2014 NFL Draft: De sikre 32 – Offensiven

Som altid sætter vi her få dage før årets NFL Draft fokus på de spillere, der lige nu er i spil til at blive valgt i første runde, og her gælder det først de offensive spillere.

Ligesom sidste år er der stor usikkerhed omkring quarterback-positionen, hvor de bedste synes at være rangeret meget forskelligt fra hold til hold. Den helt store joker er Texas A&M’s Johnny Manziel, som nogle ser som et top 10-valg – måske endda top 5-valg – mens andre slet ikke ser ham som materiale til første runde.

Faktum er dog, at mange hold har brug for quarterbacks, og Manziel kan have mange bejlere. Hans “bund” synes at være midt i første runde, men ligesom det ikke vil overraske, hvis han går som nummer ét, så vil det heller ikke overraske, hvis han ryger ud af første runde.

UCF’s Blake Bortles synes at være den anden “sikre” quarterback i første runde. Han har udviklingspotentiale, en stærk arm og gode lederevner,  og han vil være attraktiv for hold som Minnesota Vikings (8) og Arizona Cardinals (20) for blot at nævne et par hold.

Fresno States Derek Carr har været nævnt som en mulighed for Cleveland Browns (4 & 26), men outsider-hold kunne være Tennessee Titans (11), Arizona Cardinals og Kansas City Chiefs (23).

Det vil dog ikke være en større overraskelse, hvis Carr falder ud af første runde, ligesom det heller ikke vil være det, hvis Louisvilles Teddy Bridgewater gør det. Bridgewater var tidligere i spil til topvalget, men de sidste par måneder har NFL-holdene set junioren mere og mere efter i sømmene, og nu ligner Bridgewater i bedste fald et sent førsterundevalg.

Louisville-quarterbacken har været nævnt som en mulighed til Cincinnati Bengals (24) og Browns (26), ligesom et hold kan handle op fra anden runde for at vælge Bridgewater.

Navne som Pittsburgh Tom Savage, Eastern Illinois’ Jimmy Garappolo og Alabamas A.J. McCarron kunne være super-overraskelser i bunden af første runde, men det er meget usandsyligt.

Mindre sikre valg i parentes

Quarterbacks
Johnny Manziel, Texas A&M
Blake Bortles, UCF
(Derek Carr, Fresno State)
(Teddy Bridgewater, Louisville)
(Tom Savage, Pittsburgh)
(Jimmy Garoppolo, Eastern Illinois)
(A.J. McCarron, Alabama)

Læs om running backs, wide receivers og tight ends på næste side

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *