Blog: Kort og godt om søndagens NFL-kampe

“NFL Sunday” er tilbage, og søndag får vi hele 12 kampe at nyde. Du får her lidt kommentarer til alle 12 søndagskampe – herunder noget at det, som undertegnede glæder sig allermest til at følge i kampene – eller at få svar på.

New York Jets at Buffalo Bills (Kl. 19.00)
Kort og godt: To hold, der har skilt sig af med flere profiler i genopbygingens navn. Begge hold er kandidater til et top 5 -valg i næste års draft – Jets er favoritter til at få topvalget – og derfor bliver det næppe den mest polerede football-kamp. Jeg glæder mig mest til at se, hvordan Bills’ nye og roste head coach, Sean McDermott, styrer en kamp fra sidelinjen. Er han en aggressiv coach, der tager chancer, eller er han mere tilbageholdende? Kan han stå for presset, hvis han skal tage en vigtig beslutning med 53 sekunder igen af kampen?

Eagles at Redskins (Kl.19.00)
Redskins har haft en skidt preseason, og angrebet virker ikke sammenspillet. Derfor bliver det interessant at se quarterback Kirk Cousins i aktion oven på den meget polemik, der har været omkring hans kontrakt. Omvendt har Eagles en virkelig stærk angrebs- og forsvarslinje, hvilket kan føre dem langt. Personligt ser jeg frem til at se rookie Derek Barnett – et emne som “Defensive Rookie of the Year” – i aktion for ørnene. Førsterundevalget, der slog Reggie Whites sack-rekord hos University of Tennessee, står over for Redskins’ højre tackle Morgan Moses.

Raiders at Titans (Kl. 19.00)
Ingen tvivl: Er Raiders et potentielt tophold i NFL i 2017, eller skævvred de mange knebne sejre i 2016 billedet af holdets styrke. Det er en meget, meget svær indledning for Oakland med en udekamp mod lovende Tennessee Titans, men hvis Jack Del Rios mandskab vil være med, hvor der sner, skal sådan en kamp vindes. Omvendt skal Titans som ét af offseasons mest hypede hold bevise, at der er er noget om snakken om, at holdet kan bryde helt igennem i 2017.

Jaguars at Texans (Kl. 19.00)
Blake Bortles har været en katastrofe i offseason, og han kan næsten ikke få en sværere begyndelse på sæsonen end ude i et følelsesladet Houston i den første kamp efter “Harvey”-katastrofen mod ét af NFLs bedste forsvar. Jeg glæder mig helt vildt til at se J.J. watt, Jadeveon Clowney og Whitney Mercilus på banen samtidig som angribende forsvarsspillere for Texans – fit og friske. Det har vi ikke set før.

Cardinals at Lions (Kl. 19.00)
Lions’ quarterback Matthew Stafford er nu NFLs højst betalte quarterback, men mødet med et Arizona Cardinals-forsvar, der fortsat er stærkt trods flere nye ansigter, bliver ikke let. Hvis Cardinals vil være med i toppen af NFL i 2017, skal holdet kunne vinde i Detroit søndag aften. Der er eksperter, der forudser, at Lions ikke vinder flere end en god håndfuld kampe, fordi forsvaret ser meget sårbart ud.

Steelers at Browns (Kl. 19.00)
Myles Garrett er skadet og ikke med for Browns – topvalget i NFL-draften havde ellers været den store attraktion i denne kamp. Det mindsker Browns’ chancer mod rivalerne fra Pittsburgh, der måske får den allersidste chance for at vinde en Super Bowl med Ben Roethlisberger – i dét, der kan være hans sidste sæson. Med eller uden Garrett er det en kamp, som Steelers’ potente angreb skal dominere. Når Browns har bolden, glæder jeg mig til at se rookie-quarterback DeShone Kizer bag center – og til at se Steelers’ rookie-linebacker T.J. Watt (der starter over James Harrison). Han kan være en stjerne i svøb som sin mere kendte storebror.

Falcons at Bears (Kl. 19.00)
Hvordan kommer Falcons-angrebet fra start med Steve Sarkisian som ny offensiv koordinator? Under Kyle Shanahans sidste år havde Falcons ét af NFL-historiens mest effektive angreb, men selvom angrebet ikke rigtigt har mistet noget kvalitet (fullback Patrick DiMarco er taget til Buffalo), står Sarkisian over for noget af en opgave. Hans første skridt som leder af offensiven er stærkt imødeset.

Ravens at Bengals (Kl.19.00)
Bengals’ angreb med Andy Dalton, A.J. Green, rookie John Ross, Joe Mixon, Jeremy Hill og Tyler Eifert kan blive en rigtig sjov enhed at følge i 2017 – og i sæsonpremieren mod et virkelig godt Ravens-forsvar bliver angrebet allerede testet. Jeg har omvendt ikke den store fidus til Ravens-angrebet under Joe Flaccos ledelse. Et divisionsopgør er aldrig let – slet ikke i premieren.

Colts at Rams (Kl. 22.05)
To hold, der kan få en svær sæson på hver deres måde. Der er i virkeligheden masser af at lide ved Rams, og NFL-historiens yngste head coach, 31-årige Sean McVay, er et stort talent, der bør kunne forbedre offensiven efter en ørkenvandring med Jeff Fisher og hans assistenter. Men quarterback Jared Goff skal forbedre sig markant – mod Colts får vi at se, om McVay har skabt resultater med stortalentet. Colts-angrebet starter Scott Tolzien bag center i stedet for skadede Andrew Luck. Det kan blive grimt – selv mod et Rams-hold uden “holdout”-erklærede Aaron Donald.

Panthers at 49ers (Kl. 22.25)
Jeg glæder mig helt vildt til at Carolinas nye offensive våben, Christian McCaffrey og Curtis Samuel, i aktion. Men også til at se, hvordan en Cam Newton, der har været skadet i offseason, gebærder sig. Indtil nu har Panthers været et “deep drop passing game”, men nu bliver det i højere grad et angreb med mange hurtigt afviklede kast underneden. Hvordan fungerer Newton i det system, der kræver flere meget præcise kast? Det er jeg spændt på at se.

Seahawks at Packers (Kl. 22.25)
Ubetinget søndagens største kamp. Det er efter min mening de to bedste hold i NFC, og begge hold kan potentielt vinde Super Bowl til februar, hvis de kan besejre (formodet) mægtige New England Patriots. Jeg glæder mig helt vildt til at se Aaron Rodgers, der har haft en meget skarp training camp, kaste hjemme på Lambeau Field mod et Seahawks-forsvar, der med tilgangen af Sheldon Richardson har en skræmmende forsvarslinje, som kan lægge et massivt pres på Rodgers. Men hvis der er nogen, der kan undvige et pres og stadig levere, er det Rodgers.

Giants at Cowboys (Kl. 2.30, natten til mandag)
To ærkerivaler tørner sammen i 1. spillerunde, og kampen kan i sidste ende få betydning for styrkeforholdet i NFC East. Jeg er spændt på at se, hvordan Dallas-offensiven, der har suspenderede Ezekiel Elliott med fra start i 1. spillerunde, fortsætter efter en forrygende 2016-sæson, hvor angrebslinjen dominerede, Elliott var skræmmende god, og Dak Prescott var én af NFLs bedste quarterbacks. Giants-forsvaret har masser af “fire power”. Kan Prescott, Eliott og Co. holde niveauet fra 2016?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *