NFL Draft 2013: De sikre 32 – Offensiven

Som altid sætter vi her få dage før årets NFL Draft fokus på de spillere, der lige nu er i spil til at blive valgt i første runde, og her gælder det først de offensive spillere.

Titlen på den todelte serie er i år ret misvisende, for sjældent har der været så meget tvivl om, hvilke 32 spillere der bliver valgt først.

Faktisk hævder nogle, at helt op til 50 spillere har en realistisk chance for at blive valgt på førstedagen af årets NFL Draft.

Der er sagt og skrevet meget om gruppen af quarterbacks, og som udgangspunkt er den langt fra på højde med sidste års supergruppe. Men ifølge Buffalo Bills’ general manager Buddy Nix er der to-tre potentielle franchise quarterbacks, og de kan ryge i første runde.

Syracuses Ryan Nassib bliver af flere eksperter betragtet som den bedste i gruppen, og han kan blive valgt så højt som med det ottende valg, som Bills ejer.

Hvis Buffalo – med Nassibs college head coach Doug Marrone i draftrummet – takker nej, så kan New York Jets med det niende eller 13. valg være en mulighed.

Herefter kan Nassib ende i frit fald, og risikere at ryge helt ned i 20’erne, hvor hold fra toppen af anden runde kunne overveje at handle op.

West Virginias Geno Smith er også et potentielt førsterundevalg, men hvor han tidligere syntes i spil i top fem til hold som Jacksonville Jaguars, Oakland Raiders eller Philadelphia Eagles, så er det nu tvivlsomt om Smith går i første halvdel af første runde.

Eller for den sags skyld overhovedet i første runde.

Smith kan ligesom Nassib opleve et fald på draft day, inden et hold muligvis vælger at handle op i bunden af første runde. USCs Matt Barkley og Florida States E.J. Manuel er de bedste bud på andre quarterbacks, der kan blive valgt blandt de 32 første i årets NFL Draft.

Mindre sikre førsterundevalg i parentes

Quarterbacks
Ryan Nassib, Syracuse
(Geno Smith, West Virginia)
(Matt Barkley, USC)
(E.J. Manuel, Florida State)

Læs videre om running backs, wide receivers og tight ends

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *