2014 NFL Draft mock draft final – Søren Hygum Hansen Mock Draft – Final

Læs her Søren Hygum Hansens mock draft før draft day. Se hvor Johnny Manziel bliver valgt, hvor mange receivers, der går i 1. runde, og hvem Patriots, Broncos, Packers, 49ers og alle de andre hold vælger.

Jeg kan ikke mindes en draft, hvor vi fire timer før start stadig ikke har pålidelige beviser på, hvem de tre hold i toppen vælger.

Det gør denne draft meget uforudsigelig og spændende.

Her er et bud på min mock – som altid uden handler, selvom jeg forventer flere i top 10, der smadrer det hele.

Og husk: Som altid er jeg FLØJTENDE ligeglad med, hvad der giver mest mening i MIN optik. Jeg kigger udelukkende på den info, jeg kan skaffe, og som jeg stoler på.

Kommentér gerne på @shygumhansen på Twitter.

1. Houston Texans – DE Jadeveon Clowney, South Carolina
Texans går med det bedste forsvarstalent, som draften har set i årevis. I NFL 2014, hvor holdene spiller i nickel-forsvaret i over halvdelen af tiden, kan Clowney blive en stjerne, selvom han var defensive end i college og kommer til et 3-4-system som linebacker. Tanken om Clowney og Watt i samme defensiv er skræmmende. Texans overvejer også Khalil Mack kraftigt, men har besluttet sig for at vælge en spiller her – og vil ikke handle ned.

2. St. Louis Rams – OT Greg Robinson, Auburn
Rams vælger mellem Robinson og Jake Matthews. Der er masser af analyser af, at head coach Jeff Fisher kender Jake Matthews, fordi han trænede hans far, og at derfor vælger de ham. Men sådan spiller klaveret ikke. Det er Rams’ front office, der samlet beslutter sig. Robinson, der i øvrigt har spillet sammen med Fishers søn i college, er det største talent af de to, kan starte som guard (som Jonathan Ogden gjorde det) og siden blive en All-Pro-tackle.

3. Jacksonville Jaguars – OLB Khalil Mack, Buffalo
Mack eller Watkins? Det er 50-50, men jeg tror, at de vælger Mack, fordi han passer så godt til Jaguars-forsvaret og den “LEO”-position, som Jaguars benytter sig af. Han kan blive en kæmpe stjerne i NFL og er blevet sammenlignet med Lawrence Taylor (yes, den er god nok). Begge valg er dog sikre valg, der ikke bør skuffe, og derfor passer det super til det, som Jaguars vil. De vil nemlig køre det sikkert i 2014…

4. Cleveland Browns – WR Mike Evans, Texas A&M
De kilder, jeg stoler på, antyder, at Browns har Evans over Watkins. En duo med Evans og Josh Gordon vil være skræmmende og løfte Browns-angrebet voldsomt, når begge er modne NFL-spillere. Johnny Manziel-valget blev sat i søen af Chris Mortensen fra ESPN og lokale beat writers, der normalt er troværdige, men Jay Glazer fra Fox Sports købte den ikke. Jeg ser ikke Browns vælge Jake Matthews.

5. Oakland Raiders – WR Sammy Watkins, Clemson
Raiders kan overraske og vælge Derek Carr eller handle ned og snuppe ham, men de kan også tage Jake Matthews. For et hold, der har brug for playmakers, er Watkins dog for svær at lade falde forbi. Han har Pro Bowl-potentiale. Jeg vil ikke blive overrasket, hvis dette er valget, der bliver handlet, så Raiders rykker ned.

6. Atlanta Falcons – OT Jake Matthews, Texas A&M
Matthews er bedre end eks-holdkammeraten, Luke Joeckel, der gik som nummer to i 2013, og han kan starte i 10 år. Han vil være den bedste hjælp, som Matt Ryan kan få. Falcons var interesseret i Clowney, men prisen var for høj. En anden mulighed er Khalil Mack, som dog kræver et spring til top 3.

7. Tampa Bay Buccaneers – DT Aaron Donald, Pittsburgh
Lovie Smith har presset hårdt på for at overbevise resten af ledelsen om, at Donald skal være valget. Han er et fremragende fit som ”three techqniue” ved siden af Gerald McCoy. Den ideele ”three technique”, som eks-Colts-bossen, Bill Polian, der i årevis jagtede én sådan, har sagt. Johnny Manziel er sat i forbindelse med Buccaneers, fordi ejeren Malcolm Glazer vil have ham, men jeg tror ikke, at det sker. Lovie Smith har i øvrigt selv “final say”. Hvis Mike Evans falder hertil, er han valget. Buccaneers er også en kraftig kandidat til at handle ned.

8. Minnesota Vikings – CB Justin Gilbert, Oklahoma State
Aaron Donald er et godt bud, men jeg ser Vikings tage en cornerback, der kan hjælpe den bagerste kæde og skabe en potentielt stærk duo sammen med Xavier Rhodes. Gilbert har eliteevner, og han vil være et fremragende fit til Mike Zimmers forsvar. Med tiden kan han blive én af NFLs bedre corners.

9. Buffalo Bills – TE Eric Ebron, North Carolina
Her frem mod slutfløjtet har jeg ændret dette valg til eksplosive Ebron, som vil booste Bills’ angreb markant. Jeg tror, at Bills vil vælge mellem ham eller Odell Beckham Jr. med Zack Martin som tredjevalg. Det betyder, at Zack Martin falder ud ag top 10. Bills kan også handle op efter Watkins eller Evans.

10. Detroit Lions – CB Darqueze Dennard, Michigan State
Lions vælger mellem Anthony Barr og Dennard, men går efter den store cornerback til press coverage-systemet. Han hjælper et svagt secondary i en division med mange stærke receivers som Brandon Marshall, Alshon Jeffery og Jordy Nelson.

11. Tennessee Titans – OLB Anthony Barr, UCLA
Barr hjælper Titans i transformationen fra et 4-3- til 3-4-forsvar. Han deler vandene, men Ray Horton vil som defensiv koordinator elske at få ham til holdet. Barr har en speed som få andre, men er rå, fordi han var running back frem til 2012. Titans’ linebackers coach, Lou Spanos, var UCLAs defensive koordinator, da Barr var der. Et super fit.

12. New York Giants – OT Taylor Lewan, Michigan
Giants ser ikke Lewans problemer udenfor banen som et problem, forlyder det, og derfor jubler de ved tanken om, at han er på brættet her. Johnny Manziel og Odell Beckham Jr. er andre muligheder.

13. St. Louis Rams – WR Odell Beckham Jr., LSU
Rams har holdt kortene ind til vesten, men jeg tror, at de snupper den hurtige wideout, eller at 49ers hopper hertil og tager Beckham, som 49ers er ekstremt interesseret i. Beckham sammen med Robinson er en toppakke for Les Snead.

14. Chicago Bears – S Calvin Pryor, Louisville
Pryor har længe været højere på manges boards end Ha Ha Clinton-Dix, der dog er mere populær. Han er en ”hammer”, som Bears savner, men samtidig kan han spille ”single high”-safety.

15. Pittsburgh Steelers – CB Kyle Fuller, Virginia Tech
Steelers er “vilde” med Fuller, men Dennard er også en mulighed, hvis han falder hertil. 34-årige Ike Taylor skal snart erstattes. Fuller er fleksibel og kan spille indvendigt og udvendigt.

16. Dallas Cowboys – QB Johnny Manziel, Texas A&M
Okay, det er Mayock-kontroversielt, og jeg tvivler stærkt på, at han falder hertil. Faktisk tror jeg, at Cowboys handler op eller ned. Og ja, Romos tilstedeværelse og kontrakt og dét, at Cowboys formentligt har Blake Bortles øversy på brættet, gør dette valg endnu mere besynderligt. Men – dette er Jerry Jones’ verden, og han skal overbevises om, at han skal ikke skal vælge hjemmehelten ”Johnny Football”, som han elsker, og som vil skabe en kæmpe fest i Dallas. Der er kilder, der tror, at Cowboys i denne situation vil vælge Manziel. Jeg giver Cowboys 20 procent sandsynlighed for at vælge ham her. Cowboys vil gerne have Donald eller Pryor. Begge er væk her.

17. Baltimore Ravens – OT Zack Martin, Notre Dame
Jeg tror ikke, at Martin falder hertil, men sker det, løber Ravens op og tager ham. De er vilde med ham, og han kan erstatte Michael Oher. CJ. Mosley er en anden mulighed. Ozzie Newsome og Ravens kan sagtens handle ud.

18. New York Jets – OLB Brandin Cooks, Oregon State
Rex Ryan vil gerne have en cornerback, men de bedste er af brættet, så Jets tager Cooks, der er en playmaker til angrebet. Han vil skabe noget dynamik. I 2013 var Jets vilde med og ville have taget Tavon Austin, som Cooks minder meget om.

19. Miami Dolphins – ILB Ryan Shazier, Ohio State
Ryan Shazier som WILL-linebacker? Det kan du tro. Med sin 4,3 sekunders-hurtighed vil han blive en playmaker i forsvaret. Miami mødtes i mandags i 90 minutter med Shazier og gjorde det sidste hjemmearbejde. Han kan gå højere end 19. valget.

20. Arizona Cardinals – QB Blake Bortles , Central Florida
Carson Palmer nærmer sig pensionen, og Cardinals presser ham med Bortles, der med tiden kan blive en ”franchise quarterback”. Ligesom Palmer sad på bænken i et år og lærte bag Jon Kitna, lærer Bortles nu bag Palmer.

21. Green Bay Packers – ILB C.J. Mosley, Alabama
Mit bud er, at Packers’ “targets” er Mosley og Shazier. Mosley er en komplet spiller, men Alabama-historikken bekymrer. Han er dog for god til at passere forbi.

22. Philadelphia Eagles – S Ha Ha Clinton-Dix, Alabama
Clinton-Dix er vild med Eagles, og de er vild med ham. Han sendte i går en sms til Eagles director of player personnel, Ed Marynowitz, og bad Eagles om at vælge ham. Nu gør Eagles det. I hvert fald i denne mock.

23. Kansas City Chiefs – WR Marqise Lee, USC
Chiefs har et lunt øje til Lee, men bliv ikke overrasket, hvis de vælger én af de faldne quarterbacks. Lee har vist sig som en produktiv receiver i college, men har dog ikke helt den størrelse, som GM John Dorsey efterspørger.

24. Cincinnati Bengals – CB Bradley Roby, Ohio State
Roby er helt af nogle holds bræt på grund af off field-issues, men ikke hos Bengals, der for et par år siden valgte Dre Kirkpatrick, selvom der kort før draften var en uheldig sag med ham. Nu sker noget tilsvarende.

25. San Diego Chargers – CB Jason Verrett, TCU
Ét af de valg, jeg er mindst stolt af. Verrett størrelse og holdbarhed er store issues, men Chargers savner en cornerback. Kone Ealy og Louis Nix er to andre bud

26. Cleveland Browns – QB Teddy Bridgewater, Louisville
Browns’ general manager Ray Farmer er vild med Bridgewater, og Browns har i hvert fald en undersøgelse til 100.000 dollars’ ord for, at han er den rette quarterback. Den gamle ledelse brugte inden fyringen af dem store summer på at lade et firma studere de bedste quarterbacks, deres evner og data, og svaret var, at den bedste passer i dette års klasse er Bridgewater.

27. New Orleans Saints – OLB DeMarcus Lawrence, Boise State
Saints kan handle ud eller tage en receiver. Lawrence er fløjet frem og har store pass rush-evner. Han kan blive en +10 sacker.

28. Carolina Panthers – OT Joel Bitonio, Nevada
Panthers er angiveligt meget begejstret for Bitonio, ligesom flere andre hold i bunden af 1. runde er det. Han er blevet sammenlignet med Jordan Gross, der netop er stoppet hos Panthers. Han kan dække flere positioner på angrebslinjen.

29. New England Patriots – DT Stephon Tuitt, Notre Dame
Som altid kan Patriots gå i mange retninger, men fleksible Tuitt giver dem en forstærkning til forsvarslinjen. Mon ikke Bill Belichick handler op eller ned.

30. San Francisco 49ers – WR Cody Latimer, Indiana
49ers vil så gerne handle op og få fat i Odell Beckham, og det giver god mening, for de savner speed, og holdet har 11 picks, men ikke 11 pladser i truppen. Derfor vil 49ers op. De er ikke så vilde med de bedste cornerbacks i draften som andre, men jeg tror, at de vælger Latimer, hvis de bliver. Det er dog tvivlsomt. Alternative bud er en pass rusher, men ingen her giver god værdi.

31. Denver Broncos – OC Weston Richburg, Colorado State
John Elway vil meget gerne op efter Shazier eller Mosley, men bliver han, kan Richburg være et bud. Det siger de indikationer fra flere kilder, jeg stoler på. Broncos er en ”prime candidate” til at handle ud.

32. Seattle Seahawks – CB Stanley Jean-Baptist, Nebraska
Jean-Baptist er en press cover-corner, der er sammenlignet med Seahawks’ Richard Sherman, og med tabet af Brandon Browner, er han et super fit til holdets “cover 1”-forsvar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *