Blog: 5 større NFL-navne, der kan få sparket

Opdateret 31. august kl. 18.30

Den 2. september skal de 32 NFL-hold trimme truppen fra 90 til 53 spillere, og i både dagene op til – og i dagene efter – vil der være hektisk aktivitet i ligaen. Det kan føre flere overraskelser med sig. Du får her fem navne på etablerede NFL-spillere, der alle risikerer at skulle skifte hold – enten fordi de bliver fyret, eller fordi de bliver handlet i de kommende to uger.

WR Phillip Dorsett, Indianapolis Colts
Det var et af de større luksusvalg i draften i mange år, da Colts for to år siden – under Ryan Grigsons ledelse – valgte en wide receiver i 1. runde af draften til en trup, der allerede var spækket med kvalitet på positionen. Dorsett, der er en ekstremt hurtigt herre, er aldrig slået igennem og har i alt grebet 53 bolde i to sæsoner og kun scoret tre touchdowns, samtidig med at han har misset seks kampe på grund af skader, og lige nu er han end ikke sikret pladsen som tredje-receiver. Colts med den nye general manager Chris Ballard i spidsen er villige til at handle ham for et senrundevalg, forlyder det. For et hold, der savner speed, og som er villig til at give ham en frisk begyndelse, kan Dorsett være værd at spendere et lavt draft pick på.

ILB Reggie Ragland, Buffalo Bills
Ragland var som skabt til Rex Ryans 3-4-forsvar, men som tung “thumber” passer han dårligt til den nye head coach Sean McDermotts defensiv, der bygger på hurtige, letfodede linebackers, der kan dække et stort område (som Thomas Davis og Luke Kuechly). Derfor er det svært at se en fremtid for ham i Buffalo, selvom han var et andenrundevalg i draften sidste år, hvor en knæskadede dog kostede hele hans rookie-sæson. Ragland er så talentfuld, at Rex Ryan for nylig kaldte ham “den bedste spiller” hos Bills i 2016. Han er bare et dårligt fit hos det nye Bills-hold og har da også i training camp trænet med tredjekæden. Og han risikerer altså at få sit første NFL-snap hos et andet hold end dét, der valgte ham i draften.

Opdatering: Ragland er siden blevet handlet til Kansas City Chiefs

DE/OLB Aaron Lynch, San Francisco 49ers
For to sæsoner siden var Lynch den bedste “edge rusher” hos 49ers, og han lavede samlet 62 quarterback pressures ifølge Pro Football Focus – sjetteflest af alle outside linebackers i NFL. Sidste år skuffede han dog, da det store gennembrud ventede på ham, og var oven i købet suspenderet fire kampe. Og nu riskerer han jobbet. Når han er bedst, er Lynch en talentfuld klasse-forsvarsspiller, der kan være en aggressiv force i modstanderens backfield, men p.t. er han kun tredjevalg til “LEO”-positionen hos 49ers bag Arik Armstead og Elvin Dumervil, og her i hans kontraktår kan 49ers meget vel tænkes at handle ham væk – eller fyre ham – hvis holdet ikke vil have tre af den slags defensive ends i truppen.

QB Blake Bortles, Jacksonville Jaguars
Kan Jacksonville Jaguars virkelig sende Blake Bortles på porten? Det er slet ikke så urealistisk, som man måske først ville tro. Tredjevalget i 2014-quarterbacken er lige nu midt i en hård konkurrence med reserven gennem tre år, Chad Henne, om pladsen som starter, og hvis Henne vinder den kamp, kan det være bye-bye Bortles efter en offseason, hvor han har skuffet fælt. Jaguars har samlet en femte års-option på Bortles op, og derfor står han til at tjene hele 19 millioner dollars i 2018, hvilket Jaguars næppe vil betale, hvis han kun er reserve i 2017. Problemet er bare, at den løn bliver garanteret, hvis Bortles bliver skadet i denne sæson, og risikoen er derfor, at Jaguars hænger på en gigantløn til en falleret reserve i 2018 – hvis skaden indtræffer til for eksempel træning, eller hvis han skal afløse Henne i 4. quarter i en oktoberkamp og river korsbåndet over. Lige nu er Chad Henne ikke et markant dårligere valg som starter – selv hvis Bortles vinder kampen – og Brandon Allen kan fungere som Hennes reserve, og derfor kan det give mening at fritstille Bortles og æde et salary cap hit på tre millioner dollars.

CB Kyle Fuller, Chicago Bears
Fuller var et førsterundevalg i 2014-draften, men er aldrig blevet den cornerback, som Bears håbede, han ville blive. Ifølge den lokale Bears-reporter, Brad Biggs, vil holdet med stor sandsynlighed forsøge at handle Fuller inden sæsonstarten, men det er også muligt, at Bears ganske enkelt fritstiller ham. Fuller missede hele sidste sæson på grund af en knæskade, og han har end ikke været en del af starterkæden i denne offseason, men gjorde dog en god figur i lørdags mod Arizona. Men det vil ikke overraske, hvis han ikke er en Chicago Bears-spiller i den kommende sæson.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *