Blog: 12 kommentarer om 7. spillerunde

De tidlige i søndagskampe i 7. spillerunde er i bogen – læs her 12 kommentarer til kampene. Blandt andet om Giants’ angreb, Jared Goff, A.J. Green, Vikings’ problemer, Blake Bortles, Browns’ ufattelige uheld, Miamis nye angrebsprofil og meget mere.

1. Det var ikke nogen stor kamp for New York Giants’ angreb i London. Offensiven scorede sit første touchdown sent i 4. quarter, og i 17-10-sejren mod tamme Los Angeles Rams nettede Giants kun 232 yards. Kun én gang de seneste 15 år har Giants vundet og nettet færre yards. Det var i 2007-sejren mod Philadelphia Eagles. Der er flere forklaringer på dagens offensive issues. Eli Manning formår ikke at levere kast, der betyder noget, Odell Beckham Jr. var plaget af en hofteskade, og løbeangrebet er ineffektivt bag en middelmådig angrebslinje. Før kampen var Giants nummer 30 i rushing yards, og søndag nettede The G-Men kun 36 yards langs jorden. Men i de mindste vandt Giants og får dermed ikke verdens længste hjemtur fra England.

2. New York Jets’ Quincy Enunwa udviste en forrygende antrit, da han scorede på et 69 yard-catch i 1. halvleg af 24-16-sejren over Baltimore Ravens. Enunwa, der har fået en større rolle i Eric Deckers fravær, greb et kort kast fra Geno Smith og racede afsted og fra et tungt Ravens-forsvar. Det touchdown er imponerende, fordi Enunwa med sine 6 fod 2 inches og 225 pund ifølge nogle kritikere mere ligner en tight eller en H-back end en wide receiver. Selv kalder Enunwa sig for en “playmaker”. Det var han mod Ravens.

3. Wide receiver Michael Crabtree har oven på en svingende karriereindledning hos San Francisco 49ers, som valgte ham i 1. runde af 2009-draften, fået et flot comeback i NFL hos Oakland Raiders, der søndag slog Jacksonville Jaguars med 33-16. I 1. halvleg viste Crabtree, hvorfor hans tidligere head coach hos San Francisco 49ers, Jim Harbaugh, engang sagde, at Crabtree har de bedste hænder, som Harbaugh har set. Crabtree nappede et skarpt kast fra quarterback Derek Carr henover skuldrene, rullede rundt og nåede næsten i endzonen, mens han beholdt bolden i hænderne. Imponerende. Kort efter greb han et kort kast fra Carr for touchdown. Crabtree, der greb otte bolde for 96 yards, er i sit nuværende tempo på vej mod sin bedste sæson i NFL indtil nu. Hvis han holder snittet, når han op på 89 catches for 1053 yards og 13 touchdowns. Flotte tal for en receiver mange havde dømt ude i 2014 i San Francisco.

4. Der er mere mellem NFL-himlen og jord, end man tror. Baltimore Ravens’ quarterback Joe Flacco havde ikke kastet en interception på 176 kast i træk – en ny Ravens-rekord – og så blev han på det næste kast grebet ud af Jets’ Buster Skrine. Hvad er chancen for, at det sker? Og på næste serie blev han så igen interceptet. Bortset fra den lange stime uden interceptions har Flacco generelt ikke spillet godt gennem flere sæsoner. Han er ikke længere i NFLs elite, som han var i Super Bowl-sæsonen i 2012. Ravens, der faldt hele sammen mod New York Jets, har nu tabt fire i træk og er i en krise.

5. Det siger alt om, hvor lidt klar topvalget i 2016-draften, Jared Goff, har været til NFL, at han ikke starter den kommende kamp for Los Angeles Rams på trods af, at Case Keenum søndag kastede fire interceptions i nederlaget i London til New York Giants. Herunder en “pick six” til Landon Collins og en anden interception, der gav Giants en fordelagtig udgangsposition, der blev udnyttet til at score et afgørende touchdown. Men head coach Jeff Fisher sagde efter kampen, at Rams holder beholder Keenum bag center. Som tidligere beskrevet her på Draftday.dk kommer Jared Goff fra Californias “Bear Raid”-system, der er meget simpelt, og han er tilsyneladende ikke klar til Rams’ mere komplekse system. Endnu. Det er foruroligende hans høje draft position og Keenums krise i betragtning.

6. Jacksonville Jaguars’ quarterback Blake Bortles fortsætter en skuffende 2016-sæson. Inden søndagens nederlag hjemme mod Oakland Raiders havde tredjevalget i 2014-draften kastet otte touchdowns, men også syv interceptions med en middelmådig passer rating af 80,3 point til følge i Jaguars’ skuffende 2-3-indledning i sæsonen. Søndag mod Oakland ramte han kun plet på 23 af 43 kast for 246 yards – og kastede et touchdown og to interceptions – den ene i “triple coverage” i Raiders’ endzone, som David Amerson blev noteret for. Bortles ligner lige nu på ingen måde en “franchise quarterback”, som et ellers talentfuldt Jaguars-hold kan regne med.

7. Wow, wow, wow, A.J. Green! Stjerne-receiveren fra Cincinnati Bengals greb på imponerende vis et kast på en “Hail Mary” i de døende sekunder af 1. halvleg søndagens 31-17-sejr over Cleveland Browns, hvor han tippede bolden til sig selv, og siden hev han også et “one handed”-catch ind til kroppen på spektakulær vis. Green, der søndag greb otte bolde for 169 yards og et touchdown, har nu tre kampe i denne sæson med mindst 150 receiving yards, og han er en Hall of Famer i svøb.

8. Så tabte Minnesota Vikings omsider en kamp, da Eagles vandt med 21-10 i “The Sam Bradford vs Carson Wentz Bowl” i Philadelphia. Mens der var masser af fokus på de to quarterbacks, der kort før sæsonstart var holdkammerater hos Eagles, indtil Bradford blev handlet til Vikings, var det gæsternes angrebslinje, der havde den største betydning. Enheden havde en skidt, skidt aften, tillod masser af pres på Bradford, og som en Vikings-reporter skrev på Twitter, var det vigtigste i kampen ikke, at Vikings tabte, men derimod at angrebslinjen i løbet af sæsonen risikerer at sende Bradford uden for med en alvorlig skade efter et hit, hvor en pass-rusher får plads efter at være stormet forbi en overrumplet Vikings-lineman. Lige nu er det svært at se Minnesota gå hele vejen, hvis ikke angrebslinjen spiller bedre.

9. Miami Dolphins’ running back Jay Ajayi løb i søndags mod Pittsburgh for 204 yards, og søndag aften i 28-25sejren over Buffalo Bills nettede han så hele 214 yards på 29 carries. Dermed blev andenårsspilleren, der indtil for en uge siden ikke havde gjort meget væsen af sig i NFL, den blot fjerde spiller i NFL-historien, der to uger i træk løb for mindst 200 yards. De andre tre er legendariske O.J. Simpson og Earl Campbell – og så den tidligere Dolphin, Ricky Williams.

10. Det er totalt vanvittigt, dét der sker i Cleveland. Nærmest hver uge har undertegnede beskrevet, hvor vildt det er, at endnu en Browns-quarterback er gået ned med en skade. Søndag skete det så igen. I nederlaget til Cincinnati udgik Cody Kessler med en hjernerystelse (som han også gjorde det for et par uger siden mod Patriots), og det betød, at rookie Kevin Hogan røg om bag center. Tidligere har Browns sat Robert Griffin III, Josh McCown og Charlie Whitehurst på banen, og søndag blev Hogan altså den femte Browns-quarterback, der kastede bolden i denne sæson, efter at Kessler røg ud. Intet andet hold har i denne sæson haft flere end tre quarterbacks, der har kastet mindst én bold. I de seneste to kalenderår (daterende tilbage til oktober 2014) har Browns haft 10 (!) quarterbacks på banen. Sådan en statistik kan man ikke vinde kampe med. Og medregner man Terrelle Pryor – wide receiveren, der også har kastet bolden – har Browns set seks spillere kaste bolden i 2016 i blot syv kampe. Det er ikke sket siden 1976 (Tampa Bay Buccaneers).

11. New England Patriots har nu to uger i træk fået uventet hjælp fra en ærkerival. I sidste uge slog Miami hjemme Pittsburgh Steelers og sikrede dermed, at Patriots nu sidder på hjemmebanefordelen i AFC. Og søndag slog Miami så Buffalo Bills – og dermed kan Patriots med en sejr senere søndag for alvor trække fra i AFC East, hvor Bills inden søndagens kampe var én sejr bagefter Patriots. Ikke nok med det. Mod Miami blev Steelers’ quarterback Ben Roethlisberger så alvorligt meniskskadet, at han ikke er med mod Patriots, og søndag udgik Bills’ bedste spiller, running back LeSean McCoy, med en lægskade, som han i forvejen døjede med, og dermed er han nu tvivlsom til næste uges opgør mod Patriots.

12. Inden søndagens opgør i Philadelphia var Eagles og Vikings nummer ét og to i færrest turnovers i NFL-sæsonen indtil nu med samlet tre styk. Søndag – i en rodet affære lavede de to hold tilsammen otte turnovers. Noget af en forskel.

Uenig eller enig med blogindlægget? Kommentér gerne på Twitter til @shygumhansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *