2016 NFL draft: 1. runde – Draftday.dk kommenterer

Draftday.dk “kloger den” natten igennem og kommenterer 2016-draftens 1. runde – valg for valg. Se alle vores kommentarer her gennem top 31, som vi skriver løbende gennem runden.

Valgene bliver kommenteret af Jacob Nørtov og Søren Hygum Hansen.

1. Los Angeles Rams – QB Jared Goff, California
Jacob Nørtov: To ugers spænding er udløst! Helt som ventet valgte Los Angeles Rams quarterback Jared Goff med det første valg af 2016 NFL draft. Goff kommer dyrt, for Rams har handlet masser af draftvalg i år og deres førsterudevalg i næste år for California-talentet. Men hvis Goff er den franchise quarterback, som Rams håber på, er det prisen værd. Goff er intelligent og bevæger sig utrolig godt i lommen, og han har en hurtig, præcis release. Samtidig er han hårdfør og kan levere sit kast og tage et stort hit. Jeg er sikker på, at Goff får succes for Rams, om end der måske går en sæson eller to, før han viser sit store talent. 

Læs også: 8 tanker om Titans/Rams trade
Læs også:
Så er det officielt: Goff røg til L.A.

2. Philadelphia Eagles – QB Carson Wentz, North Dakota State
Jacob Nørtov: Heller ingen overraskelse her. For en uge siden handlede Eagles op og lavede en stor handel med Cleveland Brown formentligt vel vidende, at Wentz ville være på brættet. Wentz kommer fra lavere niveau og har kun kastet lidt over 600 kast, men han har kæmpe potentiale og skal sidde og lære bag en veteran i et år eller to. Wentz har en stærk arm, han er mobil og han har fremragende lederevner og er en vinder. Han er stor, fysisk og vil passe godt til den hårde NFC East. Et rigtig godt valg. Jeg tror på Wentz!

Læs også: Eagles’ risikable spring 
Læs også:
Eagles fandt fremtidens football i 2. division

3. San Diego Chargers – DE Joey Bosa, Ohio State
Jacob Nørtov: Wow! Den første store overraskelse. De seneste dage svirrede rygterne om Jalen Ramsey, Laremy Tunsil, DeForest Buckner og Ronnie Stanley, men i sidste ende valgte Chargers en helt femte: Buckeyes’ Bosa. Det er en interessant valg, fordi Bosa ikke umiddelbart passer på profilen til en 5-tech defensive end men kommer til at fungere i en hybridrolle. Bosa bliver næppe en 15 sacks-type, men han er en suveræn run-stopper, der kan bidrage med 8-10 sacks om året. Jeg kan godt lide valget, men jeg havde regnet med noget helt andet. Og det er det fede ved draften!

4. Dallas Cowboys – RB Ezekiel Elliott, Ohio State
Jacob Nørtov: Jerry Jones fik sin vilje. Dallas-ejeren var fuldstændig vild med Elliott, der lander i en helt ideel situation og kan blive Cowboys’ nye “Emmitt Smith”. Valget var ikke specielt overraskende, for det stod mellem Elliott og Jalen Ramsey, men ifølge flere meldinger var sidstnævnte højst rangeret på Dallas board. Elliott er en fremragende running back, der kan spille på alle tre downs og både blokere og gribe. Der er næppe tvivl om, at han bliver et hit og kan tage presset af quarterback Tony Romo. Men det er risikabelt at tage en running back så tidligt i draften, fordi levetiden i NFL for en running back ikke er lang. Jeg havde hellere set dem tage Ramsey.

5. Jacksonville Jaguars – DB Jalen Ramsey, Florida State
Jacob Nørtov: Historien gentager sig! I 1989 blev Florida State-cornerbacken Deion Sanders valgt med det femte valg i draften, og 27 år senere bliver Ramsey det samme. Jaguars kan formentligt næsten ikke tro deres eget held. De får den måske bedste spiller i hele draften med det femte valg, og en spiller, der kan starte fra dag ét. Ramsey er en uhyre atletisk spiller, der kan spille press på ydersiden og dække tight ends på indersiden. Et suverænt valg for Jaguars!

Læs også: Ramsey faldt ned til Jaguars

6. Baltimore Ravens – OT Ronnie Stanley, Notre Dame
Søren Hygum Hansen: Jeg kan godt lide det valg. Stanley er en virkelig god, komplet lineman, der har gigantisk krop. Han kan indlede karrieren som højre tackle med Eugene Monroe, som han faktisk bliver sammenlignet med, i modsatte side og siden rykke over som venstre tackle. Modsat tackle-konkurrenten Laremy Tunsil er Stanley poleret og uden issues uden for banen. Det blev formentligt udslagsgivende for, at Stanley var valget.

7. San Francisco 49ers – DL DeForest Buckner, Oregon
Søren Hygum Hansen: Buckner er et drømmevalg for 49ers. Han er indbegrebet af en Trent Baalke-spiller. Kæmpestor (6’7) med gigantarme (34 3/8 inches) og de største hænder (11 3/4 inches), der blev målt ved The Scouting Combine. Og så spiller han indvendigt i “skyttegraven” – Baalke elsker at bygge op indefra og ud. Flere mener, at han er draftens bedste forsvarsspiller. Han vil være en stor gevinst for forsvaret, der trænger til forstærkninger. Det er svært ikke at være vild med det valg, hvis man er 49er-fan.

8. Tennessee Titans (handel med Browns) – OT Jack Conklin, Michigan State
Søren Hygum Hansen: Titans handlede tilbage i top 10, og Browns handlede ned (og fik flere valg). Med ottendevalget tog Titans en kæmpestor offensive tackle i Conklin, som holdet er vild med. Især offensive line coach Russ Grimm elsker efter sigende Conklins aggressive attitude. Han er en “throwback” lineman, der kan starte i højre side og være en stor faktor på især løbespil. Stærkt af Titans, der samlet set kommer ud af 1. runde med mange flere valg og en ny bodyguard til Marcus Mariota.

9. Chicago Bears (handel med Buccaneers) – OLB Leonard Floyd, Georgia
Søren Hygum Hansen: Bears gav et fjerderundevalg i dette års draft til Buccaneers for at handle to pladser op og dér vælge Leonard Floyd. Det var vigtigt for Bears at komme dertil, for Giants var ventet at vælge Floyd med 10. valget. Jeg er dog skeptisk over for valget. Floyd er stormet frem, men der er sammenligninger med Browns’ “draft bust” Barkevious Mingo, fordi Floyd som Mingo er en finesse-pass-rusher. Omvendt kan han – i en perfekt verden – blive Bears’ udgave af Aldon Smith. Men Bears brugte et top 10-valg og et fjerderundevalg på et langt fra sikkert valg.

10. New York Giants – CB Eli Apple, Ohio State
Søren Hygum Hansen: Eli Apple til The Big Apple – det var overraskende! Jeg synes, det var for satset. Giants kom i en skidt situation, da først Jack Conklin og siden Leonard Floyd røg af brættet, og de måtte derfor vælge cornerbacken, der kan blive god, men som p.t. er meget upoleret. Apple er kun 20 år og tredjeårs-sophomore. Det er langt fra sikkert, at han slår igennem til en så høj værdi. 

11. Tampa Bay Buccaneers – CB Vernon Hargreaves III, Florida
Jacob Nørtov: Et klogt og logisk valg af Buccaneers, der får fingre i Hargreaves III efter en lille handel ned. Brent Grimes er blevet 33 år, og Alteraun Verner blev bænket sidst år, så Bucs havde et stort behov på positionen. Florida-profilen mangler noget størrelse, men han er en fremragende cover corner, der næsten løber receivernes ruter. Han vil starte fra dag ét, måske i slot-positionen, og jeg tror ikke, der går lang tid, før han bliver en stjerne på Bucs’ forsvar.

12. New Orleans Saints – DE Sheldon Rankins, Louisville
Jacob Nørtov: Dette valg har ligget i kortene de sidste mange måneder. Saints havde et af ligaens dårligste forsvar sidste år, og Rankins giver dem masser af muligheder på linjen. Han kan spille 3-tech i en firemand front, men han kan også spille på ydersiden i 3-4 fronter, og derfor bliver han også drafted som “defensive end”. Jeg er vild med valget, fordi pres fra indersiden af linjen op gennem midten er uhyre vigtigt i dagens NFL.

13. Miami Dolphins – OT Laremy Tunsil, Ole Miss
Jacob Nørtov: Det blev Dolphins, der stoppede Laremy Tunsils fald. For få uger siden var Ole Miss-profilen et potentielt topvalg i draften, men i de seneste dage stod det klart, at han ville ryge ud af top fem. Få timer før draften blev sat igang, blev der posted en video på Tunsils Twitter-konto, hvor han røg marihuana igennem en gasmaske. Ifølge Tunsil blev hans konto hacked, og videoen var flere år gammel. Men det fik alligevel flere hold til at fjerne ham fra deres draft boards. Bare ikke Dolphins. De får i stedet en virkelig god tackle, der fra dag ét vil starte som bodyguard for quarterback Ryan Tannehill. Valget kommer med en vis risiko, men det til trods, er det et stærkt valg af Dolphins, der får en top fem-spiller med 13.-valget.

14. Oakland Raiders – S Karl Joseph, West Virginia
Jacob Nørtov: En lille overraskelse men Joseph var et varmt navn i dagene op mod draften. Han sammenlignes med Earl Thomas fra Seattle Seahawks, hvor Raiders’ defensive koordinator Ken Norton Jr. i mange år var linebackers coach. Norton Jr. ved om nogen, hvad det betyder at have en stærk mand i den bageste kæde, og derfor er Joseph et glimrende valg. Der er et lille minus: Joseph rev korsbåndet over i sidste sæson, så der er lidt skadeshistorik. Men hvis hard-hitteren ikke får problemer på den front, har Jack Del Rios mandskab fået en fremragende spiller.

15. Cleveland Browns – WR Corey Coleman, Baylor
Jacob Nørtov: Også en lille overraskelse her. Browns var rygtet interesseret i Laqoun Treadwell, men i stedet tog de Baylors Coleman. Han er ultrahurtig, og han er vanvittig god med bolden i hænderne, men jeg er ikke vild med valget. Coleman er enormt upoleret og har kun løbet et meget begrænset route tree i college, og det tror jeg, bliver et problem. Erfaringen siger, at upolerede receivers har det svært i NFL mod spillere, der er langt bedre, end dem de møder i college. Derfor ville Coleman ikke have været mit valg i det her spot.

16. Detroit Lions – OT Taylor Decker, Ohio State
Søren Hygum Hansen: Taylor Decker giver Lions en stor lineman, der kan dække både højre og venstre side. Om ét år kan Riley Reiff være fortid i Detroit, og så vil Decker få en endnu større betydning. Han er en aggressiv, “old school” lineman, der er et ret sikkert, omend usexet valg af den nye general manager Bob Quinn.

17. Atlanta Falcons – S Keanu Neal, West Virgnia
Søren Hygum Hansen: Der var på forhånd meldinger om, at Atlantas head coach, Dan Quinn, var imponeret af Neal og parat til at vælge ham, hvis resten af holdets front office var med på den. Neal er en hybrid-safety-linebacker, der kan fungere effektivt i boksen. En moderne NFL-safety, som er i høj kurs i en tid med mange “three receiver”-formationer.

18. Indianapolis Colts – C Ryan Kelly, Alabama
Søren Hygum Hansen: Jeg elsker det valg. Det er så “kedeligt” (en center? center?), men vigtigt. Kelly er en fremragende, All-Pro-kaliber center, der øjeblikkeligt vil gøre angrebslinjen bedre. Colts havde brug for et home run efter sidstes års kontroversielle valg af Philip Dorsett. Det er Kelly. Han bliver en stor gevinst.

19. Buffalo Bills – DE Shaq Lawson, Clemson
Søren Hygum Hansen: Lawson faldt et godt stykke ned i draften. Han er en dynamisk pass-rusher, og vil forbedre et Bills-forsvar, der i forvejen har gode pass-rusher som Jerry Hughes og Marcel Dareus, men som underpræsterede sidste år. Bills undlod klogeligt at vælge en quarterback her – det var ikke nødvendigt, selvom der var meget “buzz” omkring det. Lawson har en stærk værdi her.

20. New York Jets – LB Darron Lee, Ohio State
Søren Hygum Hansen: Lee faldt ned til Jets, efter at Atlanta Falcons tog Keanu Neal og ikke Lee, som det var ventet. Jets har hele tiden siddet i et smørhul, hvor holdet kunne vælge en spiller, der var faldet ud af top 20. Han er én af de mest mobile og hurtige linebackers (4,47 sekunder over 40 yards), som draften har set i flere år. Han passer perfekt til nutidens NFL, fordi han kan dække effektivt mod kastet, men samtidig stoppe løbet godt.

21. Houston Texans – WR Will Fuller, Notre Dame
Jacob Nørtov: Texans tog ingen chancer og valgte at trade med Washington Redskins for at tage Fuller. Her får de en spiller, der er ekstrem hurtig, og Texans var ifølge Peter King vildt med “alt omkring Fuller” – undtagen hans hænder. Og det er et vigtigt element for en receiver. Fuller er en “body catcher”, og han tabte 22% af sine catchable dybe bolde, så valget er i mine øjne en smule risikabelt.

22. Washington Redskins – WR Josh Doctson, TCU
Jacob Nørtov: Som vi skrev i vores preview, manglede Redskins’ receiver gruppe noget fysik og størrelse. Det har de nu fået med valget af Doctson. Han er fremragende til at dække af og positionere sig, og han er et stort, fysisk mål, der kan hjælpe Kirk Cousins i red zone. Doctson var enormt produktiv i college og greb for 2345 yards i de sidste to sæsoner. Et rigtig godt valg!

23. Minnesota Vikings – WR Laquon Treadwell, Ole Miss
Jacob Nørtov: Vikings får et supermål til quarterback Teddy Bridgewater. Treadwell er en stor fysisk receiver med naturlige hænder, og han bliver hurtigt Bridgewaters bedste ven. At Treadwell først blev valgt som den fjerde wide receiver skal ses i lyste af hans manglende fart, men Ole Miss-talentet har chancen for at udvikle sig til en rigtig førstereceiver.

24. Cincinnati Bengals – CB William Jackson III, Houston
Jacob Nørtov: Bengals blev Sorteper i spillet om wide receivers og gik i stedet med endnu en cornerback. Det er fjerde gang på 10 år, at Bengals vælger en cornerback i første runde, og det giver meget mening. Dre’ Kirkpatrick er på vej ind i det sidste år af sin kontrakt, og Bengals har ikke forlænget kontrakten med Leon Hall. Så derfor er Jackson III et logisk valg.

25. Pittburgh Steelers – CB Artie Burns, Miami
Jacob Nørtov: Steelers fik hverken fingre i Eli Apple eller William Jackson, og de bedste safeties var også væk. Så derfor gik Steelers med Artie Burns fra Miami. Han er 6’0 og 193 pund og har den størrelse, som Steelers ønsker, men han er rå og kræver udvikling, inden han er klar til at starte.

26. Denver Broncos (handel Seahawks) – QB Paxton Lynch, Memphis
Søren Hygum Hansen: Det valg efter en handel, der gav Seattle et fjerderundevalg, er jeg vild med. Denver har ingen quarterback at satse fremtiden på, og de var nødt til at finde én med kun Mark Sanchez som starter. Lynch er spækket med potentiale – han beskrives som et kryds mellem Colin Kaepernick og Brock Osweiler – men han er meget upoleret. Det bliver ikke let med tiden at skulle tage over efter Peyton Manning, men Broncos er nødt til at forsøge med Lynch. Og der er hold i NFL, der angiveligt mener, at Lynch er draftens allerbedste spiller.

27. Green Bay Packers – DT Kenny Clark, UCLA
Søren Hygum Hansen: Clark er en run-stopper, og han er en fleksibel lineman, der passer godt til Packers’ forsvar, som nu er uden B.J. Raji. Han er draftens bedste run stopper blandt interior lineman, og sådan én har Packers brug for. Men samtidig kan han gøre skade på kasteangreb.

28. San Francisco 49ers – OG Joshua Garnett, Stanford
Søren Hygum Hansen: Draftens store ovrraskelse. Jeg kan godt lide Garnett, der er en dygtig run-blocker og passer super til dét, som 49ers gerne vil: Løbe med bolden – effektivt og igen og igen. Og 49ers har sagt farvel til Mike Iupati og Alex Boone i de senere år. Men var det nødvendigt at handle op efter Garnett? Er han så højt på brættet? Det overrasker mig. Valget i sig selv er ikke kritisabelt, men det undrer mig, at de ville op efter ham og bruge et andenrundevalg og fjerderundevalg på det. Det virkede unødvendigt.

29. Arizona Cardinals – DT Robert Nkemdiche, Ole Miss
Søren Hygum Hansen: Nkemdiche har top 5-potentiale, men han er ustabil og en spøjs fætter, der var bare pillet af flere holds bræt. Han er dog eksplosiv og hurtig på fødderne, og derfor kan han blive en stor gevinst for Arizona. Et stort “boom or bust”-talent, som kan være en Pro Bowler eller ude af ligaen om fem år. Et hold som Arizona, der skal vinde her og nu, kan dog tillade sig at tage chancen på ham.

30. Carolina Panthers – DT Vernon Butler, Louisiana Tech
Søren Hygum Hansen: Panthers tog endnu en defensive tackle i Butler, der bliver sammenlignet med Michael Brockers. En stærk fyr, der vil suppelre Kawann Short og Star Lotulelei og være en del af en stærk, indvendig rotation. Absolut ikke noget behovsvalg for Panthers, men et valg der har fremragende værdi. Butler kunne være gået så tidligt som nummer 21 til Redskins.

31. Seattle Seahawks – OG Germain Ifedi, Texas A&M
Jacob Nørtov: Seahawks handlede ned og landede alligevel en spiller, som mange havde set til Pete Carrolls tropper. Ifedi kommer fra et udpræget kasteangreb og har meget at lære, men han skal formentligt heller ikke starte som rookie. Derfor er det et rigtig godt valg fra Seahawks, der i den 6’5/325 pund store Ifedi får en spiller, der både kan spille tackle og guard. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *