Blog: 6 tanker før 13. NFL-runde

6. Chip Kellys verden står ikke længere
Chip Kelly får med rette massiv kritik for en dybt skuffende 2015-sæson, hvor Philadelphia Eagles har skuffet fælt under træneren Chip Kelly – og general manageren Chip Kelly.
Den karismatiske, meget selvbevidste Kelly vandt nemlig i offseason en magtkamp med general manager Howie Roseman, hvilket betød, at Roseman, der havde været general manager gennem seks sæsoner, mistede den fulde råderet over truppens sammensætning. I stedet er det nu Kelly, der har “final say” – han bestemmer, hvem Eagles skal signe, fyre og vælge i draften.

Kort efter den ændring, foretog Kelly så en række bemærkelsesværdige valg, da han handlede running back-stjernen LeSean McCoy til Buffalo, byttede Nick Foles og en række draft picks til St. Louis for Sam Bradford og signede hele to top-running backs, DeMarco Murray og Ryan Mathews, i forsøget på at lukke hullet efter McCoy. Og så gav han Richard Shermans makker i Seattle, Byron Maxwell, en kæmpe kontrakt.

De beslutninger foretaget af general manageren Chip Kelly har ikke været gode. Murray, Matthews, Bradford og Maxwell har af flere forskellige årsager ikke levet op til forventningerne, og de valg har svækket cheftræneren Chip Kelly, der i 2015 har haft en skidt trup af arbejde med.

Eagles er ganske enkelt ikke et godt hold spiller for spiller, og det virker ærlig talt til, at Kelly har overvurderet sine egne evner (hvis det er muligt) i forhold til at få det bedste ud af en trup, hvor der på forhånd var flere store huller, men hvor mange i Philly og medieverdenen troede, at “geniet” Kelly kunne skabe små mirakler med sine evner og sit system.

Det kan Kelly bare ikke, og det retter samtidig fokusset på hans dobbeltrolle som head coach og de facto general manager. Seks hold har p.t. en træner, der i sidste ende bestemmer alt. Nemlig New England (Bill Belichick), Philadelphia (Chip Kelly), Seattle (Pete Carroll), New Orleans (Sean Payton), St. Louis (Jeff Fisher) og Tampa Bay (Lovie Smith).

Flere af de hold har dog stadig en stærk, men mindre magtfuld general manager eller front office-skikkelse ved trænerens side. Som John Schneider i Seattle og Nick Caserio/Mike Lombardi i New England.

I Philadelphia har Chip Kelly ingen at læne sig op af. Han er alene i krævende en rolle, som 26 af 32 hold altså ikke har sat deres cheftræner i. Det er et problem for Kelly og for Philly, der efter denne sæson bør finde en stærk leder, som kan samarbejde med Kelly, hvis han fortsat er head coach i 2016 (det tror jeg, at han er).

For lige nu fungerer det ikke med en head coach i Chip Kelly, der samtidig bestemmer over truppen.

Enig eller uenig med bloggen? Kommentér gerne på Twitter til @shygumhansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *