og bør kun blive endnu bedre i år 2.

NEW ORLEANS SAINTS

Andenårsspilleren Michael Thomas, der som rookie greb 91 bolde for 1137 yards og ni touchdowns, er ifølge Mike Lombardi (tidligere general manager hos Cleveland Browns) nu allerede én af NFLs allerbedste wide receivers. Helt i Odell Beckham- og Mike Evans-eliten … Venstre tackle Terron Armstead er solid, men har misset 12 kampe de seneste to sæsoner på grund af skader og er ude en stor del af den kommende sæson med en skulderskade, der krævede operation … Tredjerundevalget Alvin Kamara har haft en fremragende og stærk preseason, og han kan presse Mark Ingram og Adrian Peterson for spilletid i Saints’ stærke running back-gruppe. Kamara en “big play”-back, der i 2016 tog over som førende rusher hos The Tennessee Vols i college football og udviste store evner. Han har farten og den aggressive attitude til at besejre modstandere på sin vej, men er samtidig en udmærket “pass blocker” og en solid catcher på kast. Flere gange i college stod han som slot-receiver, så Saints kan være innovative med ham, som Panthers ventes at være det med Christian McCaffrey og Curtis Samuel. … New Orleans Saints har store forventninger til rookie-cornerback Marshon Lattimore, der ventes at starte fra dag 1. I holdets 50-årige historie har Saints kun fået tre cornerbacks valgt til Pro Bowl, og ikke én har været valgt dertil i 22 år. Lattimore skal lukke et hul på cornerback-positionen, hvor holdet ifølge Football Outsiders’ analyse ikke har været bedre end nummer 22 i NFL ud af de 32 hold til at dæmme op for modstanderens bedste wide receiver … Sidste år førte defensive end Cameron Jordan alle NFL-spillere med 17 tacklinger for tab. Et bevis på, hvor dygtig en ”run stopper”, han er .. Vi ved formentligt allerede i begyndelsen af oktober, om Saints er ”the real deal” eller ej. Holdet har en hård begyndelse på sæsonen med først en udekamp i Minnesota mod Adrian Petersons gamle mandskab, dernæst venter New England hjemme, så skal Saints en tur til Carolina, inden Miami er modstanderen i London i en kamp, hvor de uvante omgivelser kan genere begge hold.

TAMPA BAY BUCCANEERS

Der var en kontant kommentar i et afsnit af tv-serien ”Hard Knocks”, der følger Buccaneers’ training camp, som jeg især bed mærke i. Under et ”production meeting” – et møde før en kamp, hvor tv-folkene møder spillerne og trænere – så man Bucs’ quarterback’ Jameis Winston tale med de to tidligere NFL-coaches, Jon Gruden og Rex Ryan, der nu begge arbejder for ESPN. Altid kontante Ryan sagde direkte til Winston, at tiden nu var kommet, hvor han skulle slå til. ”Du har alt, hvad du har behov for på dette hold for at vinde” – sagde Ryan – med henvisning til to top-receivers i form af Mike Evans og DeSean Jackson, to stærke tight ends i form af rookie O.J. Howard og lovende Cameron Brate og en stærk running back – nemlig Doug Martin. Ryan sagde ganske enkelt, at Winston ikke kan komme med undskyldninger i 2017, for angrebet er spækket med våben, han kan bruge … Der er ikke noget svagt hold i NFC South, og det kan koste Buccaneers en plads i slutspillet, selvom truppen efterhånden – med få undtagelser – ingen mangler har. Dybden i truppen lader stadig noget tilbage at ønske, men Buccaneers’ førstekæde er i den bedre halvdel af NFL. Det er måske bare alligevel ikke nok til en slutspilsplads, hvis holdet kikser i kampe, de burde vinde … Der kom gode meldinger fra Buccaneers’ training camp omkring rookie-receiver Chris Godwin. Den 11. valgte wide receiver i 2017-draften (3. runde) er en muskuløs, Anquan Boldin-light receiver. Han er ikke flashy, men stabil og stærk i tæt trafik, og Mark Cook, der driver Bucs-sitet Pewter Nation, fortæller til Draftday.dk, at Godwin i campen mere lignede en etableret veteran end en rookie. Godwin er da også én af profilerne i “Hard Knocks” … I første halvdel af 2016-sæsonen tillod Buccaneers’ forsvar 29 point. I anden halvdel kun 17,1 point. Det opsving var positivt og lover godt for 2017, hvor defensiven for alvor har fået andenårs-koordinatoren Mike Smiths forsvarssystem ind under huden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *