2015 Scouting Combine: 5, du skal holde øje med

I denne uge begynder NFL Scouting Combine anno 2015. Her får du fem navne, du bør holde øje med, fordi de har ekstra meget på spil under det stærkt imødesete NFL-arrangement i Indianapolis.

WR Kevin White, West Virginia
Gennem mange måneder har det været den almene opfattelse, at Alabamas Amari Cooper bliver den wide receiver, som bliver valgt først i draften. Men på det seneste har flere – herunder NFL Networks Mike Mayock og Daniel Jeremiah – sat West Virginias Kevin White foran Cooper.

White eksploderede ind på draft-scenen i 2014, hvor han greb 109 bolde for 1447 yards og 10 touchdowns, og kombinationen af hans størrelse (6’3, 210), stærke hænder og atletiske evner gør ham til et meget attraktivt talent. Omvendt er der spørgsmålstegn ved hans fart, og derfor bliver arrangementet i Indianapolis meget vigtigt for hans draft-værdi.

Mayock mener, at White med en 40 yard-tid på under 4,5 sekunder ved NFL Scouting Combine vil sikre sig en plads i top 10. Og så vil han måske kunne slå Cooper af posten som draftens receiver-duks.

QB Jameis Winston, Florida State
Aldrig nogensinde har det potentielle topvalg, der samtidig var quarterback, haft så meget skidt baggage med sig udenfor banen som Florida States Jameis Winston. Lige nu har Winston en rigtig stærk mulighed for at blive den spiller, som Tampa Bay Buccaneers vælger med topvalget, men det vil ske på trods af, at han har været anholdt flere gange, og selvom der er dem, der mener, at hans meget selvsikre attitude grænser til arrogance.

Hvis han kaster i Indianapolis, vil han formentlig kun øge sin værdi, men den virkelige test er de mange interviews med en række af de 32 NFL-hold, der venter på ham. Det samme er mødet med pressen. Kan Winston overbevise NFL-folket om, at han er en god fyr, der kan være en lige så god leder og godt ansigt udadtil som Peyton Manning, Tom Brady eller Matt Ryan, er han et oplagt topvalg i 2015-draften.

OT Cedric Ogbuehi, Texas A&M
Indtil for nylig var Ogbuehi, der afløste Luke Joeckel og Jake Matthews hos Texas A&M, et potentielt top 10-valg, men en lidt skuffende sæson efterfulgt af en korsbåndsskade og dermed en lang, lang pause forude har sendt hans værdi i fald. Men i Indianapolis kan Ogbuehi stoppe faldet.

Læs også: 2015 NFL Draft rankings – Top 32

Han planlægger – trods skaden – at pumpe jern i bænk pres-øvelsen, og her skal han bevise, at han har råstyrke og ikke er “blødsøden”, som en anonym NFL-scout har betegnet ham over for The Milwaukee Journal-Sentinel. Ogbuehi har nemlig ry for at være mere finesse end rå kraft, og den type offensive tackles skræmmer NFL-holdene, efter at blandt andet Jason Smith floppede hos St. Louis Rams. Samtidig vil det grundige helbredstjek af ham også afsløre, hvordan knæet har det. Det tjek kan betyde, at nogle hold ikke vil vælge ham, hvis lægerne vender tommelfingeren nedad.

QB Brett Hundley, UCLA
Det er mange, mange år siden, at quarterback-positionen har været så elendig, og lige nu er der ikke en klokkeklar tre’er på positionen efter de to, formodede topvalg, Jameis Winston og Marcus Mariota. Flere har dog UCLAs Brett Hundley som den tredjebedste på positionen, men efter en lidt skuffende 2014-sæson og ikke mindst afbuddet til The Senior Bowl, der skuffede mange NFL-ledere, er Hundleys værdi faldet.

Han kan dog gøre skaden om ikke god, så i hvert fald lidt bedre, hvis han præsterer godt i Indianapolis. Én af hans forcer som quarterback er farten i fødderne, og i en tid, hvor option-quarterbacken storhitter i NFL, vil en 40 yard-tid på omkring 4,5 sekunder gavne Hundley. Han tror i hvert fald selv, at han løber distancen på 4,55 sekunder.

WR Phillip Dorsett, Miami (Fl.)
Hver årgang sin “speedster” – sådan er det også i 2015. Her kan Miamis Phillip Dorsett, der havde en god Senior Bowl-uge, meget vel blive den hurtigste spiller af alle (i hård konkurrence med blandt andre Ohio States Devin Smith). Sidste år slog Dorsett under en tidstagning hos The Hurricanes Sam Shields’ holdrekord for hurtigste 40 yard-tid, da han løb 40 yards på 4,21 sekunder. Det var gennemsnittet af flere stopures tid, og faktisk nåede Dorsett helt ned omkring 4,18 sekunder på ét enkelt ur.

Hvis Dorsett, der som senior snittede 24 yards pr. catch, når under de 4,3 sekunder, vil han ikke kun nærme sig bunden af 1. runde, han vil også vinde den Porsche, som det tyske bilfirma udlover til de tre hurtigste mænd i Indianapolis. Dorsetts mål er i øvrigt en tid af 4,29 sekunder.

Læs også: 2015 NFL Draft rankings

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *