Blog: Glem preseason. I nat er det alvor!

Er du bekymret for dit favorithold efter en dårlig preseason? Det er der ingen grund til. Der er nemlig ingen sammenhæng mellem NFL-holdenes præstation i preseason og i den regulære sæson.


I nat sker det endelig: Endnu en NFL-sæson sparkes i gang, når New England Patriots tager imod Pittsburgh Steelers.

For mange NFL-nørder har verdens smukkeste sport dog været i gang i noget tid efterhånden. Preseason byder nemlig ofte på mange sjove kampe og spektakulære spil. Derfor ser jeg gerne et par af kampene, når det kan lade sig gøre.

Et spørgsmål, jeg ofte stiller mig selv, er dog, hvor stor sammenhæng der er mellem præstationer i preseason og i den efterfølgende regulære sæson.

Skal fans af New Orleans Saints og St. Louis Rams f.eks. være bekymrede over, at deres hold tabte alle fire kampe i årets preseason? Skal vi forvente, at Kansas City Chiefs har en stor sæson i 2015 efter at have vundet alle fire preseason-kampe?

Svaret er nej.

Hvis man betragter sæsonerne fra 2009-2014*, så har 12 hold formået at gå 4-0, mens 15 hold har måttet lide den tort at være 0-4. Overraskende nok klarer sidstnævnte sig faktisk i gennemsnit bedre i den efterfølgende regulære sæson. Her bliver det nemlig til 8,1 sejre i de 16 kampe, mens de 12 ubesejrede hold blot vinder 7,3 kampe i gennemsnit.

Og billedet havde næppe ændret sig, hvis man havde gravet mere data frem. I 2008 gik Detroit Lions nemlig 4-0 i preseason og 0-16 i den regulære sæson.

Nedenstående tabel viser, hvor godt hold, som vinder 0, 1, 2, 3 eller 4 preseason-kampe klarer sig, når den rigtige sæson starter.

Untitled

Det er klart, at denne lille analyse ikke tager højde for en række væsentlige faktorer. Men konklusionen skulle være god nok: Forskning på området finder, at antal vundne kampe i preseason ikke har indeholdt information om et holds reelle styrke de sidste 20 år.

Og billedet forbliver i øvrigt uændret, hvis man alene betragter den tredje preseason-kamp, hvor holdene typisk benytter deres bedste spillere mere end i de øvrige kampe.

Der er derfor ingen grund til ikke at være optimistisk inden NFL-sæsonen indledes i nat.  Uanset hvor skidt dit favorithold har set ud i preseason, er der fortsat håb. Intet er givet på forhånd. Det skulle da lige være, at boldene på Gillette Stadium i Foxborough nok er pumpet helt efter reglerne – både før, under og efter kampen – i nat…

* Kun hold, som spiller netop fire preseason-kampe er inkluderede i tabellen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *