Blog: Et kig på 2. spillerunde i NFL

2. spillerunde står for døren, og du får her otte ting, du skal holde øje med, inden runden går i gang. Læs om Colts, Sam Bradford, Saints’ cornerbacks, pressede Rams, Steelers vs Bengals og meget mere.

* New Orleans Saints vil være uden sin bedste cornerback og måske bedste forsvarsspiller overhovedet, når de søndag gæster Giants i New York. Delvin Breaux fik et brud på anklen i søndags mod Raiders, og han er ude i en længere periode. Det er et tab, der kan blive enormt dyrt mod Giants, der i megastjernen Odell Beckham Jr., tilbagevendte Victor Cruz og den lovende rookie Sterling Shephard har én af NFLs bedste receiver-trioer. Det betyder, at det er upåagtede P.J. Williams, De’vante Haris, Ken Crawley og Sterling Moore, der skal stoppe trioen. En kæmpe mismatch. De to undrafted rookies, Harris og Crawley, tillod ifølge Pro Football Focus 10 catches på 12 kast mod Raiders, og Crawley tillod en passer rating af hele 143,8 point. Det lover ikke godt før mødet med Giants.

* Indianapolis Colts’ sæson risikerer at komme ud af kurs allerede inden, at den er begyndt. Med nederlaget til Detroit truer en “0-2”-indledning nu, når holdet søndag klokken 22.25 møder de forsvarende mestre fra Denver Broncos. Sidstnævnte leverede en flot indsats i sejren over Carolina, og Denver har dels forsvaret, som kan stoppe Andrew Luck og Colts’ kasteangreb, dels et angreb, som kan besejre Colts’ bløde forsvar med fysik og power. Det er ikke en god matchup for Colts, selvom Luck er tilbage i topform. Taber Colts, samtidig med at Houston Texans vinder hjemme mod Kansas City Chiefs, er texanerne allerede to sejre foran rivalerne i AFC South.

* Få af de tabende hold led et så bittert nederlag som San Diego Chargers, der førte stort mod Kansas City Chiefs, men som kollapsede, da først wide receiver Keenan Allen udgik med alvorlig knæskade. For at gøre skaden værre, var Chargers det eneste AFC West-hold, der ikke vandt i 1. spillerunde, og det øger presset forud for 2. spillerunde-opgøret mod Jacksonville Jaguars. Siden 1990 har kun 25 af 213 hold svarende til 11,7 procent indløst en slutspilsbillet, selvom holdet indledte sæsonen med to nederlag. Sidste år formåede både Seahawks og Texans at gøre det, men San Diego ligner her og nu ikke et hold, der kan rejse sig og vinde ni af de sidste 14 kampe, som en wild card-plads formentligt – som minimum – vil kræve.

* Forvent, at Sam Bradford starter søndag for Minnesota Vikings i hjemmeopgøret mod ærkerivalerne fra Green Bay Packers, der kommer til Minneapolis for at åbne vikingernes nye kampplads, U.S. Bank Stadium, med plads til 66.000 tilskuere. Vikings slog ganske vist i søndags ude Tennessee Titans, men quarterback Shaun Hill havde det (som ventet) svært, og Bradford er bare en markant bedre spiller, hvorfor Vikings’ general Rick Spielman gav et førsterundevalg og et fjerderundevalg i draften til Philadelphia Eagles for Bradford, da Teddy Bridgewater blev alvorligt knæskadet. Bradford vil nu have haft mere end to uger til at lære Vikings’ angrebssystem at kende – og han vil kunne operere en fuldgod version af det. Mod Packers står Bradford over for et hold, som han to gange med St. Louis har tabt til i den regulære sæson, men han har faktisk imponeret i de seneste tre opgør mod Packers – dog alle i preseason. I tre kampe i årene 2013 til 2015 ramte Bradford mod Green Bay plet på 27 af 34 kast for 378 yards og fire touchdowns svarende til en passer rating af næsten perfekte 152,2 point. I preseason i 2015 fandt han en modtager på alle 10 af 10 kast for 121 yards og tre touchdowns, inden han forlod banen efter én quarter. Så Bradfords seneste Packers-minder er super gode. Vikings har brug for Bradford – ikke mindst på en dag, hvor holdet indvier det nye stadion og gerne vil skape noget hype om holdet.

* To ærkerivaler mødes i Pittsburgh, når Steelers tager imod Cincinnati Bengals i en kamp, der kan få betydning for tabellen i AFC North, når det hele skal gøres op efter 17. spillerunde. Divisionskampe – især mod de formodede rivaler til divisionstitlen – er afgørende, og Steelers og Bengals har gennem årene leveret en række hårdtslående, dramatiske dueller – senest i slutspillet i januar. Steelers har vundet seks af ni kampe mellem de to hold siden 2012 – og én statistik springer i øjnene i de ni kampe. Det hold, der har forceret flest takeaways, har vundet de kampe, viser tal fra Pro Football Reference.

* Arizona Cardinals overraskede mod New England Patriots ved at lade safety-superstjernen Tyrann Mathieu stå tilbage i en dyb zone i meget af kampen mod et Patriots-hold, der er kendt for at kaste mange kortere kast, og som uden Rob Gronkowski i startopstillingen så Jimmy Garappolo levere mange sikre kast på de korte og mellemlange distancer. Mathieus rolle var overraskende med tanke på, at han i 2015 var helt ustyrlig som en “altmuligmand”, der strøg rundt på banen, og søndag var han ikke en stor faktor i den rolle mod det angreb. Men Arizona er formentligt ikke overbevist om, at Mathieu er tilbage i fuld form efter sin korsbåndsskade. Søndag mod Tampa Bay Buccaneers møder Cardinals et Tampa Bay-angreb anført af Jameis Winston, der formodentligt i højere grad vil gå dybt i banen, som Winston gjorde det i åbningskampen mod Atlanta. Det vil teste Mathieu mere, end det var tilfældet mod Patriots. Winston snittede hele 8,5 yards pr. kast og sendte to bomber af sted til Austin Seferian-Jekins – af 30 yards – og til Mike Evans af 45 yards.

* Los Angeles Rams er under et massivt pres, når holdet søndag spiller den første regulære sæsonkamp i 21 år i Los Angeles. Oven på 28-0-ydmygelsen i San Francisco har Rams hårdt brug for en sejr mod Seattle Seahawks, hvis ikke snakken om en skuffende sæson skal begynde. Head coach Jeff “7-9” Fisher proklamerede i en scene foran holdet i tv-serien “Hard Knocks”, der fulgte Rams’ training camp, at han ikke igen ville “gå 7-9” eller “10-6 for den sags skyld”. Men Fisher, der er kendt for at levere middelmådige resultater, og som for længst var blevet fyret af en mere utålmodig ejer end Stan Kroenke, må erkende, at ét nederlag mere vil sende ham og holdet i retning af endnu mere middelmådighed. Efter Seattle-kampen venter en udekamp i den anden side af USA mod Tampa Bay, der imponerede i 1. spillerunde, og dernæst endnu en udekamp mod Arizona Cardinals, der bør være favoritter mod Rams. Det er ikke utænkeligt, at Fisher og Co. indleder sæsonen med kun én sejr i de første fire kampe, hvis holdet søndag taber til Seattle.

* Philadelphia Eagles’ rookie-quarterback Carson Wentz imponerede i sin debut mod Cleveland Browns (også selvom det bare var Browns). Og mandag mod Chicago Bears kan Wentz faktisk levere en sjælden præstation. Hvis han igen fører holdet frem til en sejr, bliver han den blot femte rookie-quarterback, der begynder en sæson med to sejre i de første to kampe. De andre fire er John Elway (1983), Ryan Leaf (1998), Joe Flacco (2008) og Mark Sanchez (2009). Og faktisk førte de tre første deres hold i slutspillet i rookie-sæsonen.

Enig eller uenig med blogindlægget? Kommentér gerne nedenunder i feltet eller på Twitter til @shygumhansen eller @draftdaydk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *