Blog: NFC North – noter og kommentarer

Et holds receivere har båret særlige, elektroniske briller til træning for at blive bedre til at gribe bolde. Et andet hold bliver holdt tilbage af deres general manager. Læs her en bunke subjektive kommentarer og små noter til hvert af de fire hold i NFC North.

GREEN BAY PACKERS

Intet hold i NFL får en sværere indledning på sæsonen end Green Bay Packers, der først møder Seattle Seahawks hjemme og dernæst spiller ude mod Atlanta Falcons – som holdet tabte til i NFC-finalen i januar. Man kan argumentere for, at Packers, Falcons og Seahawks er NFCs tre bedste hold, og derfor kan kampen om hjemmebanefordel gennem slutspillet potentielt blive afgjort i september, hvis alle tre hold ellers vinder de kampe, de er favoritter i … Aaron Rodgers er efter mn mening NFLs bedste quarterback (skarpt forfulgt af Tom Brady), og meldingerne fra Green Bay er, at han har været ultraskarp i training camp. ESPNs Rob Demovsky kalder over for Draftday.dk quarterbacken for “en vinder” i campen, fordi hans samarbejde med receiverne har været så opsigtsvækkende godt – selv efter Rodgers’ nærmest urimelig standard… Head coach Mike McCarthy har store forventninger til running back Ty Montgomery – en konverteret wide receiver – der med Eddie Lacy og James Starks’ afgang nu er featured back. Men Montgomerys største svaghed (hans kasteblokeringer) kan blive et issue for Packers, hvis han ikke forbedrer sig. Packers valgte running backs i 4., 5. og 7. runde af draften, og de vil supplere Montgomery, der i offseason især har fokuseret på at blive stærkere og mere smidig … Det er fair at spørge, om Ted Thompsons strategi holder Green Bay tilbage? General manageren insisterer på at bygge holdet op via draften, og bortset fra tilføjelsen af tight end Martellus Bennett, cornerback Davon House og senest den fyrede 49er-veteran Ahmad Brooks (der bliver en top-reserve), var Packers igen i år ikke synderligt aktive i free agency. Packers, der har været i slutspillet ni år i træk, er altid virkelig gode, men ikke gode nok til at gå hele vejen, og mange af Thompsons draftvalg i de senere år har skuffet. Man kan argumentere for, at Packers med tilføjelsen af én eller to virkelige store free agents – især til forsvaret – kan nå skridtet videre, fordi truppen er stærk, men lige mangler det sidste. Som det var tilfældet for Broncos, da de signede spillere som DeMarcus Ware, Emmanuel Sanders, Aqib Talib og T.J. Ward (et år senere vandt de Super Bowl), eller som 49ers gjorde i 1994, hvor holdet allerede var rigtigt godt, men havde brug for free agent-profiler som Deion Sanders, Richard Dent og Ken Norton Jr. til endelig at bringe dem hele vejen til mesterskabet. P.t. er Packers samlet 19 millioner dollars under salary cappen – det er det syvendestørste cap room i NFL. Men Thompson holder på pengene, som han altid gør. Det er svært ikke at spekulere i, om det har kostet en Super Bowl eller to her i Aaron Rodgers’ storhedstid.

MINNESOTA VIKINGS

Én af de store vindere i Vikings’ offseason er defensive end Tashawn Bower – en undrafted rookie free agent. Det fortæller Chris Gates fra Vikings-sitet The Daily Norseman til Draftday.dk. Bower fik  lige efter draften den fjerdestørste kontrakt, der blev givet til en undrafted free agent, og han har imponeret i både training camp og i preseason, og han har en god chance for at få en plads i 53 mand-truppen. Defensive end-positionen er blandt de stærkeste positioner på holdet, men Bower har gjort sig meget positivt bemærket. Med sine 6 fod 5 inches og 33 3/8 inches har han den størrelse, som head coach Mike Zimmer søger hos sine edge rushers … En anden defensive end, Danielle Hunter, der var holdkammerat med Bower hos LSU, kan ifølge Tim Yotter fra et andet Vikings-site, VikingUpdate, lave 15 sacks i denne sæson. Sådan lyder hans forudsigelse i et interview med Draftday.dk, hvor han spår, at Hunter får et stort gennembrud. Sidste år fik han spilletid på 57 procent af alle snaps, men en større arbejdsbyrde i 2017 kan ifølge Yotter øge sack-antallet … Xavier Rhodes, der for nylig blev belønnet med en ny, stor aftale, er nu én af NFLs bedste cornerbacks. I 2016 tillod han en passer rating af 47,0 point på kast i sin retning, men han skal undgå flere kendelser imod sig (han fik kastet otte gule flag i sin retning i 2016 herunder tre gange for defensive pass interference) … Den fremadstormende wide receiver Stefon Diggs greb for 903 yards i 2016. Det vil være overraskende, hvis han ikke bryder 1000 yards-grænsen i 2017. Han bør kun blive bedre, og han er en letfodet, hurtig receiver, der er et klart førstevalg i Minnesota og yndlingsmål for quarterback Sam Bradford.

CHICAGO BEARS

Rookie Tarik Cohen er blevet sammenlignet med Darren Sproles, fordi de begge er eksplosive og små (Cohen måler 5 fod 6 inches). Men Cohen kan blive en force som en X-faktor i Bears’ angreb og som kick returner, og derfor er han efter min mening én af de spillere, man skal holde godt øje med i 2017 i The Windy City. Fjerderundevalget har vakt opsigt, og han er et meget spændende talent – trods størrelsen – med et fantastisk fighterhjerte … Det bliver Mike Glennon og ikke rookie Mitch Trubisky, der starter for Bears bag center i 1. spillerunde, men Trubisky, som Bears på kontroversiel vis handlede én plads op for at vælge i draften, har gjort det glimrende indtil nu, og derfor varer det næppe længe, før draft-investeringen er starter. Det fortæller Bears-eksperten Dan Pompei fra The Bleacher Report til Draftday.dk. Trubisky har alle evner til at blive en franchise quarterback – og en bedre passer end tårnhøje Glennon – og de foreløbige meldinger fra Chicago er, at Trubisky har været alt dét, som Bears håbede, han ville være, og mere til … Chicago Bears’ secondary er et stort issue, og der er grund til at tro, at Bears i mange kampe vil blive kastet i mere eller mindre i sænk. De to, nye cornerbacks, Prince Amukamara og Marcus Cooper, var ikke bedre end middelmådige i 2016, men står nu til at starte, og de to inside linebackers Jerrell Freeman og Danny Trevathan er bedre “run stoppers” end forcer mod kast. Det kan skabe problemer, når Bears møder gode eller stærke quarterbacks … Det er et “make it or break it”-år for wide receiver Kevin White. Ikke mindst nu hvor top-receiveren Cameron Meredith er ude med en alvorlig knæskade. Det tidligere top 10-valg i draften sad ude som rookie i 2015 med en skinnebensskade og greb kun 19 bolde i 2016 i sølle fire kampe, før han brækkede benet. Nu er han tilbage, men spørgsmålet er, hvor fit han er. I hvert fald viser historien, at førsterundevalgte receivers, der ikke formåede at gribe flere end maksimalt 20 bolde i deres første to sæsoner i NFL, ikke får succes siden. En liste, der indtil nu består af Marcus Nash, Rashaun Woods, R. Jay Soward, A.J. Jenkins, og Yatil Green. Alle “busts” på grund af skader eller skuffende præstationer … Hvis sidste års førsterundevalg, linebacker Leonard Floyd, kan lægge hjernerystelserne bag sig, er han en spiller, der kan lave et tocifret antal sacks i 2017, siger Bears-insider Arthur Arkush fra Pro Football Weekly til Draftday.dk.

DETROIT LIONS

Rookie-linebacker Jarrad Davis var én af mine yndlingsspillere i draften i år. Jeg vil ikke blive overrasket, hvis han i sidste ende bliver blandt to-tre bedste forsvarsspiller fra denne årgang. Hans atletiske evner er enestående, men han krydrer det med en fanden-i-voldskhed og en passion for spillet, som få kan matche. Det bliver måske ikke som rookie, at han leverer for alvor, men over tid kan han blive en stor profil … Lions får et kæmpe problem i forhold til at lægge pres på modstanderens quarterback, og jeg mener, at de potentielt kan have NFLs svageste pass-rush i 2017. Tabet af defensive end Kerry Hyder i preseason-åbningskampen – han er ude for sæsonen med en sprængt akillessene – var et hårdt tab, og Ziggy Ansah, der storskuffede i 2016, hvor han var skadet i anklen, er stadig ikke kommet sig over skaden. Det kan genere ham tidligt i sæsonen. Det betyder, at en markant del af presset skal komme fra upåagtede Anthony Zettel, Cornelius Washington, Patrick O’Connor, Jeremiah Valoaga og Alex Barret. Lions-forsvaret ser i det hele taget meget skidt og kræver mirakler fra defensive koordinator Teryl Austin … Sidste år tabte Detroit Lions’ receivers tredjeflest kast i NFL, og det har fået head coach Jim Caldwell til at gå utraditionelt til værks i offseason. Holdets receivers har båret særlige, elektroniske briller, der er skabt til at forkorte reaktionstiden. I et kort øjeblik bliver spillerens syn skærmet af, hvorefter brillerne åbner for fuldt syn. Det lille “sorte hul” i synet skal efter planen medføre, at øjet koncentrerer sig endnu mere om at fokusere på bolden og dermed gribe den … I 2017 blev Matthew Stafford presset på 28,5 procent af alle dropbacks – den største andel i karrieren. Lions har i offseason forstærket sig med to dygtige pass blockers i form af højre tackle Ricky Wagner og guard T.J. Lang, men tabet af venstre tackle Taylor Decker for en stor del af sæsonen med en skulderskade er et issue.

KILDER: Pro Football Focus, MMQB, Football Outsiders, ESPN, NFL.com.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *