2017 NFL Draft: 5 navne, du bør kende…

Sidst i august begynder den nye college-sæson, og du får her fem draft-navne, du bør kende forud for sæsonen, der også er indledningen på “draft season”.

Fire af de fem har talent til top 10 – og endda i et par af tilfældene talent til at blive valgt som den første spiller overhovedet – mens den femte er hamrende interessant set med danske øjne.

QB Deshaun Watson, Clemson (junior)
Mange forudser, at Watson kan blive topvalget i 2017-draften, hvis han ellers, som det ventes, tilmelder sig den. Han er en formidabel atlet, der af NFL Networks Daniel Jeremiah bliver sammenlignet med andetvalget i 2015-draften, Tennessee Titans’ Marcus Mariota. Han har en hurtig kasteafvikling, kan kaste effektive dybe “bomber”, men han er samlet set kun en udmærket, men endnu ikke supergod passer. Til gengæld er potentialet enormt. Alabamas legendariske head coach, Nick Saban, har sagt, at Watson er den mest dominerende spiller i college football siden Cam Newton, der forlod Auburn i 2011. Deshaun Watson ligner en kommende NFL-stjerne, der har været enormt produktiv for The Tigers, og som kan slå modstanderen med både sin arm og sine fødder.

DE/OLB Myles Garrett, Texas A&M (junior)
Den 6 fod 5 inches-høje, 260 pund-tunge Garrett har imponeret i college i den bedste konference mod stærke modstandere, hvor han i 2015 lavede 12,5 sacks, blev noteret for 15,5 tacklinger for tab og forcerede fem fumbles. Samlet har han lavet 22,5 sacks de seneste to sæsoner. En area scout fra et NFL-hold, der anonym, kaldte sidste år over for NFL.com Garrett for landets bedste spiller – uanset position – og han er berygtet for sit eksplosive antrit, der gør, at han ekstremt hurtigt kommer rundt om hjørnet på angrebslinjen og frem mod quarterbacken. Samtidig er han dog også en solid “run stopper”, og det har fået en anden NFL-kilde til at sammenligne ham med Julius Peppers, der var en freak, da han forlod college. Det samme vil Garrett være.

RB Leonard Fournette, LSU (junior)
Forud for de seneste to draft-klasser har der været en stor hype omkring Georgias running back Todd Gurley og Ohio States ditto Ezekiel Elliott. Fournette kan meget vel ende med at blive en endnu bedre NFL-spiller end de to. Selvom han måler 6 fod 1 inch og vejer 230 pund, løber han 40 yards hurtigere end 4,5 sekunder, hvilket er et vidnesbyrd om, at han er en fantomatlet. Udover farten i fødderne er han svær at nedlægge – i 2015 brød han 85 tacklinger ifølge Pro Football Focus, hvilket var flest i college football. Han er en så forrygende en atlet, at han har draget sammenligninger til Adrian Peterson, Bo Jackson – og såmænd også LeBron James. Yes, hypen er vanvittig stor.

OT Cam Robinson, Alabama (junior)
Robinson (6’6, 323) er en gigant af en offensive tackle, der først og fremmest er en stor force på løbespil. I 2015 skaffede Alabama flere yards bag venstre tackle (Robinson) end noget andet hold i college football, og 14 af holdets 33 rushing touchdowns kom bag Robinson. En anholdelse i maj for våbenbesiddelse, der ikke førte til en tiltale, men til en intern sanktion, tæller dog ned og vil kræve, at holdene tjekker Robinson ekstra grundigere, end de i forvejen gør. Ikke mindst efter Leremy Tunsil-uroen på dette års draft day. Men han har – fysisk set – alle muligheder for at blive en dominerende venstre tackle i NFL, hvis han kan finpudse sit spil.

OT Andreas Knappe, Connecticut
I rækken af draftaktuelle navne må vi ikke glemme danske Andreas Knappe, der i 2017 kan blive den blot anden dansker efter Morten Andersen, som bliver valgt ind i NFL. Knappe fra Silkeborg, der spillede amerikansk fodbold for Triange Razorbacks i Vejle, inden han i 2011 kom til UConn, startede i 2015 alle ti kampe som højre tackle for Connecticut og var oven i købet én af fire holdkaptajner. Præstationerne og hans talent krydret med gigantstørrelsen (6’8, 319), gør, at flere drafteksperter forud for 2016-sæsonen har omtalt Knappe som et talent, man skal holde øje med. NFL Draft Scout rangerer ham eksempelvis som den 12. bedste offensive tackle i 2017-draften. Det vil typisk betyde, at han bliver valgt på draftens tredjedag – i 2016 ville det have svaret til femte runde. Endnu en dansker i NFL! Det vil være helt vildt.

Enig eller uenig med bloggen? Kommentér gerne på Twitter til @shygumhansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *