Blog: Disse syv hold kan vinde Super Bowl

NEW ENGLAND PATRIOTS

Derfor vinder de Super Bowl
New England Patriots var hårdt ramt af skader i 2015, men var alligevel blot én completion fra at bringe AFC-finalen i januar mod Denver i overtid, og i den kommende sæson returnerer vigtige brikker som Nate Solder, Dion Lewis, LeGarrette Blount, Julian Edelman og Dont’a Hightower, der alle missede store dele af sidste sæson. Faktisk returnerer samtlige 11 offensive starters. Derfor er der umiddelbart ingen grund til at tro, at Patriots vil være svagere end i 2015, og faktisk kan angrebet blive endnu bedre, end det var i sidste sæson, hvor det først i sæsonen var rigtigt, rigtigt godt. Tilføjelsen af tight end Martellus Bennett som makker til Rob Gronkowski skaber en potentielt uhyggelig farlig duo, og den erfarne, dygtige offensive line coach Dante Scarnecchia er tilbage i en alder af 68 år, hvor han skal forbedre en nu skadesfri angrebslinje, der havde en væsentlig skyld i, at Patriots tabte AFC-finalen. Samlet set er Patriots et ret komplet hold, der sjældent spiller under niveau, og som for ottende år i træk bør vinde en AFC East-division, der ikke ser bedre ud, end den var i 2015.

Derfor vinder de ikke Super Bowl
Tom Brady er suspenderet i sæsonens første fire kampe for sin rolle i “Deflategate”, og selvom afløseren Jimmy Garappolo er voldsomt hypet, er virkeligheden, at Garappolo stadig er et ret ubeskrevet blad. Det vil – som hypen går – nærmest være en skuffelse, hvis Patriots ikke vinder mindst tre af de fire kampe uden Brady, men to nederlag tidligt i sæsonen, som Garappolo risikerer at indkassere, kan få en afgørende effekt på kampen om hjemmebanefordelen i AFC. Og det er ret væsentligt, hvad angår Patriots, der ikke er samme hold ude som hjemme, når det møder stærkere modstandere. De seneste fem sæsoner har holdet spillet 12 kampe på udebane mod senere slutspilshold og kun vundet tre af dem. Og de seneste tre gange, hvor Patriots vandt Super Bowl, skete det via hjemmebanefordel gennem slutspillet, og netop i slutspillet har holdet kun vundet én af fem udekampe siden 2005. Så hvis Patriots kommer for meget bagud i tabellen tidligt i sæsonen, kan det koste i slutspillet – hvis New England ikke har hjemmebanefordel. Derudover er det stadig spørgsmålet om ganske vist undervurderede Jabaal Sheard sammen med aldrende Chris Long og Rob Ninkovich tilsammen kan erstatte pass-rush-tabet af Chandler Jones, der overraskende blev handlet til Arizona. Et stærkt pass-rush er vitalt i NFL anno 2016.

SEATTLE SEAHAWKS

Derfor vinder de Super Bowl
Vinduet er endnu ikke lukket for ét af NFLs bedste hold siden 2010. Seahawks, der har været i to Super Bowls og vundet én, har stadig en grundstamme af spillere, der allerede har gået hele vejen én gang i form af Russell Wilson, Doug Baldwin, Michael Bennett, Bobby Wagner, Earl Thomas, Kam Chancellor og Richard Sherman, og dertil skal man lægge potentielle playmakers som Jimmy Graham, Tyler Lockett og Thomas Rawls, som skal tage over på running back-positionen efter Marshawn Lynch. Dét krydret med den dygtige head coach Pete Carroll giver et hold med masser af talent, der samtidig har en enorm erfaring og viden om, hvordan man får succes: Siden 2010 har Seahawks i fem af seks sæsoner været i minimum divisional playoffs-runden. Det er stadig forsvaret, der danner kimen til Seahawks’ succes. I alle de seneste fire sæsoner har Seahawks tilladt færrest point i hele NFL. Brandon Mebane og Bruce Irvin er begge hos andre hold nu, men det bør ikke få afgørende betydning for, om enheden fortsat vil være dominerende.

Derfor vinder de ikke Super Bowl
Kan Seahawks vinde uden Lynch, der har stoppet karrieren? Umiddelbart vil svaret være ja. Lynch spillede kun syv regulære sæsonkampe i 2015, fordi han var plaget af skader, og overraskelsen Rawls erstattede ham effektivt og løb selv for 830 yards og skaffede 5,6 yards pr. carry. Han missede dog slutningen af sæsonen med en brækket ankel, og skaden kan koste både dele af training camp og preseason, og han har trods alt kun løbet med bolden i alt 147 gange. Han ligner fremtidens mand, men kan Seahawks være sikre på, at han virkelig kan tage arven op efter Lynch? Og kan de tro det, når Rawls skal løbe bag en – på paipiret – svag angrebslinje spækket med spørgsmålstegn, og som Pro Football Focus har kaldt den værste af sin slags i NFL? Og uden et stærkt løbeangreb, der skal supplere Russell Wilson og en effektiv angrebslinje, der skal beskytte Wilson, går Seattle ikke hele vejen.

ARIZONA CARDINALS

Derfor vinder de Super Bowl
Det er kombinationen af et eksplosivt angreb (NFLs bedste i 2015) og et meget stærkt forsvar (NFLs femtebedste i 2015), der giver Arizona det – kan man argumentere for – mest komplette hold i hele ligaen. I angrebet, anført af quarterback Carson Palmer, running back-talentet David Johnson og receiverne Larry Fitzgerald, Michael Floyd og John Brown, mistede Cardinals i denne offseason ikke én eneste spiller, der i sidste sæson greb en bold fra Palmer, hvilket i sig selv er opsigtsvækkende og enormt positivt set med Arizona-briller. Enheden er mere erfaren i 2016, og på angrebslinjen er veteranen Evan Mathis en god tilføjelse som højre guard. Forsvaret er stadig slagkraftigt – ni starters returnerer herunder safety Tyrann Mathieu (tilbage fra en korsbåndsskade) og top-cornerbacken Patrick Peterson – og har endda fået en superstærk spiller tilføjet i form af defensive end Chandler Jones, som Patriots overraskende handlede til Arizona. Jones’ tilstedeværelse kan være forskellen på, om Arizona vinder Super Bowl, eller om de blot (igen) når i slutspillet. Han giver dem den elite-pass-rusher, som holdet har savnet i årevis, hvor skiftende defensive koordinatorer har skullet skabe et pres på modstanderens quarterback via mange smarte, effektive blitzes.

DERFOR VINDER DE IKKE SUPER BOWL
Arizona Cardinals har NFLs – før sæsonen – syvendehårdeste turneringsprogram, og selvom en potentiel Super Bowl-vinder skal kunne slå alle hold, er programmet af en sådan karakter, at det kan betyde, at Bruce Arians’ tropper ikke får hjemmebanefordel gennem slutspillet. I hvert fald bliver det knivskarpt mellem formentligt Cardinals, Seahawks, Packers (der har NFls letteste turneringsprogram) og Panthers. Det begynder allerede i 1. spillerunde, hvor Patriots selv uden Tom Brady er en svær modstander at få sæsonpremiere imod, og siden venter et potentielt afgørende møde på udebane mod Carolina, ligesom mødet med NFC North-vinderne fra Minnesota også er ude. Alene i de sidste syv kampe af sæsonen, hvor det hele bliver afgjort, og hvor Arizona risikerer at være ramt af flere skader, venter fem opgør på udebane, og det ene af to hjemmeopgør i perioden er oven i købet mod NFC East-mestrene fra Washington. Behhøver det at blive afgørende, hvis Cardinals ikke får hjemmebanefordel gennem slutspillet? Ikke nødvendigvis. Men det er værd at bemærke, at holdet har tabt begge udeopgør i slutspillet, det har spillet under Arians’ ledelse. Og gennem holdets historie har Arizona samtidig kun vundet to slutspilskampe på udebane siden 1948.

Enig eller uenig? Kommentér gerne på Twitter til @shygumhansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *